Šta je novo?

DLINK 615 - problem sa upload brzinom

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav ,

imam d link 615 na koji je kablom povezan desktop a wirelessom laptop . Upload ne prelazi 30 KB ni na laptopu ni na PC-u . Kada pp povezem modem direktno na PC,upload ide koliko i treba.
Takodje podigao sam ftp server na desktopu da bih sa frp klijentom svlacio fajlove na laptop na spratu .... brzina je ocajna .

Ima li resenja ?

Thanks .

Pridji blizu rutera pa vidi dal brzina raste. kad si na spratu da pada signal i da opada transfer

Pa isto je . Pc je pored samog rutera i povezan kablom...laptop je na spratu ali je signal full ,stavio sam transmision power na high....

Koji 615 imas? 615d? Jesi li pokusao da koristis DD-WRT firmware?

Ugasi opciju Qos i problem je resen....

Ugasi opciju Qos i problem je resen....

Imam isti taj ruter, i upload je "normalan" i na desktop i laptop računaru. Gde se nalazi Qos (Quality of service)opcija, da probam kako ide se isključenom i uklučenom opcijom?

Mereno sa laptopa na istom nivou soba(nemam spratnu kuću), rezdaljina oko 10m.

Poslednja izmena:
Stavka Advanced pa podstavka Qos engine odstikliras.....To je kod mog D-link-a DIR-600 mora da je i kod tebe isto ili slicno.

Moralo bi da ima, jer jeftiniji imaju.

Pokusaj da promenis kanal na kome je WiFi podesen.

Ja imam dir-600 i on ima tu opciju ,pogledaj uputstvo ili probaj pod nekim drugim manuelnim opcijama da pronadjes qos....

Nema za H1 rev :-(

Imam isti taj ruter, i upload je "normalan" i na desktop i laptop računaru. Gde se nalazi Qos (Quality of service)opcija, da probam kako ide se isključenom i uklučenom opcijom?

Mereno sa laptopa na istom nivou soba(nemam spratnu kuću), rezdaljina oko 10m.

QOS treba da ti je u advanced medjutim ti iz nekog razloga nemas tu opcija; stavi zadnji firmware, moguce da je to! Kod mene su isti rezultati i sa iskljucenim i ukljucenim Qos-om! Btw za reviziju H 615 jos nema ddr firmware ( i ja cekam na isti vec duze vreme i nadam mu se)!!

QOS treba da ti je u advanced medjutim ti iz nekog razloga nemas tu opcija; stavi zadnji firmware, moguce da je to! Kod mene su isti rezultati i sa iskljucenim i ukljucenim Qos-om! Btw za reviziju H 615 jos nema ddr firmware ( i ja cekam na isti vec duze vreme i nadam mu se)!!

Ako su kod tebe isti rezultati sa i bez Qos-a, onda neka zasad ostane na fabričkom firmware-u. Bolje nego da flešovanjem nešto poremetim.

Hvala na informaciji za ddr firmware.

Ipak sam apdejtovao Dir 615, na v4.11(bila 4.00) i dobio Qos Engine. Sa uključenim Qos rezultati su sledeći:

Ovo i ping test:

Mislim da ovi rezultati nisu baš merodavni i da zavise od više faktora, ali ajd da vidimo kako će se ping "ponašati" ubuduće?

Razlog zbog koga sam stavio zadnji firmware nije zbog ping-a, već što se često dešavalo da Internet konekcija "pukne" i po 2-3 puta dnevno, a pošto sam pročitao da za to moše biti "kriv" ruter i da se to rešava stavljanjem najnovije verzije firmware-a.

Inače moj ruter je D1 revizija(nisam ni znao dok nisam pogledao na barcode nalepnici).

Prilozi

• QOS.jpg
    QOS.jpg
    138.2 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Pre bih rekao da ti internet pukne jer ruter zablokira. Meni modem radi vec 3 meseca u kontinuitetu, resetovao se samo kad je nestala struja.

Pre bih rekao da ti internet pukne jer ruter zablokira. Meni modem radi vec 3 meseca u kontinuitetu, resetovao se samo kad je nestala struja.

To sam i mislio kad sam rekao da je ruter "kriv". Sad ćemo videti kako će da radi sa "novim"(2009 godište) firmware-om? Mada je znala veza da pukne i kad nisam stavljao ruter, ali to je već problem druge prirode-preopterećeno čvorište i ko zna šta još?

Sa originalnim firmware-om, i moj je 615d kocio nekoliko puta dnevno. DD-WRT je sve to resio.

Sa originalnim firmware-om, i moj je 615d kocio nekoliko puta dnevno. DD-WRT je sve to resio.

Hvala na onom linku nekoliko postova iznad, ali zasad ću ostati na ovom stock firmware-u, pa ako opet bude povremeno "brljavio" ide na kuvani.

Gde to ide ovaj svet? Flešuj telefon, flešuj tablet, flešuj ruter...još malo pa ćemo flešovati tv, veš mašine, frižidere, klime...;)

Poslednja izmena:
Svi zure da izbace novi proizvod, pa ga prave kusog. Ne naprave ni valjani firmware.....kao i sto je xbox izasao felerican u prodaju, zbog konkurencije...

Ja imam E4 rev. i znaci poludeo sam dok nisam stavio dd-wrt. Sa stock firmvare gubio je internet na svaka 3 dana, flashujem ga na poslednji i ispade jos gore, malo vise od jednog dana i nema neta. Evo sada sa dd-wrt nedelju dana bez prekida ali mislim da je definitivno resen bug.
Naisao sam na informaciju da QoS i ne radi sa fabrickim firmom, nisam proverio kod mene.

Samo da javim, da mi za ovih skoro mesec dana, internet konekcija sa najnovijom v4.11 firmware na ruteru DIR 615 (D1 revizija) nijednom nije "pukla", a što se sa starom verzijom deševalo ponekad i par puta dnevno. Znači da je u pitanju ipak bio firmware.

Hvala svima na pomoći. :)

Nazad
Vrh Dno