Šta je novo?

Divx filmovi na DVD-Dvix plejerima

artintact

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
309
Pozdrav svima.

Imam gomilu filmova avi, mpeg... koje sa harda treba da arhiviram na DVD-R (kao divx ne kao dvd). Trenutno nemam DVD plejer, ali cu ga uskoro imati. Koliko sam do sada saznao, da bi se divx filmovi bez problema gledali na dvd-dvix plejerima, potrebno je da fajlovi (film i titl) imaju identicno ime i da se nalaze u istom folderu.

Pitanja:

- Da li je potrebno da se i folder zove identicno kao i fajlovi?

- Kod filmova koji se satoje iz 2 video fajla imamo i 2 fajla za prevod. Da li staviti 2 fajla u 2 foldera ili moze i 4 u 1?

- Citao sam da vecina plejera cita .SRT i .SUB format titlova, ali isto tako da neki plejeri nisu hteli da citaju .SUB. Posto imam veliki broj filmova sa titlovima razlkicitih formata, odlucicu se za jedan koji procenim da je najbolji za univerzalne dvd-dvx plejere, i sve prevode pre arhiviranja prebaciti u taj format. Mislim da to bude .SRT. Da li gresim?

Sem ovoga, svaki drugi savet u vezi s'tim mi je dobrodosao...

Unapred hvala

artintact je napisao(la):
Pozdrav svima.

Imam gomilu filmova avi, mpeg... koje sa harda treba da arhiviram na DVD-R (kao divx ne kao dvd). Trenutno nemam DVD plejer, ali cu ga uskoro imati. Koliko sam do sada saznao, da bi se divx filmovi bez problema gledali na dvd-dvix plejerima, potrebno je da fajlovi (film i titl) imaju identicno ime i da se nalaze u istom folderu.
Uglavnom treba da budu u istom folderu. U stvari, 99,5%. Video sam neku reklamu u PC Magazinu neki Skyvision, koji cita titlove i kada nisu u istom folderu. Kod ostalih treba da budu u istom folderu.
E sad. Ima jedna stvarcica koja zeza. Kada narezes 6 divx-a na DVD, moci ces da gledas filmove, ali ti nece otvarati titlove iako su u istom folderu.
Zasto-ne znam, ali tako je kod mene. Jednostavno nece da ih procita zao sto su na DVD disku.

Pitanja:

- Da li je potrebno da se i folder zove identicno kao i fajlovi?
Ne.
- Kod filmova koji se satoje iz 2 video fajla imamo i 2 fajla za prevod. Da li staviti 2 fajla u 2 foldera ili moze i 4 u 1?
Dva u dva, inace nece raspoznavati koji je od cega i nece otvoriti ni jedan. Ako uopste otvori i taj jedan.
- Citao sam da vecina plejera cita .SRT i .SUB format titlova, ali isto tako da neki plejeri nisu hteli da citaju .SUB. Posto imam veliki broj filmova sa titlovima razlkicitih formata, odlucicu se za jedan koji procenim da je najbolji za univerzalne dvd-dvx plejere, i sve prevode pre arhiviranja prebaciti u taj format. Mislim da to bude .SRT. Da li gresim?
Stvarno ne znam, odkad sam kupio komp, dvd mi je sakupljao prasinu.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od toga koji ces plejer kupiti.
Plejeri bazirani na "ESS Vibratto-II" Chipsetu (Skyvision LG888, Philips DVP630, Xoro, Triotec dxm-1000...) moci ce da procitaju titlove cak i ako nisu istog imena kao film. Ali sve zavisi od firmwarea.
Dok kod ostalih uglavnom noviji modeli bazirani na "MTK" moraju imati isto ime titl i film.
Ja bih ti preporucio da ako mozes da biras pre kupi neki plejer poznatije marke koji ima podrsku na internetu (obavezno proveri pre kupovine) i izdaje novie firmware jer glavni problem kod ovih plejera za nas je nemogucnost prikazivanja nasih slova "čćšđž" kod divx subtitlova i nekompatibilnost sa novijim kodecima. Uzmi neki CD ili DVD sa sobom pa testiraj pre kupovine.

zar nije o ovome vec bilo dosta price?

ukratko s moje tacke: imam Xoro 415; cita titlove gde god da se nalaze na CDu ili DVDu; nije bitan naziv ni filma ni titlova; nema problema ni kad ima 6 filmova na jednom DVDu (samo prvo izaberes titl, pa pustis film); moze da ima foldere i podfoldere, a nije bitno gde se nalaze titlovi u odnosu na film... filmovi iz dva dela: ja sve stavim zajedno, pa samo izaberem koji titl ide za koji deo... nisam siguran koje titlove podrzava (kod mene rade svi, pa nisam obratio paznju)

ZoNi je napisao(la):
Da, mozda i previse - ali veoma nesredjeno, tako da bi mi trebalo mesec dana da nedjem odgovore, i pitanje je da li bi nasao bas ove stvari koje me zanimaju.

ZoNi je napisao(la):
...filmovi iz dva dela: ja sve stavim zajedno, pa samo izaberem koji titl ide za koji deo... nisam siguran koje titlove podrzava (kod mene rade svi, pa nisam obratio paznju)

Znaci bolji dvd plejer resava stvari, odnosno moze se u istom folderu nalaziti film iz vise delova + titlovi za svaki od njih?

dr.Tiristor je napisao(la):
Ima jedna stvarcica koja zeza. Kada narezes 6 divx-a na DVD, moci ces da gledas filmove, ali ti nece otvarati titlove iako su u istom folderu.
Zasto-ne znam, ali tako je kod mene. Jednostavno nece da ih procita zao sto su na DVD disku.

Ovo ne razumem. Kako onda dodas titl?

Pa ne dodam ga :)
Jos dok nisam imao komp, burazer mi je rezao na dvd filmove {6kom} i nikada mi nije iscitao ni jedan titl, iako su bili u istom folderu.
Ako je matrix77 u pravu, onda neces imati problema. Ne znam kako je kod ovih novijih, ali moj nece.

Nazad
Vrh Dno