Šta je novo?

Display driver stopped working

Koprian

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
319
Ovako, pre 3 dana uzmem novu kantu: Asus P5Q Pro, Intel Q9400, Gigabyte GV-N98TOC-1GH, 2x2GB KHX 1066 Cl7, TT Toughpower 750w.... i resim da predjem na 64-bitnu vistu... sve lepo radi do instaliranja prve igre, sad kako sam hteo malo zahtevniju prva koja je bila pri ruci je Assassins Creed.. posle nekih par minuta crn ekran (sa ili bez pojavljivanja brljavstina) i poruka `Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered..` ...obzirom na to da sam tada imao instalirane drajvere sa diska koji dolazi uz karticu, skinuo sam i instalirao najnovije sa nvidijinog sajta, ali problem i dalje stoji.. bios nisam dirao, kao i overklokovao nista na masini...a temperatura je normalna. sta je ciniti?
Da se vracam na XP ili mozda XP64?

Ono sto me buni je da sam na netu nasao gomilu primera sa istim problemom, a na ovom sajtu nijedan 🙂

...sta to radim pogresno ?😡😡:wall::wall:😡😡

Poslednja izmena:
Imas i ceo sajt posvecen tome😀

http://www.nvlddmkm.com/

Ja nisam imao niti jedan takav BSOD na Visti x64.Uzroci toga su razni, ali najvise kritika ide na racun MS-a i vistinog nacina na koji "mapira" RAM i storuje drajvere (medju njima i graficki) u isti.
Ono sto bih ti ja preporucio je da odradis full update Viste (naravno, Service Pack 1 je OBAVEZAN) , uninstaliras drajver za graficku, u safe modu ocistis repove POMOCU driver sweeper-a i instaliras 180.xx WHQL drajver sa nv sajta.
Nemoj instalirati NISTA od softvera koji ti je dosao uz graficku.

Jos par korisnih linkova:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=86550
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=90093

Poslednja izmena:
...ono sto mi je bitno jeste da nista od hardwarea nije faulirano? znaci problem je do OS-a ili drivera?

Niko ne moze sa sigurnoscu da kaze "do toga je 100%..." To sa OS-om i drajverom vazi samo ako ti je memorija u potpunosti ispravna i da je sve OK sa plocom, njenim podesavanjima i BIOS-om.

Vista je ekstremno osetljiva na RAM...samo li oseti neku nestabilnost sa memorijom, odmah BSOD.Proveri podesavanja u BIOS-u za memoriju, napone i sl.Ako je sve na AUTO, podesi sve "po propisu", tajminge za memoriju, napone i sl.Provrti neki od memorijskih testova (goldmem ili memtest) cisto provere radi, ili pak probaj sa jednim od stickova da pokrenes igru u Visti, pa vidi sta se onda desava.

Kao sto nex kaze,nije 100% da je do Os/software-a.Testiraj na nekoj x86 vista masini,pa ako tamo sve lepo radi ,znas gde je problem.

Kod mene isto 😡 Provrteo sam Mem+ i kaze da je sve OK sa memorijom ... po netu vidim da je do viste ... probao drivere od 178 - 181 i nista ne pomaze :S: kod mene je x86 vista sa sp1

Vidim da cu nazad na XP ...

Poslednja izmena:
OT malo: jel' imao neko slicnih problema sa ATI-em? Konkretno sam na Srv03 mada sumnjam da je do OS-a jer nVidia radi OK. Cim neki DOS Prompt ode u Full Screen, sve ode u PM.. nema ni BSOD, prosto blank screen bez znaka zivota tastature i misha.

I kod mene isti problem sa konfiguracijom iz potpisa. Takodje koristim Vistu 64 pa posto je u pitanju Ati a ne Nvidia pretpostavljam da je problem u Visti.

Problem je donekle resen instalacijom drajvera za graficku sa sajta proizvodjaca... i apdejtom Viste. sada se samo ponekad desava...

Ovo je izgleda problem starih grafickih kartica ... bar kod mene ... nestalo je kad sam smanjio efekte ... :trust:

Meni je slicna stvar ali verovali ili ne zezao me dream scene.Kad sam ga ugasio sve radi.

Nazad
Vrh Dno