Šta je novo?

DivX2DVD

KBD

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2002
Poena
609
jos jedan problem,
Trebao bih da nekoliko filmova konvertujem iz DivX formata u DVD ali sa nasim prevodom koji na DivX-u imam u vidu SUB file-a. Na site-u http://www.technosoft2000.co.uk/divx/dvd/divx2dvd/ sam nasao neko uputstvo za to ali je procedura komplikovana i sve traje jako dugo.Pa eto,ako neko moze da mi da neki savet ili preporuci neki softver.Nije mi problem da video file iz DivX formata pretvorim u MPEG ali ne znam kako da ubacim prevod.Cuo sem za neki program DVD Maestro ali nisam uspeo da ga nabavim a nisam siguran ni da on moze to da odradi.

Hvala

pa uzmi tmpeg i ffdshow najlaksi nacin

Ili FFDShow + Nero Vision Express

Ajd sad jedno glupo pitanje: a zasto bi DivX prebaciovao u DVD? Da ti ne bude DVD prazan? :d

Ja sam isto hteo da pitam, al reko da ne ispadnem gloop |>
meni su ocigledna dva razloga... 1.piraterija |>
2.gledanje na standalone koji ne cita divx...
nadam se da je svima jasno da je kvalitet novodobijenog dvda cak losiji od tog divxa, a da ne pominjem od originalnog dvd-a...

Zašto piraterija?
Čovek je svoj originalni DVD sebi bekapovao u DivX, izgubio je original-e (nekom "poštenom" je pozajmio, ali se ne seća kome, mačka mu ih je izgrebala ...) i sada nije u mogućnosti da gleda bekapovan film na samostalnom DVD uređaju (TV out ne koristi jer mu je komp na različitom spratu od TV-a)

E vidis... cim ga je pozajmio nekom drugom, zavrsio je sa legalnom upotrebom...
jedino ako je sedeo na njemu, pa ga ostetio... a i onda sto ga nije na dvdr backupovao.. mislim DAAAAJ da ne izmisljamo imaginarne scenarije... ko ima vise od 10 dvd kod nas (originalnih naravno)... sve licemerne akcije svih domacih casopisa, distributera, pa i sajtova, to nece skoro popraviti (a i zasto bi, npr nije mi zao da dam 100 din za glup film, a film koji mi se jako svidja cu i kupiti original...), osim ako nam standard skoci jedno 20 puta ili ako bude kupljena stvar mogla da se vrati u prodavnicu NO QUESTIONS asked, pa da kad mi se ne svidja film, mi lepo vrate pare... npr

Moja je greška što sam propustio priliku da post "ukrasim" sa kojim smajlijem :)

Samim pominjanjem DivX-a smo vec zaveslali u mutnom, ali necemo sad u detalje sa scenarijima sta bi bilo kad bi mi pao avion na glavu :d
Ja sam postavio pitanje zasto bi to neko radio zato sto mi je pomalo nelogicno jer se prebacivanjem nece dobiti na kvalitetu, a zauzimace vise mesta (ako se vec reze na DVD, a DivX je u pitanju moze tu da stane jos koji film ;)). Ako je vec nekompatibilnost u pitanju nekako mi je (S)VCD logicniji izbor...

VIA je napisao(la):
Zašto piraterija?
Čovek je svoj originalni DVD sebi bekapovao u DivX, izgubio je original-e

Nije ovo Amerika, kod nas nemaš pravo na tako nešto.

Ja mislim da kod nas i kupovina DVD-a nije u skladu sa zakonom, jer nije definisana kao pojava :d

Zaista, besmisleno je prebacivati DivX na DVD...

Zaista, niko nije coveku odgovorio na pitanje. Koliko se secam, subrip (ili vobsub?) moze da konvertuje titlove iz formata u format. Na DVD-u subtitl je niz bitmap slika, koje kao stream poturis DVD authoring programu, i on ti spakuje vob fajlove sa sve titlom. Procitaj tutorial na livada.pondi.hr.

Poslednja izmena:
Nekada davno sam drugaru iz DivX-a prebacivao u VCD uz pomoć frameservera VirtulaDub-a u koji je Vob Sub ubacivao titl i to tmpeg kompresovao. Verujem da se sličan recept može primeniti i u ovom slučaju (menja se samo vrsta kompresije). Titl je tada zanavek prisutan - uglavljen u sliku, bez mogućnosti gašenja ili promene istog

Ok, ajd sad ozbiljno... Ja mislim da mora ipak preko avs... i za njega postoji vobsub plugin, ucita se prevod... i onda se kompresuje u mpeg2... e cime to.. moze neki qmpeg ili cce ili tako nesto... titl ce ostati zalepljen na sliku...

Od zadnjeg svog posta sam naucio! U DVDlab PRO imas subtitle stream. Samo kliknes na njega i otvara se dijalog koji ima import (.sub i .srt) plus editovanje titla...

Samo sto DVDlab pro ne radi transkoding pa opet avi mora da se prebaci u MPEG-2 u nekom drugom software-tu.

Po meni, dovoljan razlog za Dvix na DVD je sto stane 7 filmica na jednu plocu!
A DVD ploca nije skuplja od 7 CD-ova zar ne?

Vrh Dno