Šta je novo?

DivX-Sta je sve potrebno?

tosha

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
604
Dakle, sta mi je sve potrebno da bi napravio Div-x sa DVD-a i sa VHS-a. U ovo se u opste ne razumem, pa nebi bilo lose da date i par linkova.

P.S. Pretpostavljam da je o ovome vec reci ali sam u velikoj stisci sa vremenom pa nemam vremena za "Search"

Pozdrav

Pretpostavljam da znas sta ti treba od hardware-a pa o tome necu.Prica o divx konverzijama je ogromna,i tesko da moze da stane u jedan thread na forumu.Necu da ti pricam o snimanju slike sa tv karte na hard disk,ili prebacivanju sa kamere i video rekordera na isti.Reci cu ti samo sta treba da radis sa gotovim fajlom koji imas na hd-u ili cd-u koji hoces da kompresujes.Treba ti:

1) DIVX codec,najpametnije da ga instaliras sa nekog cd-aa nekim divx filmom, skoro svaki divx film sad se salje na cd-u sa codec-om i player-om za isti.

2) Virtual dub,mali program koji omogucava da radis stvarno svasta sa video fajlovima,a izmedju ostalog ima mogucnost da svaki fajl profiltrira kroz audio/video filter koji sam kreiras izabirajuci u opcijama odgovarajuci codec za video i audio. Kako se sve to radi mogao bih da ti pricam jako dugo i za tako nesto ovaj forum nije pravo resenje,a s obzirom da nije ni resenje da te zbunjujem brdom linkova evo ti samo jedan link koji ce ti objasniti konkretno sta treba da radis u programu,a preko njega ces lako naci i link za download Virtual dub-a i jos poneke korisne stvari koje eventualno ne znas.

http://www.vcdhelper.com/convert.htm

Puno srece sa ovim,i budi jako strpljiv.
Pozdrav.

Pored hardware-a koji je osnovni treba ti DivX codec zadnja verzija je 5
i koja lepo radi, treba ti nesto da prebacis dvd na hard a ti su
CladDVD ili Smartripper, treba ti konverzija u DivX recima Flask, ove dve stepenice mozes zameniti sa DVDReaper-om koji sve to radi zajedno i treba ti player npr BsPlayer, nesto za skidanje titlova npr Subrip, sve imas na www.digital-digest.com

Nazad
Vrh Dno