Šta je novo?

divx-audio codec problem

daredevil

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
prilikom pustanja divx pakt sa vukovima necuje se zvuk ni na jednom player-u,t.j. microdvd je poceo da sam skida codec sa neta i instalira ga ali nastavi produkciju filma bez zvuka,isto tako i wmp (btw. o.s. je xp).u propertisu pise za video codec divx, a za audio unknow,pa zbog toga mislim da je do codeca.inace na internet setingu sam sve prebacio na low security (valjda je tako nesto trebalo da se postavi bi se nesto instaliralo sa neta).
najgore je sto neznam koji codec trazi pa da ga ja nadjem na netu.
ako neko zna kako da sve to podesim i dodjem do zvuka neka mi pomogne pls.

daredevil je napisao(la):
prilikom pustanja divx pakt sa vukovima necuje se zvuk ni na jednom player-u,t.j. microdvd je poceo da sam skida codec sa neta i instalira ga ali nastavi produkciju filma bez zvuka,isto tako i wmp (btw. o.s. je xp).u propertisu pise za video codec divx, a za audio unknow,pa zbog toga mislim da je do codeca.inace na internet setingu sam sve prebacio na low security (valjda je tako nesto trebalo da se postavi bi se nesto instaliralo sa neta).

Imao sam isti problem. Zvuk je u ac3 formatu. Jedini codec koji mi je resio problem zvuka je onaj nimo codec pack ali mi je zato napravio sra.e sa ostalim codec-ima. Ako imas vremena da se mlatis s tim, skini taj nimo codec pack i iscupaj samo ac3 codec i instaliraj samo njega.
Mislim da bi problem mogo da resis i tako sto ces iz virtual dub-a da izvadis ceo audio stream (valjda moze iako ne prepoznaje u kom formatu je audio) pa skini neku alatku koja ac3 pretvara u wav pa taj wav kompresuj u mp3 i ponovo spoji sa filmom (ali samo video stream).

Pozdrav

Audio codec

Ako je zvuk u okviru avi-a digital dolby, u paketu 'Virtual Dub AC3 Pack' nalazi se codec odnosno to su dva file-a, a tu postoji i bat koji registruje codece automatski za windows u zavisnosti koji koristis. Mozes koristiti i BsPlayer recimo 0.834, on provereno daje
zvuk iz takvog avi-a.

daredevil je napisao(la):
Ako ti je instaqlirani codec 4.x, onda je verovatno zbog toga što je audio u filmu wma (tj onaj ilegalni patchovani wma i divxa 3.11). Rešenje ti je da preko toga codeca instaliras 3.1x

instalirao sam divx 3.20 i zvuk je proradio.
Hvala svima

Nazad
Vrh Dno