Šta je novo?

DivX player?

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li postoji neki player (DVD, ili bilo sta drugo) koji moze da pusta DivX filmove??? Da ne bude zabune, mislim na uredjaj, a ne na neki program :)

Filip je napisao(la):
Da li postoji neki player (DVD, ili bilo sta drugo) koji moze da pusta DivX filmove??? Da ne bude zabune, mislim na uredjaj, a ne na neki program :)

Ne postoji, ali mozes sam da ga napravis (sklopis), recimo :
desktop kuciste
celeron 400
128 Mb SDRAM
MICROSTAR Intel ZX MS6168, Voodoo 3 2000 8MB + TV out + SB Creativ
Hdd
bezicni mis+neka tastatura
CD Rom

Sve to ne bi trebalo da izadje vise od nekog prosecnog DVD plejera.

Poceli su da se pojavljuju takvi "standalone" uredjaji. Trenutno su manje vise u najavi, pa se nisam previse bavio time, ali ce ih od nove godine omasoviti. Verovatno ako prvih par noname proizvodjaca ne popije neku tuzbu, svi ce krenuti u ludnicu koja se u pocetku zvala microDVD. Ah da, za sada ce DivX morati da ima odredjenu strukturu direktorijuma, kao kod VCD-a, ali ce verovatno sa omasovljenjem i upgrade-ovima uredjaja biti svega u opticaju.

:D

Kao što je ZONI rekao, postoji. Ali, uvek postoji neki problem kada dolazi "novi" standard. Taj DVD/DivX Player čita samo DivX-ove koji su rađeni u kodecima 4.xx i 5.xx, što znači da podražava samo legalne kodeke. Ali, pazi, 80% filmova koji su rađeni u DivX-u su rađeni u 3.11 kodeku, koji je ilegalan, ali i dan danas je najbolji. I ako drugi ljudi pričaju kako je XVID najbolji, u stvari to je običan shit od kodeka. Ili 5.02, to je jos gore!!!!
Oanasonic koji je isto kupio licencu za DivX kodek, razmišlja da li da stavi i 3,11 kodek, znajući da je to ilegalni kodek. NO, kruže glasine da će Panasonic da refistruje 3,11 kodek i postaće legalni, i oni će to moći da koriste u svojim uređajima...

KISS Technology je tek prva firma koja je izbacila DivX Player, a di bi se došlo do savršenstva, moraćemo mi još malo da sačekamo!!!!

Pozdrav. Cineman

Re: Re: DivX player?

gozilla je napisao(la):

Juhuu, jel' znaš ti šta si napisao. Izgleda da nisi baš upućen :D
Koliko znam, na forumu i postoji thread koji govori o KISS DivX plejeru, idi malo istražuj!!!

Bilo koji soft kineski DVD player moze da se preparvi da cita DIVX...

Ajde malo pojasni ovo...

REACTOR je napisao(la):
Bilo koji soft kineski DVD player moze da se preparvi da cita DIVX...

Пиши одмах шта знаш о томе !

Nazad
Vrh Dno