ZeeGerman je napisao(la):Trebalo bi da ti normalno rade kopije sa video kaseta, kao i kopije pravljene u novijim kodecima (5.01).
Pa dobro i šta je lakše i svrsishodnije da apgrejduje, CPU, MB, možda i RAM ili samo grafičku? Gde si ti video K6 na više od 300MHz? Verovatno bi morao da menja i ploču ( najverovatnije ima neki TX ), a ovako samo grafičku pri čemu će zbog T&L jedinice u Radeonu dobiti mnogo više i u 3D performansama. Kao što rekoh, apgrejd grafičke je ovde najoptimalnije rešenje.ZoNi je napisao(la):E, vidi... meni je sa DiVX 5.01 bilo problema: pojavila mi se poluprovidna linija siroka oko 0.5 cm na desnoj strani monitora... i slika je seckala u skoro svim filmovima... Sad sam se vratio na 4.12 i sve radi suuper! (Osim "Munja" koje uopste ne rade bez 5.01, jer je tako snimljeno...) (Nije problem ni do HW ni SW - Cel633, 256MB, GF2 MX200, novi drajveri, WinXP...)
Magick, ja sam dugo gledao filmove sa Cel433 i TNT2 M64 16MB, i slika je bila odlicna, tako da ne mislim da je nova graficka karta neophodna... A inace neki minimum za DivX-ovanje je Cel300... K6@300 je definitivno slabiji od njega, tako da ipak mislim da CPU moze da bude problem...
To što zovete "VHS snimcima" je video rezolucije 360x288 ili kako je već urađeno, ali je poenta u tome što se procesira daleko manje podataka ( pixela ) pa je i zahtevnost manja. U svakom slučaju Radeon bi drastično rasteretio CPU load zbog IDCT logike u sebi, a i 3D bi radio brže zbog T&L jedinice koju TNT ne podržava. Ma Radeon je rešenje, kad' vam kažem.ZeeGerman je napisao(la):Ja sam svojevremeno gledao filmove na AMD K6 266MHz 256MB RAM-a i TNT2 grafikom. OK jeste seckalo (malo), ali VHS snimci su radili fantastichno. Tada sam sve gledao u kodeku 3.0
Verujem kad bih sad probao (na istoj mashini) sa 5.0 kodekom da bi moglo da se gleda, mozda i ne, ali...
magick je napisao(la):Pa dobro i šta je lakše i svrsishodnije da apgrejduje, CPU, MB, možda i RAM ili samo grafičku? Gde si ti video K6 na više od 300MHz? Verovatno bi morao da menja i ploču ( najverovatnije ima neki TX ), a ovako samo grafičku pri čemu će zbog T&L jedinice u Radeonu dobiti mnogo više i u 3D performansama. Kao što rekoh, apgrejd grafičke je ovde najoptimalnije rešenje.![]()
To sam i ja pomislio, al' možda je ipak overklokovan.brzi je napisao(la):Covek najverovatnije ima K6-2 na 300 (tesko da je samo K6).
Kao što i sam reče to zavisi od ploče, a dosta ih je imalo problema sa pravilnim prepoznavanjem napona i množioca, naročito one starije.Usput TX nema problema da radi sa K6-2 do 500 (mad zavisi i od ploce).
Da, to znači to. Inverse Discrete Cosine Transformation je matematički veoma složena i procesorski zahtevna operacija a nalazi se u osvnovi dekodiranja svih kompresija digitalnog videa. Kada imaš logičku mrežu u samoj grafičkoj karrtici, koja to odrađuje hardverski, bitno se rasterećuje CPU. Pored toga postoje i mnogi drugi elementi koji su podržani ATi-evim video engine-om, a takođe umeju poprilično da uposle CPU.Definitivno se slazem da ako ce graficka da resi problem da je to kud i kamo zgodnije. Da li to principijelno znaci da bi zbog specificnosti takve kartice definitivno trebao da uziva u carima DivX-a i na slaboj masini?
Aha, čak šta više ....Velika je verovatnoca da covek ima i AT kuciste, pa bi i njega morao da menja.
BTW, ne znam da li namigujes zbog onog "najoptimalnije", ali taj izraz nikako ne ide...
Ja sam imao K6-2 @350, Diamond Viper V330 (riva 128) i 64 mb ram-a, i ponekad je malo seckalo. Sa grafickom ne bi trebalo da imas problema, a i ako pocne da secka smanjis kvalitet zvuka i stavis na mono (znam neke koji sa ovakvim podesavanjem se gledaju filmovi na P1 @ 233, S3 Virge i 64 MB).septimus je napisao(la):Prijatelj se interesuje da li ce moci normalno da gleda DIVX format na konfiguraciji gde su upareni AMD k6 @ 300 i riva tnt 2.
Ako ne moze sta je loshija "karika": proc ili riva???
DusaN je napisao(la):Definitivno neka uzme Radeona, ja sam svojevremeno na 5x86@133MHz (za one koji ne znaju to je AMD486) i Radeonom mogao da gledam divx filmove 20-22frejma (doduse bez zvuka) i sto je zanimljivo slika nije seckala samo je isla usporeno.
Naravno u PCI, gde drugdebrzi je napisao(la):Gde si ubo tog Radeona? U PCI slot? Gde da se nadje takva stvar i koliko kosta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari