Šta je novo?

dizanje xp-a

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
imam 2 harda i da li je moguce da kad se upasli komp biram sa kog harda cu da dizem sistem a winxp imam na oba harda?

da

Ako je windows instaliran na tvojoj mashini onda to radi bez po muke, a ako si ubacio tudji, onda ili iz bios-a podesavas sa kog ce da podize ili nadji programce BootMagic (prave ga isti sto prave i PartitionMagic) sa kojim sam "dizajniras" boot-meni...

verovatno postoji jos neki nacin, ali meni nije poznato...

Ako je windows instaliran na drugoj masini (druga ploca i sl.) vrlo tesko ili nikako neces moci da ga podignes. Najjednostavnije resenje(prvo definisi master i slave u biosu):
desno dugme na my computer/propertis/advanced/settings(startup and recovery) i idi na edit. Tu bi trebalo da bude nesto ovako:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Iskopiraj zadnju liniju(ako vec ne postoji vise njih u ovom obliku) i onda se malo igraj sa ovim nulama menjajuci ih u jedinice ili ovu jedinicu u dvojku(zavisi koliko imas particija na hd-u i na kojoj ti je windows)

Mr.No je napisao(la):
Ako je windows instaliran na drugoj masini (druga ploca i sl.) vrlo tesko ili nikako neces moci da ga podignes. Najjednostavnije resenje(prvo definisi master i slave u biosu):
desno dugme na my computer/propertis/advanced/settings(startup and recovery) i idi na edit. Tu bi trebalo da bude nesto ovako:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Iskopiraj zadnju liniju(ako vec ne postoji vise njih u ovom obliku) i onda se malo igraj sa ovim nulama menjajuci ih u jedinice ili ovu jedinicu u dvojku(zavisi koliko imas particija na hd-u i na kojoj ti je windows)

uspeo....hvala

Nazad
Vrh Dno