Šta je novo?

Divx na prenosivim racunarima?

• Začetnik teme maximus
  • Datum pokretanja
M

maximus

Guest
Treba mi pomoc oko reprodukcije filmova na laptopovima.
Imam Toshibin laptop Pentium III 1,13 GHz sa 256Mb memorije i integrisanom Trident-ovom karticom kojoj je dodeljeno 16Mb memorije.
Operativni sistem je Win XP Home (licencni).
Kad pustim bilo koji divx film zvuk ide normalno ali slika kasni. Probao sam i smanjivanje rezolucije, instalaciju svih zivih kodeka (cak i AceMegaCodecPack 5 Pro) ali nista. Jos jedan prijatelj sa Compaq-ovim laptopom istih karakteristika ima indentican problem.
Da li postoji resenje?

Definitivno nema veze sa time sto je prenosivi racuanr. Mozda problem pravi graficka ili codec nije uredu.
Ja imam ovde 1ghz/512/ati M1 8mb i 800mhz/256/crystal sa 8MB i sve radi perfektno!

Kapiram da nije hardverski problem jer na Win98 sve radi kako treba. Kodek je nov radi na "stacionarnim" masinama sasvim ok. Sve ostalo radi normalno i DVD i klasican avi samo divx pravi probleme.

U pitanju je graficka karta. Jednostavno Trident Blade3D nema dovoljno snage da izvuce mpeg4 kompresiju.

Ja sam imao Compaq Armadu tj. P2-400MHz, 128MB, ATI Rage Mobility 8MB i pustao je fantasticno flmove. Nijedan nije seckao ni sa jednim kodekom.

Kada sam kasnije uzeo Toshibu Portege sa P3-500, 128MB, Trident Blade 3D - svi filmovi su seckali u brzim scenama. Nije pomoglo instaliranje ni jednog kodeka ili windowsa.

blue je napisao(la):
U pitanju je graficka karta. Jednostavno Trident Blade3D nema dovoljno snage da izvuce mpeg4 kompresiju.

Ja sam imao Compaq Armadu tj. P2-400MHz, 128MB, ATI Rage Mobility 8MB i pustao je fantasticno flmove. Nijedan nije seckao ni sa jednim kodekom.

Kada sam kasnije uzeo Toshibu Portege sa P3-500, 128MB, Trident Blade 3D - svi filmovi su seckali u brzim scenama. Nije pomoglo instaliranje ni jednog kodeka ili windowsa.
1.Stavi win 98 pa instaliraj MP 7.0
U njemu imas opciju, ali se ne secam tacno gde, da iskljucis hardwersku akceleraciju za graficku karticu koja "pomaze" pri "otpakivanju", mada je vise u pitanju deo koji se odnosi na hardwerske funkcije ddraw za prikaz video materijala. Prepusti posao procesoru koji ima prilicno snage.
2.Smanji post procesing level u divx codecu na minimum
3.koristi mp za pustanje filma, ali verziju 6, koju ces nakon instalacije MP7 naci u Programfiles/windows mediaplayer/ mplayer2.exe i naravno XG400 subtitler(nadam se da sam dobro napisao naziv, ako ne snadji se)
4.Smanji rezoluciju na 800x600 16bit ili cak 640x480 (ovo mozda i nema efekta jer je to notebook, dakle lcd sa fiksnom rezolucijom, ostali neka me isprave ako "lupam" )
5.Ako ni to ne pomogne, a znas dobro Engleski jezik i mozes bez prevoda koristi DivX player 2.0 koji stize uz DivX 5.02 definitivno jako brz, provereno i dokazano vise puta u praksi...
6. ULTIMATIVNO RESENJE Quickview 2.51 za dos :) taj ce da ga pojede, i sigurno radi perfektno, ali je za dos.....i nema premotavanja filma :(
Ostali neka dopune svojim idejama! Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno