Šta je novo?

DKU5 kabl

Diamond

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2007
Poena
465
imam Nokiu 3120 i potreban mi je dotični kabl.Gde ima da se kupi u Bg po povoljnoj ceni,ali da je iole pristojnog kvaliteta.Čuo sam da su original kablovi dosta skupi,kakva su vaša iskustva sa ostalim kablovima ?

Kakvi pa sad originalni i ostali kablovi,koji ostali kablovi!?Nokia DKU i CA kablovi su svi original made in PRC,tako da nije bitno da li kupis kabal u prodavnici na cosku za 800-1000 dinara,ili odes u AlphaCopy pa das 2 (i kusur) puta vise love nego na"ulici"samo zato sto imaju carinsku deklaraciju a u svim normalnim prodavnicama preko grane oni normalno kostaju isto ko u nasim"ulicnim"prodavnicama,i svi naravno rade,mada mozes poneti telefon i proveriti na licu mesta jer skoro svaka radnja ima i kompjuter!
Pozdrav ,)

Gotovo je nemoguce naci originalni DKU5 kabl. Probaj sa kineskim varijantama, rade sasvim Ok sa 3rd party software-om, ali ne mogu da se koriste sa PC Suite-om. Ako ti treba pomoc, javi...
Pozdrav

imam DKU5 kabl kupljen na buvljaku na NBg i radi savrseno sa PC Suitom, uz nokiju 6020 a posle i sa nokijom 6070. sve je u podesavanjima...

Nokia je jos pre par godina najavila da 70% svoje proizvodnje seli u Kinu,i to SVU propratnu opremu,kucista telefona pa cak i neke telefone,tako da ono"original"i neoriginal zaboravite,sve se to na istom mestu proizvodi,samo neke stvari ne idu legalnim kanalima do Evrope!
Pozdrav ,)

Ljudi, cini mi se da mesate DKU-2 i DKU-5 kabl. DKU-2 i CA-53 koriste noviji Nokia aparati (medju njima i 6230i i 6070), dok stariji aparati (6610, 7210/50, 3100/20...) koriste DKU-5 i ukoliko se sa kompjuterom povezu preko DKU-2 kabla, PCSuite ih ne vidi (doduse, kod nas se prodaju svakakvi kablovi pod svakakvim imenima, pa je moguce i da na buvljaku DKU-2 prodaju kao DKU-5).
@Lomnica
Pod 'original' kablovima podrazumevam standardne USB kablove (nevezano za zemlju porekla) koji rade sa PCSuite-om, dok pod ovim drugim podrazumevam razne varijante USB2COM kablova (PL2303 itd.) sa kojima PCSuite ne radi, vec samo 3rd party software tipa OPM, MobiMB...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nisam ja mislio na tebe kad sam napisao da ne prave vise te razlike izmedju obicnih i original,i pritom sam mislio na sve DKU/CA kablove,znam ko si i znam da znas o cemu pisem,jer cesto vidim (sto ovde sto na MS-u) pitanja tipa:"Gde da kupim originalni kabal,original sluske..."a sve je to iz iste fabrike(a) izaslo,nesto doslo legalno ovde (koliko je Nokia porucila i platila) a viskovi dolaze naravno na crno i mislim da su vrlo male sanse da se kupi kabal,u ovom slucaju DKU-5,u nekoj prodavnici sa coska i da isti ne radi sa njegovim telefonom i PC Suite-om!
Pozdrav ,)

Ako se prati postupak instalacije DKU5 kabla, sve ce da radi kako treba. Ja sam se prvi put zeznuo i preskocio neku stvar. Nikako nisam mogao da nateram komp da prepozna mob. Prvo sam mislio da je problem zbog win2k, otisao kod ortaka, on instalirao na xp i sve radilo kako treba. Posle dosao kuci, i krenuo ispocetka i provalio da sam preskocio jednu stavku, i kada sam zavrsio instalaciju sve je radilo okay. Najgluplja stvar kod DKU5 kabla jeste sto on simulira serijsku konekciju preko USB-a. Pitam se koji se genijalac u Nokii setio da napravi takvu glupost :)

Jedno pitanje,nikako mi ne radi dku 5,probao sam sve i svasta i jednostavno ne radi,ne znam gde gresim,vidim da navodno treba neki TUSB3410 driver ali ne mogu da ga downloadujem... U cemu je problem... ?

Sve sto ti treba se nalazi na CD-u, koji si dobio uz kutiju. Samo prati uputstvo i radice sve normalno. Ako si vec instalirao neke stvari, izbrisi ih i kreni iz pocetka.

Izgleda da nikako ne sme da se ne pročita uputstvo... :)

kabl nikako ne sme biti uključen pri instalaciji drajvera.I mislim da me je erunt izvukao,vratio sam ceo raniji backup registry-ja sa njim.Hvala i izvinite na gužvi.

Nazad
Vrh Dno