Surreal
Poznat
- Učlanjen(a)
- 02.11.2021
- Poena
- 45
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 3400G Stock Cooler
- Matična ploča
- MSI B450-A PRO MAX II
- RAM
- Kingston HyperX 16Gb 3200Mhz
- GPU
- AMD Vega 11 iGPU
- Storage
- 256gb NVMe + 500gb hdd
- Zvuk
- Microlab b51
- Kućište
- Raijintek Arcadia III
- Monitor
- Gigabyte G24F 2
- Miš & tastatura
- Redragon M711 i Royal kludge RK61
- Mobilni telefon
- Pixel 6a
- Steam
- xeneca
- Pristup internetu
- Optički internet
Videvsi dva yt videa ( / ) resio sam da napravim svoj rekuperator.
Za razmenjivac toplote koristio sam grejac kabine iz lade samare sa skinutim plastikama

Kuciste je napravljeno od pocinkovanog lima koji sam imao sa strane, ne bih ga ponovo koristio samo zato sto se tesko vari i potrebna je posebna podloga za farbanje pa sam koristio foliju.
Cev koja ide kroz zid je od oluka.

Za sklapanje kucista koristio vario sam lemio punktovao i preostale rupe popunio silikonom.

Za input vazduha koristio sam ventilator od 120mm a za output 2 ventilatora od 50mm i ispravljac sa promenljivim naponom tako da mogu da kontrolisem brzinu ventilatora.

U trenutku merenja napolje je bilo oko 5 stepeni unutra oko 23

Sad 30 stepeni nije sigurno ali bitno je da nema velike razlike
Od svih komponenti samo ventilatore sam kupovao sve ostalo sam imao po kuci, tako da celokupna cena izlazi na 1000din.
Za razmenjivac toplote koristio sam grejac kabine iz lade samare sa skinutim plastikama

Kuciste je napravljeno od pocinkovanog lima koji sam imao sa strane, ne bih ga ponovo koristio samo zato sto se tesko vari i potrebna je posebna podloga za farbanje pa sam koristio foliju.
Cev koja ide kroz zid je od oluka.

Za sklapanje kucista koristio vario sam lemio punktovao i preostale rupe popunio silikonom.

Za input vazduha koristio sam ventilator od 120mm a za output 2 ventilatora od 50mm i ispravljac sa promenljivim naponom tako da mogu da kontrolisem brzinu ventilatora.

U trenutku merenja napolje je bilo oko 5 stepeni unutra oko 23

Sad 30 stepeni nije sigurno ali bitno je da nema velike razlike
Od svih komponenti samo ventilatore sam kupovao sve ostalo sam imao po kuci, tako da celokupna cena izlazi na 1000din.