Šta je novo?

Dizanje sistema sa externog hdd-a

stefan1km

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poena
169
Narode imam problemcic , imam jedan laptop (poprilicno star) , sistem nece da se instalira po protokolu pa sam sad nabavio externu kutiju za njegov IDE HDD i sve to radi fino nakacio sam taj hadd za moj laptop on pokrene instalaciju sve fino izformatira hdd , iskopira sve fajlove ali kad treba da pokrene windowsovu instalaciju (to ono instalacija explorera , startmenija , dravera itd.) pocene da cita ono windows i one plocice mrdnu jednom nakon toga pojavi mi se jedan simpatican plavi prozor sa snezno belim slovima i pise greska:
*** STOP : 0x0000007B (0xF78a6524.0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

Prilozi

• 20052011275.jpg
    20052011275.jpg
    901.6 KB · Pregleda: 97
  • 20052011276.jpg
    20052011276.jpg
    755.3 KB · Pregleda: 91
Cekaj ti si instalirao win na svom lapu pa si vratio Hdd u stari lap?

Taj simpaticni plavi prozor je BSoD (Blue Screen of Death), on pokazuje sta od hardvera nije u redu ili se na poklapa sa ostatkom hardvera.

Poslednja izmena:
Pa ne mozes da instaliras windows na eksterni hard preko USB-a.Ja sam uspeo ubuntu da stavim na slican laptop koji je ima eksterni hard, ali windows nikako.

pa nemam resenje za ovaj moj laptop stvarno je slogiran nece da instalira windows ...

Instaliraj u drugom laptopu do prvog reseta. Izvadi HDD i stavi ga u svoj. Nastavi instalaciju, ovako će laptop instalirati sve drajvere.
Ako instaliraš Win 7, uz malo sreće, možeš i da gotovu instalaciju preneseš u novi laptop. Kod prvog uključenja prijaviće novi hardver i instaliraće nedostajuće drajvere. Najvažnije da prepozna mrežu, ostalo će pronaći sam (naravno ako je podržan).

Nema nista od instaliranja win7 ako je masina stara.Nisi nam naveo o kojoj masini je rec i sta je glavni problem tj zasto nece da se instalira win na njoj?Da li je HDD ispravan u potpunosti?
Da li si probao neku linux distribuciju sa live cda da proveris da li je masina ok?

Probaj sa Win7 nista te ne kosta. Meni je radio na laptopu iz 2002 sa 40gb i 512MB. Ako ne probaj sta ti je pdetlic rekao. Mozes i da zavrsis instalaciju XP na drugom laptopu da skines sve drajvere(ploca, graficka...) pa da ga vratis

^^ Probao radi.

Šta si probao i šta radi. Jesi li iz Ćuprije ili iz Piroćanac iz vica

Resio sam ga , jedva doduse ali resio , interesatno je ali problem je bio do sistema naime nije hteo da prihvati standardnu verziju sistema nego sam mu instalirao neku od dell-a i dalje baguje ali to je sitno i radi fino za sad

Nazad
Vrh Dno