Šta je novo?

dizajn sajta na kritiku

Iguana

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
neki su verovatno vec videli, mozda neki i greskom time sto su pogreshno ukucali adresu nekima poznatog foruma o znate vec chemu gde znate vec ko znate vec sta radi ;)
enivej adresa je www.lineart.co.yu

sajt je zavrshen samo u pogledu dizajna, dakle ne mojte da klikcete na linkove jer to tek treba da pustim za par dana. sajt je optimizovan za 1024 x 800, proveren je u ie, operi, mozili i radi priblizno isto

samo da objasnim - sajt kada bude bio pusten (cim sredimo pitanja sa bazom i php-om, a to moze da potraje max mesec dana) bice u svojoj svrsi slichan stranim sajtovima poput insidecg.com ili cgchanel.com. BTw ovo je zajednicki projekat Kudtihaexa (popularno Kutije) i moje malenkosti. Ali ako neko zeli da se ponudi da pomogne, prhvatamo oberuchke i castimo bechkom sniclom i pomfritom u skadarliji :). ovo je bila i prvobitna namena zbog kojeg je zakupljen domen i server a onaj dragi forum ce se uskoro seliti

pa sta kazete?

1. Sredio si one nebulozne frameove sa skrolom, ovo je sad mnogo lepshe, ali i dalje neupotrebljivo...mnogo je lakshe (brze) skrolovati vishe mishem, nego malo skrol, malo levi taster, stvarno je zamorno tako...

2. Lineart "logo" je malo povelik, kao i ove slike ispod njega...nece penzosi sa slabim vidom da dolaze na sajt :) ili ti je to ciljna
grupa ? :D

3. Zakrivljene povrshine si mogao da blurujesh, ne da ih ostavish ovako oshtre, odaju utisak da nisi znao kako to da uradish :)

4. Boje na sajtu su trebale da budu nijanse najzastupljenije boje na onoj "ikoni" gore, ili obrnuto...ovako se malo ne uklapaju jedno sa drugim...

5. mozda vidim josh neshto :)

IMO, tekst je isuvise sitan, a nisi ostavio korisnicima mogucnost da ga povecaju...

Ma nije sitan, taman kako treba...lepo je chitliv na 17" / 1152x864...

[code:1]403 Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2.0.47 (Unix) mod_perl/1.99_07-dev Perl/v5.6.1 mod_vdbh/1.0.2 mod_ssl/2.0.47 OpenSSL/0.9.7 DAV/2 PHP/4.3.2 Server at www.lineart.co.yu Port 80[/code:1] :eek: :eye:

problem je krajnje neverovatno glup. moj mladji saradnik :) cije ime ne bih spominjao je jednostavno obrisao index.htm. kada dodjem kuci podici cu ponovo sa harda fajl pa cete moci da vidite sajt najverovatnije do 21h

driver je napisao(la):
Ma nije sitan, taman kako treba...lepo je chitliv na 17" / 1152x864...

19", 1600*1200... previse sitno.

evo sada sve radi kako treba.

nije ni chudno sto je text sitan za 1600 x 1200 jer je optimizovan za 1024 koja je ipak neka standardna rezolucija

Meni se svidja samo mi tekst na levoj strani pograsno prelama ("de-čije") itd. Jel cete imati i Vi neke svoje tutoriale? Mogu vam kao pomoc ponuditi neke knjige (Maya, Photoshop, Flash itd)...poz Kiwy

ZoNi je napisao(la):
tacno, Iguana - standrdne rezolucije su 800x600 i 1024x768 (zajedno: oko 85%!)... dakle, netizen_k, verovatno da sa rezolucijom 1600x1200 imas slicne probleme na mnogim sajtovima (hmm.. pogledaj samo moj MyIE2 sajt iz potpisa!)

Zato i postoji CSS pa onda definises velicnu fonta u procentima od korisnikove zeljene velicine umesto u apsolutnim merama (npr. 9pt.)... Kapiram da veliki broj korisnika radi jos uvek na 800, ali cini mi se da sve veci broj ljudi prelazi polako na vece rezolucije, upravo zato velicina teksta mora da bude prilagodljiva...

ipak je ovo srbija i balkan i vecina ipak nema monitore iznad 19'. Ja sam gledao odnosno i napravio ovo na monitoru od 17'

i kiwy, da, imacemo svoje tutorijale a linkovacemo i ka tudjim. gledacemo da napishemo i nesto svoje, ja cu verovatno ici da pishem 2d (photoshop, ilustrator, korel, freehand, corel painter) i mozda Lightwave apokusacu da nadjem nekog ko zna malo bolje 3d da nam bude expert za to polje grafike

Iguana je napisao(la):
ipak je ovo srbija i balkan i vecina ipak nema monitore iznad 19'. Ja sam gledao odnosno i napravio ovo na monitoru od 17'

i kiwy, da, imacemo svoje tutorijale a linkovacemo i ka tudjim. gledacemo da napishemo i nesto svoje, ja cu verovatno ici da pishem 2d (photoshop, ilustrator, korel, freehand, corel painter) i mozda Lightwave apokusacu da nadjem nekog ko zna malo bolje 3d da nam bude expert za to polje grafike

I wanna help...

U 1280x1024 je sve super (velicina slova - taman kako treba).
Mozda ne bi bilo lose da promenite boju skrol-bara (na primer ona oker u sredini) jer je ovako neuocljivo, osim ako to nije bio cilj...

Iguana je napisao(la):
problem je krajnje neverovatno glup. moj mladji saradnik :) cije ime ne bih spominjao je jednostavno obrisao index.htm. kada dodjem kuci podici cu ponovo sa harda fajl pa cete moci da vidite sajt najverovatnije do 21h

:) mladji saradnik :beat: dada to sam ja :) slucjano prekopirao index.html drugog sajta u pogresan direktorijum (tj root) i onda obrisao.. ctp;

Btw, svaka pomoc je dobrodosla.

Vrh Dno