Šta je novo?

distorzija

3majtche

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2002
Poena
601
interesuje me prodaje li neko, i naravno koliko $$

video sam u oglasima zoom505 procesor za 65e da li se to isplati?
kolika je realna cena boss metal zone ili power driver?

Kako da ti kazem, Zoom 505 sux big time...jednostavno, cuje se na njemu da su mu efekti...jeftini.
Ja imam Marshall GuvNor 2 Plus distorziju na prodaju, koristio sam je 2-2.5 sata, dok nisam skapirao da moji singlovi na gitari jednostavno ne gutaju ni jednu distorziju...cena 45 evra, stara oko 8-9 meseci, koriscena, pa napisao sam vec. Uz nju ne ide adapter, ali ako hoces prodacu ti ovaj koji ja imam - za jos 5 evrica (adapter od Panasonic bezicnih :p ). Naravno, proba distorzije obavezna...cisto da vidis da li ti lezi.

3majtche je napisao(la):
interesuje me prodaje li neko, i naravno koliko $$

video sam u oglasima zoom505 procesor za 65e da li se to isplati?
kolika je realna cena boss metal zone ili power driver?
Zovni SkyMusic sa N. Beograda , oni prodaju Zoom -ove i sl.

Tako je - cena za 505 kod njih je oko 80 evra, mada prvi ozbiljniji procesor kod njih kosta oko 170-180 evra...

da, video sam danas bash u mitros-u, tako se kretju cene,
zoom707 koshta valjda 180e ali to je procesor... ortak ga ima, imao sam priliq vishe puta da sviram na njemu,
ali keva treba da mi finansira sve ovo, i rekla je ako budem odlichan da tje mi da $$ (samo treba josh 5-6 ocena da popravim do kraja godine :) )

probao sam zoom707 i definitivno mi se nije svideo zvuk, ja kući imam još uvek Ibanez metal chardger pedalu i njen zvuk me prosto oduševljava i nebi ga menjao ni za jedan procesor (samo mi još fali wah-wah:( )

Marshall Shreadmaster je po meni najbolja (naravno zavisi od ukusa) allround distorzija, ali ipak mislim da je isplatljivije uzeti procesor. Beda je koliko su pale cene i gitara i procesora (odaaaavnooo nisam pratio). Valda vise niko ne svira.

<Mancha> je napisao(la):
Marshall Shreadmaster je po meni najbolja (naravno zavisi od ukusa) allround distorzija, ali ipak mislim da je isplatljivije uzeti procesor. Beda je koliko su pale cene i gitara i procesora (odaaaavnooo nisam pratio). Valda vise niko ne svira.

Sunce vam vase, al' ja ovde nista ne kontam. A jel moze tu nesto da se klokuje ? :) :) :)

Ako hocete, da nastavimo raspravu, da prebacim thread?

zmajns je napisao(la):
Sunce vam vase, al' ja ovde nista ne kontam. A jel moze tu nesto da se klokuje ? :) :) :)
može, umesto kompleta 9 staviš najdeblju 10-tku (debljina žica :) ) pa onda klokuješ svoje prste i riffove:D

BeastMaster je napisao(la):
probao sam zoom707 i definitivno mi se nije svideo zvuk, ja kući imam još uvek Ibanez metal chardger pedalu i njen zvuk me prosto oduševljava i nebi ga menjao ni za jedan procesor (samo mi još fali wah-wah:( )

MMMM :D DAJ DAJ!!! Moram to da probam!
E aj se docimaj do Bg-a ako mozes u neki Cetvrtak-Petak idem do SkyMusica da pogledam Satrianijeve Signature modele, pa taman posle da vidm sta to cudo moze!

Inace Mancha je 100% upravu sto se tice cena, sviranja itd.

E ima ovde ljudi koji znaju jos ponesto :D, Nesh prebacuju ovo.

Ibanez Metal Charger ima malo "sitniju" distorziju, ja ipak volim malo klasicniji zvuk sa kojim imas malo vise kontrole nad tonom i sa kojim se takodje moze svirati npr. Death Metal, ali treba malo bolja tehnika, dok Charger previse prasta. Imam par snimaka i sa Chargerom i sa Zoom 2020 (cak kada sam radi prvi demo, distorziju sam vukao sa chargera, a efekte sa Zoom-a. Jos cete me naloziti da se reaktiviram, a nisam pipnuo gitaru jedno 4 godine (a svirao sam je bas dugo). Kupujem Zoom od sledece plate:D ctp;

Hmm, moj ortak Vrza iz Intrudera ima Zoom GFX-8..to bih ja nazvao ozbiljnim efekt-procesorom. Jedini problem mu je cena od 350 evra, al koliko para toliko i muzike :).

<Mancha> je napisao(la):
Ibanez Metal Charger ima malo "sitniju" distorziju, ja ipak volim malo klasicniji zvuk sa kojim imas malo vise kontrole nad tonom i sa kojim se takodje moze svirati npr. Death Metal, ali treba malo bolja tehnika, dok Charger previse prasta. Imam par snimaka i sa Chargerom i sa Zoom 2020 (cak kada sam radi prvi demo, distorziju sam vukao sa chargera, a efekte sa Zoom-a. Jos cete me naloziti da se reaktiviram, a nisam pipnuo gitaru jedno 4 godine (a svirao sam je bas dugo). Kupujem Zoom od sledece plate:D ctp;
ma sve to zavisi od ukusa i onog ko svira/sluša:) što se sviranja tiče ni ja nisam ko zna od kad uzeo gitaru u ruke:(, a chardged nije baš samo za death metal, više vuče na trash:D i na dobrom pojačalu može izuzetno fino da zvuče.

Slazem se da zavisi i od ukusa, doduse ja sam malo vise koristio sve to za snimanje (bez pojacala,direktno) nego sto sam svirao uzivo na pojacalima, pa cenim po tome kako zvuci na snimku. A i uzivo sam vise koristio built-in distorziju na Orange pojacalima, jer u to vreme distorzija je bila misaona imenica (nije se imalo para, a entuzijazma je bilo na pretek...steta)

da kad ide direktno u miksetu preterano pršti, ali kad ide pojačalo pa mikrofon i onda mikrofon u miksetu, zvuk se veoma menja:)

<Mancha> je napisao(la):
Slazem se da zavisi i od ukusa, doduse ja sam malo vise koristio sve to za snimanje (bez pojacala,direktno) nego sto sam svirao uzivo na pojacalima, pa cenim po tome kako zvuci na snimku. A i uzivo sam vise koristio built-in distorziju na Orange pojacalima, jer u to vreme distorzija je bila misaona imenica (nije se imalo para, a entuzijazma je bilo na pretek...steta)

ehm
ovo me stvarno zagolicalo, jerbo,koliko sam ja upucen u celu pricu o snimanju, najbolji zvuk gitare na snimku se dobija kad se zvuk napravi na pojacalu, pa onda snimi sa jednim (ili vise!) kvalitetnih mikrofona, na kvalitetniju mixetu pa na medijum..
Procesor Vs. analogni efekat je duga i krajnje determinisana rasprava i na kraju se svodi na pitanje ukusa i zeljenog efekta. Licno preferiram zvuk analognih pedala, barem sto se distorzije tice jer neznam koliko su ostali efekti na pedalama (boss chorus,delay, flange i sl) analognog tipa. Procesorski zvuk me uvek asocira na neku plasticnost, kao da je nesto odseceno iz zvuka,dok dobra distorzija na dobrom pojacalu sa dobrim zvucnikom (za gitare preferiram 2 x 12'' ili 4 x 12'' celestion/altec)
stvarno pomera iz temelja. MAda, sta ja znam,ja sam ionako klavijaturista

www.underground.co.yu

nesharm je napisao(la):
Hmm, moj ortak Vrza iz Intrudera ima Zoom GFX-8..to bih ja nazvao ozbiljnim efekt-procesorom. Jedini problem mu je cena od 350 evra, al koliko para toliko i muzike :).
Koliko gitarista na ovom forumu !!! Nisam ni sanjao.
Ja koristim Zoom GFX-8. 505 je ok ako hocesh da uchish da svirash ili da uzmesh low-level processor za zezanje sa snimanjem na komp. Nije neshto za neki live nastup.:(
Vrza iz Intrudera je sa Ceraka ako se ne varam ???

Arthur je napisao(la):
ehm
ovo me stvarno zagolicalo, jerbo,koliko sam ja upucen u celu pricu o snimanju, najbolji zvuk gitare na snimku se dobija kad se zvuk napravi na pojacalu, pa onda snimi sa jednim (ili vise!) kvalitetnih mikrofona, na kvalitetniju mixetu pa na medijum..
Procesor Vs. analogni efekat je duga i krajnje determinisana rasprava i na kraju se svodi na pitanje ukusa i zeljenog efekta. Licno preferiram zvuk analognih pedala, barem sto se distorzije tice jer neznam koliko su ostali efekti na pedalama (boss chorus,delay, flange i sl) analognog tipa. Procesorski zvuk me uvek asocira na neku plasticnost, kao da je nesto odseceno iz zvuka,dok dobra distorzija na dobrom pojacalu sa dobrim zvucnikom (za gitare preferiram 2 x 12'' ili 4 x 12'' celestion/altec)
stvarno pomera iz temelja. MAda, sta ja znam,ja sam ionako klavijaturista

www.underground.co.yu

Pa, dobro, i tu ima dosta faktora, posto u kucnim uslovima (t.j. bez gluve sobe) snimanje preko pojacala ne daje bas zeljeni efekat. A i meni se bas i ne dopada boja zvuka, kada se snima preko pojacala, ovako sam imao malo vise kontrole nad tonom. (naravno u vrhunskim studijima je druga prica, ali ovo je nesto drugo, uglavnom ispadne suvonjavo, bez boje, ali jako). A i meni je vaznije bilo da mi boja tona bude lepsa nego da zvuk jede zivu decu, s obzirom da sam radio instrumentale, pa mi je akcenat bio na melodiji, pre nego na tezini zvuka.

Arthur je napisao(la):
E umro sam od smeha sada !!!! :D
Vec jedno godinu dana hocu da uzmem telefon "Undrerground"-a da dodjem s' bendom na probu da vidimo kakav je studio ali nikako.
Ako tvoj telefon pochinje sa 0638390 onda konachno imam pravi broj poshto sam imao vishe netachnih :hump:
Chujemo se za probu.:)

A jesi li ikad cuo Behringer Vamp2. Ja sam inace klasik sto se tice gitar zvuka,npr Fender American Strat pa cry baby wah, boss dvokanalni power supply[napaja 8 boss pedala], super overdrive pa DS1 distorzion, pa flanger po corus pa digital delay i sve to u Fender 75 lampas. Tu kombinaciju sam jako dugo sastavljao i mislim da je to to. Medjutim onda sam cuo Vamp 2 i sve ovo moje ,koje sam platio mnogo para, zvuci samo malo bolje od Vampa2. Cuo sam ga u zivoj svirci i snimao sa njim i za jedno 15 tak dana nisam nasao ozbiljnih nedostataka s obzirom da kosta oko 200 EURa mozda i manje.Virtualna simulacija pojacala i kabineta je stvarno ovaj put kao da stekas gitru u prava USA I GB pojacala. MOCNA STVAR. PROBAJ

Nazad
Vrh Dno