Šta je novo?

DivX & TVout

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Kako da prikazem film na TVoutu a da na monitoru nastavim da radim pod XPom? Kartica je ATi Radeon 8500...

Pokusao sam u dve kombinacije:

1. Monitor Primary, TVout Secondary - extended desktop, sve radi dok je MicroDVD u windows rezimu, medjutim kada je Full Screen film i titl prikazuje na Primary, odnosno monitoru...

2. Monitor Primary, TVout clone, prikazuje istu sliku kao monitor. Problem je sto MicroDVD nece da prikazuje titl na TVu dok na monitoru radi

JOBAH je napisao(la):
Kako da prikazem film na TVoutu a da na monitoru nastavim da radim pod XPom? Kartica je ATi Radeon 8500...

1. Monitor Primary, TVout Secondary - extended desktop, sve radi dok je MicroDVD u windows rezimu, medjutim kada je Full Screen film i titl prikazuje na Primary, odnosno monitoru...

2. Monitor Primary, TVout clone, prikazuje istu sliku kao monitor. Problem je sto MicroDVD nece da prikazuje titl na TVu dok na monitoru radi

Probaj sa nekim drugim player-om mada cisto sumjam.Bas sam to probao kod mene i sve radi ok na Leadtek GF4

Probaj sa BSPlayer-om. On moze da koristi multimonitor mod, tj. da izaberes na kom ces monitoru ili tv-u pustiti film.

JOBAH je napisao(la):

Ja imam isto 8500 LE (Hercules) i takođe u clone modu microDVD 1.2 ne pušta titl na TV-u, a hoće na monitoru. Međutim BSplayer to radi bez problema.

Titl se moze dobiti i iz bilo kog playera i u bilo kojoj varijanti uz pomoc DivXG400. Upravo sam probao cak i iz starog Mplayer 6.4 (pod XP-om) da saljem DivX na TV sa titlom pomocu DivXG400. Pored ovoga isto radi i sa RadLight-om i ATi File Player-om (vjerovatno i ATi DVD playerom).

Medjutim ni meni nije jasno kako dobiti DivX na TV-u a da je desktop monitora "cist" (player minimizovan na monitoru).

koju verziju BSPlayer-a koristite? Ne mogu da verujem da ATi ne isporucuje neki softver za ovu namenu... Bilo bi lepo kada bi mogao da se iskoristi onaj Multidesktop tako sto kofigurisem da se jedan desktop prikazuje na jednom a drugi na drugom monitoru...

NBM je napisao(la):
Medjutim ni meni nije jasno kako dobiti DivX na TV-u a da je desktop monitora "cist" (player minimizovan na monitoru).
Ovo bi trebalo da omoguci 'Theater mode' opcija u drajverima za ATI. Meni radi bez problema. Ukljucim G400 filter zbog titlova, pustim film iz MicroDVD-a, onda minimizujem MicroDVD (ali mu prvo iskljucim opciju da pauzira film kad je minimizovan).

Čekajte ljudi, pa zar ovo nije izvodljivo preko Hydravision-a Atijevog...
Desni klik na monitor koji je disejblovan u properties, Enable i posle samo iz Hydravisiona pošalješ aplikaciju na drugi monitor tj. TV...

Wakizashi je napisao(la):
Čekajte ljudi, pa zar ovo nije izvodljivo preko Hydravision-a Atijevog...
Desni klik na monitor koji je disejblovan u properties, Enable i posle samo iz Hydravisiona pošalješ aplikaciju na drugi monitor tj. TV...

Da li si probao ovo ili samo pretpostavljas da moze.
Cini mi se da sam negdje ranije probao i da nije moglo jer bez drugog monitora nije moguce Enable...
Ponovo cu probati ali mislim da nece moci.

Meni je "proradila" ova kombinacija (koju je vec spomenuo Dandy).
Samo da sumiramo kako do:
Film naTV-u sa titlom + "cist" desktop monitora

1. Monitor Primary, TVout Secondary - extended desktop
2. Ukljucen 'Theater mode' u drajverima
3. Instaliran DivXG400 koji je zaduzen za titl (zadaje se putanja do titla)
4. RadLight minimiziran na desktopu (ili MicroDVD, BSPlayer...)

Ostaje mi jos problem kako mijenjati rezoluciju TV-outa. Uvijek je na 1024x768 u drajverima i nije je moguce promijeniti.

Wakizashi je u pravu. Izgleda da je ovo rjesenje.
Moguce je monitor 2 (odnosno TV) postaviti na Enable i iz Hydravisiona slati aplikaciju na drugi monitor tj. TV (ovo drugo jos nisam stigao da probam).
Sada je moguca i promjena rezolucije na TV-u...
A ja sam bio otpisao ovi mogucnost jer TV...bolje da ne objasnjavam.

Probao sam... samo sam sada bez hydravisiona, pa malo na pamet pricam. Posle u hydravisionu dodelis Shortcut za slanje aplikacije na drugi desktop i samo posaljes BSPlayer na TV...

Wakizashi je napisao(la):
Probao sam... samo sam sada bez hydravisiona, pa malo na pamet pricam. Posle u hydravisionu dodelis Shortcut za slanje aplikacije na drugi desktop i samo posaljes BSPlayer na TV...

Nije mi jasno ovo "posaljes BSPlayer na TV...". Posto ga nisam koristio mozes li malo pojasniti.
Da li moze neki drugi program umjesto BSPlayer-a ?
Kako da se sada izgubila opcija 'Theater mode' iz drajvera ?

Prvo... Theater mode mozes da koristis samo ako je iskljucen Extended desktop, sto u startu otpada kada si ga enejblovao u propertisima... Znaci nema Theater moda sa ovom forom.
Dalje, kada si instalirao Hydravision, dodelis u njemu shortcut, koji ce da salje bilo_koju aplikaciju na extended desktop, iliti High definition, high fidelity ili cist EI Nis televizor :)
I onda u plejeru kojim gledas film, stisnes dodeljeni shortcut, i on posalje aplikaciju na extended desktop... barem je kod mene tako radilo... e jedino je *******o kada TV prebacis da bude extended ali ispod monitora(posto ne znam da li ste primetili da ta ikonica sa drugim monitorom moze da se pomera misem kada je enejblovana, pa ti pljusne toolbar na TV a monitor, kao i sve bitne prozore, pa dok sam vratio na staro, obisao sam jedno 9 kilometara po stanu :D

Nazad
Vrh Dno