Šta je novo?

Display driver stopped responding and successfully recovered

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
Meni se ovo dešavalo kad preteram sa overklokom pa u jednom trenutku crn ekran i vrati se sve u normalu na default podešavanja. Dakle ako je klokovana karta, verovatno je do toga. Ako nije, pojma nemam.

Najbolje da istestiraš sve, grafičku, memoriju, procesor... Trebalo bi da se pokaže samo, pri kom testu pukne pokazaće ti šta ne radi kako treba.

Instaliraj starije (12.3 i slične) drajvere, ako ne pomogne dole postavljeni troubleshoot-ing. Dešavalo se ljudima da sa novim imaju problema, a sa starijim ne.

Takođe, proveri ti i temperature te grafike.

PS: Imaš na AMD-ovom sajtu troubleshoot-ing za taj problem, pa kreni redom sa rešenjima.

Da ti skratim vreme trazenja resenja i mucenje- nije ni do rama, ni do procesora vec su u pitanju budjavi ati drajveri i demoni koji su u svim njihovim drajverima prisutni i ispoljavaju se tako ponekad :d

Skoro sam menjao drajvere, 12.1 su u sustini poslednji ok a svi noviji su se kod mene pokazali kao potencijalno problematicni. Ako te i 12.1 budu zaj......i instaliraj 11.8 ili 11.9.

Win update ce mnogo da ti pomogne :d

udri po guglu dxwebsetup i pokreni aplikaciju

Mali napon za 3D?! Ja se vise tacno ne secam sta i kako, ali bila su tri rezima rada kartice. Desavalo se da, iz Atiju poznatih razloga, u sred igre se prebaci u neki drugi mod i smrzne se ekran, pa se oporavi. Resenje kod mene je bio apdejt BIOSa kartice, ali dok ga nisu izbacili, sam sam u RBEu to editovao, pa flesovao i radilo je.

Drugo moguce resenje je da u power saving opcijama zabranis da monitor ide u sleep, a ako ne pomogne onda probaj da PSO stavis na Performance (ovo sam procitao na netu).

Ne deluje.Ako nisi probao,probaj one što sam dao link.To će biti 12.5 verovatno.Ako ne upali probaj da spustiš mem. na 1333.Bez obzira na koliko je deklarisana.

Poslednja izmena:
Ovakva greška skoro sigurno ukazuje na problem s grafikom, što stabilizovanje downclockom i pokazuje. ATIjevi drajveri možda nisu najbolji, ali nisu buđavi sigurno - pucanje drajvera se ne dešava bez nekog dobrog razloga. Mada sam fan zelenih, imao sam puno više problema s drajverima za GTX560 (čitaj: desktop TDR) nego za 6870 koji je radio kao sat.

Imam VTX 6850 i ovo mi se jednom desilo, brzo nakon sto sam 11.7 drivere zamenio za 12.3 cini mi se i to prilikom gledanja YT videa.
Nisam brisao 11.7 drivere jedino kroz instalaciju novih obrisao 11.7 i instalirao 12.3 i desilo mi se to, pustio video, zelena pozadina, sve se "zamrzlo" promenila se tema u basic i ova "poznata" poruka u cosku.
Uradio sam reinstalaciju W7 i vratio 11.7 (Stigli mi uz graficku) i evo sve radi dobro, da kucnem u drvo 😉

Poslednja izmena:
Ja imam kuci 6 grafika. 4x6770 1x5850 1x6950 I na svakoj od njih kada preteram zbog kloka to se desi. Kartice sluze za mining i rade 24/7

Meni se ovo desava samo kada mi je ukljucena akceleracija u FF-u. Cim je iskljucim nema problema.

U pitanju je laptop sa grafickom iz potpisa.

Sa igrama nisam nikada imao problema... Totalni trip

Mali napon za 3D?! Ja se vise tacno ne secam sta i kako, ali bila su tri rezima rada kartice. Desavalo se da, iz Atiju poznatih razloga, u sred igre se prebaci u neki drugi mod i smrzne se ekran, pa se oporavi. Resenje kod mene je bio apdejt BIOSa kartice, ali dok ga nisu izbacili, sam sam u RBEu to editovao, pa flesovao i radilo je..
99% тачан опис и решење твог проблема. Да скратиш време до званичног објављивања новог bios-а пиши директно Sapphire-овој подршци. Пошаљи им SKU и Board Part број са кутије, укратко опиши проблем и тражи нови bios :wave:

Pisao prije par dana, i juce mi odgovorili:

Dear Sir
Have you test your card on other motherboard as well ? Please also check following as well. Thank you.
1: Clear your motherboard CMOS first and update your "motherboard bios, chipset driver to the latest version from motherboard driver site. Please note this.
2: Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.
3: Remove all you previous card drivers (Nvidia or ATI drivers), please note this.
4: Install v12.4 driver again from the link: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
5: Set your motherboard bios, card clock back to default setting too
6: Disable your onboard graphic on the motherboard bios.
Check this way first.
Regards

Znaci iako sam vec napisao da sam ovo vec uradio, pejstovali su mi sablonski odgovor, sto se najbolje vidi kod odgovora 3.

Odgovoricu im sutra da sam uzeo 2 dana da pazljivo prodjem kroz sve korake, i da nema napretka.

Настави да им шаљеш mail-ове па ако не добијеш нови bios за пар дана врати ту карту и доплати за 6850 :wave:

Nazad
Vrh Dno