Koliko vidim nisi se povezao na internet u tom trenutku. Ja ne mogu da ti tacno pomognem oko tog dela zato sto ne zivim u srbiji vec duze vreme pa ne znam nista o sistemu ADSLa u srbiji. Ja sam ovde oduvek imao samo brodbend i to 24/7 tako da nemam pojma kako to ide kod nas tj vas.

Ono sto kod mene radi jeste da nakacim modem na WAN port i onda obicno oba moram da iskljucim i ukljucim. Tako da mi modem (kablovski) se ponovo nakaci na internet i da nadje ruter i da mu IP. Posto moj modem daje IP samo jednom kad se upali pa sta je nakaceno na njega to radi. Al opet kazem ne znam kako je to sa tvojim provajderom.
Sto se wirelessa tice. Vidim da je enablovan sto je dobro. Prvo mu promeni ime (SSID stavka) na nesto sto ti hoces. Time izbegavas da tvoj komsjija koji ne zna nista oko kompa a kupi slican router ima isti wireless ima kao ti. Zatim vidi dal u region delu imas srbiju. Ako ima stavi je ako ne onda nak ti neko od srblja na forumu kaze dal je bitno il ne..
Sledece je security. To ja mislim da treba obavezno da ukljucis. Znaci stikliraj enable wireless security. Onda odaberes ja predlazem 128bitni, i ja kod mene drzim shared key a ne automatiku. Sto znaci da ces morati na laptopu kad se konektujes wireless da ukucas isti key da bi to radilo. Zatim odaberi koji key hoces (1, 2, 3, 4) i to opet ces morati da naglasis u podesavanjima na laptopu. Odabiras cini mi se tako sto kod key tipe gde je disablet trenutno stavis shared, al nisam siguran posto nemam router pred ocima :trust: Ne secam se sad dal d-linkovi ruteri generisu keyeve sami il cem morati sam da ga smislis. Al mozes kako god. Odaberi os hexedecimal il asci (ja koristim hexe). E i ja mislim da je to onda to sto se tice wirelessa na routeru.
Ajd odradi to pa mi javi sta je desava. I reci mi jel ti DHCP na ruteru radi? trebalo bi po defaultu da da.
Reci mi dal znas kako da podesis laptop da nadje tvoju wireless. I reci mi koji wireless standard je kadrtica u laptopu.
Eto to ti je za sad da radis. Javse ako zaglavis.