Šta je novo?

DivX-DVD format Subtitle-ova?

proximo

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2004
Poena
319
Da li neko zna Koji format Subtitle-ova podrzavaju DVD-jevi koji reprodukuju DivX?

sub i srt.
Odnosi se na DVD-DivX uredjaje firme Kiss..Neo.. H & B...

Poslednja izmena:
Kod Yamade je takodje SUB i SRT osnovno podrzani format, mada se desi da "pojede" i SMI

Ja imam NEO, sto znaci sub i srt (Vanyadds)?

sutra uzimam philpsa pa cu detaljno da pogledam sluzi li necemu, a bilo bi bolje da sluzi obzirom koliko ga cekam :D

Da ne otvaram novi thread, pitanje je vezano za titlove i Divx playere....

Znaci da li je moguce, i kako moze najjednostavnije da se titlovi "upeku" u divix-ove???

Znaci imam film, imam titl i sad to hocu da snimim zajedno (znaci da pri gledanju filma tekst bude upecen u film, da nemoze da se iskljucuje) i onda nema problema sa podrskom playera za titlove.....

Kako to moze, ako moze, jednostavno da se izvede????

Turbo

Za "proximo"-a
Kod NEO 77 modela
Ubacis DIVX CD i otvorice ti se direktorijumi. Pronadji titl obicno je oznacen sa oznakom ? Stanes na titl i pritisni na daljinskom dugme ANGLE. Izacice ti poruka npr. NOW SUBTITLE IS SELECTED.
Sada izaberes AVI film i pritisni ENTER i sve ce biti OK. probao radi sa oba formata
Problem su cirilicna slova...ne prikazuje ih.... vec ih zamenjuje nekom svojom logikom
ZA sve koji imaju LiteOn 2002 izasao je firmware koji omogucava gledanje DivX sa titlovima u srt formatu
http://babelfish.altavista.com/babe...iteonteam.free.fr/pages/firmwares_lvd2002.php
Za " Turbo"-a uzmi SK neznam koji je broj sve je lepo objasnjeno...samo nikako nisam mogao da ceo posao odradim za 45 min koliko je njima trebalo na C 2.0 meni je na dual P 4 Xeon 2.7GHz sa 2 Gb rama trebalo oko 4 sata mozda zato sto samdoticni film prebacivao iz 3.11 u 5.01 kodek ?????

Poslednja izmena:
vanyadds je napisao(la):
Za " Turbo"-a uzmi SK neznam koji je broj sve je lepo objasnjeno...samo nikako nisam mogao da ceo posao odradim za 45 min koliko je njima trebalo na C 2.0 meni je na dual P 4 Xeon 2.7GHz sa 2 Gb rama trebalo oko 4 sata mozda zato sto samdoticni film prebacivao iz 3.11 u 5.01 kodek ?????

Posto ne pratim bas SK bilo bi pozeljno da mi neko pomogne u kom broju je ovaj opis pa da pokusam da nabavim dotican....

Hvala unapred.

Turbo

Turbo je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread, pitanje je vezano za titlove i Divx playere....

Znaci da li je moguce, i kako moze najjednostavnije da se titlovi "upeku" u divix-ove???

Znaci imam film, imam titl i sad to hocu da snimim zajedno (znaci da pri gledanju filma tekst bude upecen u film, da nemoze da se iskljucuje) i onda nema problema sa podrskom playera za titlove.....

Kako to moze, ako moze, jednostavno da se izvede????

Turbo

Uzmes Vobsub plugin za VirtualDub i ubacis titl na AVI. Nadam se da na to mislis. Samo idi na http://www.doom9.org pa ces naci ove programe i guide kako da sve to odradis.

Mislim da ce AutoGK odratiti posao! NEO sam zavalio za solidnu kintu i resavam problam sa X-WAVE! KAzu da sa njim nema problema!

Hvala Vanyadds-u, Moj burazer je zadrzo Neo-a i tvoj savet je resio problem!

NEO, ne znam koji, uopste nije video .sub titl, nije ni ? pokazao. Divx i .sub su u istom, root direktorijumu na disku. Zna li neko?

Firma NEO ima u svojoj ponudi koliko znam 3 DVD plejera....dva su obicna koji nepodrazavaju DivX i model koji podrzava isti NEO 77
Razlika izmedju ona dva "siromasna" je u tome sto jedan ima karioke podrsku a drugi ne...obadva koliko znam imaju 5.1 izlaze (dekorder)
Meni se desavalo da NEO 77 nekada nevidi titl u .sub formatu....neznam zasto...predpostavljam da trazi da titl nosi indeticno ime kao i naziv video fajla takav je slucaj na Liteon 2002
Naprimer TheBird.avi i titl TheBird_sr.sub.....ako je titl The Bird_sr.sub on ga nevidi....
Mada mi se desavalo da bude sve identicno pa da ga nevidi....ali to je i isti slucaj i sa Kiss 450 tako da ga neuzimam
za normalno ili ga prevedem u .srt:)

Nazad
Vrh Dno