Šta je novo?

Display se ugasi tokom rada.

skituljko

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
319
Vec par dana za redom mi se desava da se tokom rada racunara ugasi display (zuta lampica svetli na monitoru, uz no signal poruku), dok racunar i dalje nastavlja da radi i ventilatori da se vrte. Takodje mi se desava da setup jednog od programa koje sam ranije instalirao, Cisco VPN, ponekad ponovo pokrene sam od sebe nakon sto se windows podigne.

Posto kuci imam dva racunara, probao sam sa drugom memorijom, drugim napajanjem i sa otkacenim hard diskovima/dvd romom (ostao samo ssd) i simptomi su i dalje isti, najcesce se desava dok igram neku igru, retko dok mi je desktop otvoren.
Postoji li neki nacin da testiram ispravnost graficke kartice a da ne stavljam drugu u racunar, premda moram priznati da meni ovo mozda mirishe i na maticnu?
Dosao sam na ideju da promenim bateriju na maticnoj, poslednji zvanicni bios je instaliran (jedino postoji beta update koji ne bih stavljao) i da probam s drugim monitorom...Ima li jos nekih sugestija?

Poslednja izmena:
Probao sam i sa drugim monitorom medjutim ostaje isti problem. Zamenio sam bateriju na maticnoj ali i dalje isto, posto sam sasvim siguran da su sve ostale komponente ispravne ostalo mi je da eksperimentisem s maticnom.
Juce mi se ugasio i dok sam bio na desktopu, cuje se prvo klik i samo crn ekran. Zatim je poceo da se gasi na svaka 3 minuta identicno.
Na kraju sam skontao da je ploca otisla dovraga, pokusao da flesujem beta bios i isto se dogodilo na 80% tokom flesovanja i sad sam je lepo poslao u vecna lovista i idem danas da kupim drugu. Postoji li neki nacin da se stara ploca povrati posto je u pitanju dual uefi bios ili je to to i da je bacam u staro gvozdje...?

Graficka bi trebalo da je odgovorna, probaj onaj switc na toj MSI ima za UEFI i legacy bios.

Ipak je bila maticna ploca u pitanju. Kupio sam novu i sada sve radi kako treba...r

Vrh Dno