Šta je novo?

DiVX preko VCR: na TV u koloru, na snimku jok

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Neverovatno!

Sa drajverima 41.09 (XP, Leadtek MX440 TV-out) sam juce snimao na VHS - sve regularno, titlovi, boja, kvalitet OK.

Onda sam zbog problema sa Corelom 11 (nije iscrtavao ekran posle banalnih operacija na crtezu) instalirao drajvere proizvodjaca - dakle Leadtek, za odgovarajucu karticu - WinFast A170 DDR, sa oznakom 42.01 (beta inace)

do napretka u Corelu nije doslo ali buduci da nije bilo razlike u prikazu (vidljive golim okom), ostavim ja te drajvere.

Uzmem danas da dalje snimam sa DiVX na VHS kad oces - crno beli snimak. Ja rekoh nisam lepo video na TV, i ne razmisljajuci vratim stare drajvere (i dok ovo pisem instalirane) - 41.09 i krenem ponovo da snimam - kad ono slika i dalje na TV-u u boji, a snimak na VCR crno beli!

Pogledam da nije video otisao - nije, sa TV kanala snima oK

Veza je inace Leadtek S izlaz-->adapter-->composite-->kabl 10 m-->scart-->VCR-->antenski kabl-->TV

medjutim kako god to mozda bilo preko M. Krsne, do sada je sve radilo

Sta je sad to?

Naravno, probacu neke druge drajvere npr 40.72, ali mislim stvarno - sta je sad to?

Pozdrav

A inace snimak je crno beli sta god da snimam (film, ili samo dekstop)

Ne mogu da verujem da je slika na TV-u u boji a video snima crno-belo. Hoce detonatori da zezaju, ali ovo nije do njih jer tv prikazuje signal u boji. Znam da nisam od pomoci, ali moram reci neverovatno.

Jedini logicki zalkjucak bi bio da je video pokvaren, ali nadam se da nije to u pitanju.

znam da mora da zvuci neverovatno, ali stvarno je tako

inace buduci da sam imao mnogo posla, jos nisam stigao da promenim detonatore - javicu sta biva i da li ista biva sa promenom

mozda i video zeza - ali kako sta to zeza - vadio sam kablove iz svih spojeva i ponovo sastavljao, ali stvar se nije promenila ---neverovatno

jos jednom se samo potvrdilo da ono sto radi ne treba dirati - ispostavilo se da Corel 11 mogu na drugi nacin da nateram da radi kako treba (barem priblizno)...

videcu sta comes next

Pozdrav

Ne ide kod mene izlaz na TV Tool (MX440-nv17)

Inace su sada instalirani 40.72 drajveri i nista se nije promenilo. Bice da je ipak video poceo da zeza...
a taman se bio navikao

video je, btw, 6 meseci mator - Panasonic NV-FJ628EE ali naravno i te kako moze da otkaze...

cak sam uspeo da promenim i adapter (s+chinch+audio--> skart ali nije ni tu bila greska)...

prosto neverovatno

Pazi ovako,

Do drajvera nije SIGURNO, a ako koristis SVHS kabl moze da se desi da ti je u prekidu vod za hrominansu (boju) i da ide samo luminansa (osvetljenje), sto je opet nemoguce, ako koristis isti kabl i za TV i za video. Znaci preostaje jedino ovo: ulaz na videu mora da bude podesen kao SVHS, a ne kao kompozitni, jer ces i u tom slucaju iako je ispravan kabl dobiti crno-belu sliku (kroz isti vod na SCART-u ide kompozitni signal i luminansa SVHS signala). Razmisli da li si nesto menjao od podesavanja na videu.

p.s. Glupo pitanje: da li si probao da snimas nesto sa drugo npr. sa TV-a, pa da vidis da li ima boje ???

poz.

Rekao sam vec u prvom threadu za snimanje sa TV-a, snimanje sa TV kanala radi OK - snimci su u boji.

Sinoc sam (nakon promene detonatora) uzeo u ruke i uputstvo od videa i gledao, cackao, vratio na fabricka setovanja i nisam nista napravio...

Ludnica u kojoj je izgleda video izvukao deblji kraj

Pozdrav

Pazi kad je proradilo snimanje u boji!

Stavio sam 42.86 danas i evo radi OK - bezveze, ko bi rekao da losi drajveri mogu i ovako da se manifestuju...

U svakom slucaju hvala zainteresovanima (i za pomoc u resavanju i za resenje)

pozdrav

Nazad
Vrh Dno