Šta je novo?

DivX pitanje - Flask i AMD

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
U pitanju je FlaskMPEG 0.6 Beta u Windowsu XP. Pitanje: koji iDCT najbrze radi na AMDovim procesorima? Od neka tri ponudjena koja imaju AMD u nazivu, dva kod mene ne prodju test a treci je malo sporiji od MMXa (malo sporije odradi test)?

Ma ako hoces brzinu zaboravi Flask. Ima daleko boljih i brzhih programa. Flask je spor i nepouzdan.

Drunk Devil je napisao(la):
Ma ako hoces brzinu zaboravi Flask. Ima daleko boljih i brzhih programa. Flask je spor i nepouzdan.

Dooobro... Pa ajde preporuci, koji je najbolji i najbrzi program? :)

Nisam odavno radio sa Flask-om ali mislim da najbolje radi
prva opcija , uostalom testiraj , pa koji se najbrze obradi...... to bi bilo to.....

I ja sam stekao utisak (doduse u 0.594 verziji) da, i pored instaliranih dodatnih AMD opvija, najbrze radi ona prva, default chekirana.

BTW, u poslednje vreme mi se vise puta desilo (sa 0.594 Flaskom) da on odradi film, ali da je finalni fajl neupotrebljiv. Ono, pri startovanju filma bilo kojim playerom u win2000 mi prijavi "explorer.exe has generated errors...". Isti fajlovi ni u Win ME nece da "prorade" (sto je i logicno, je li). Da li se ovo jos nekome desavalo, i postoji li neko objasnjenje/resenje?

Ja sam imao problema da zvuk nije sinhronizovan sa slikom i jednom sam imao problem sto se zvuk filma nije kompresovao u MP3 nego u klasican wav pa mi je duzina celog filma bila.........mnogo velika.......

Ja sam uradio samo tri filma (zelen sam:)) Flaskom 0.6, i nije bilo nikakvih problema, ni erorra, ni sa sinhronizacijom.

Tako to ide... Flask je ono, "pravljenje DivX-a za idiote". Iz jednog programa odradis sve. Ali zato cesto ima problema.
Za profi divX ipak je zakon Nandub i 2-pass methoda...

Jedan od bagova Flaska je kompresija MP3. Bag se javlja kada se startuje vishe od jedanput kompresija materijala. Izbegava se tako da se svaki put restartuje Flask - pre svake kompresije.

Sto se tiche programa najbrzi i najjednostavniji nachin za sliku je DVD2AVI 1.82 . Ako je izvor PAL ili R1 NTSC to ce odraditi posao u 98 % sluchajeva. Samo zvuk treba raditi posebno, najbolje sa Lame u VBR i posle Nandubom multiplexovati sa slikom.
DivX 4.12 u dva prolaza se uradi za isto vreme kao jedan prolaz sa Flaskom. A zna se sta 2 prolaza znache za kvalitet.

Ako je izvor NTSC koji ne moze da se skine na 24 fps sa Force Film treba IVTC, a za to je najbolji TMPGEnc ili AVISynth plugin Decomb.
Ovo skidanje na 24 fps je veoma vazno da se izbegne interlace, a i bolje se komprimuje kada je manje fps-a.

Takodje preporuchujem da probate Gordian Knot. On ima u sebi skoro sve sto treba i ne treba previshe iskustva za rad. Od Flaska daleko brzi i pouzdaniji.
Ima dosta uputstava i sav software na http://doom9.org

Nazad
Vrh Dno