Šta je novo?

Display driver stopped responding and has recovered

salecar87

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2012
Poena
180
Ovu poruku mi s vremena na vreme Windows izbacuje kad koristim google chrome. Chrome se samo zaledi i resetuje. Instaliran je najnoviji drajver za grafiku. U pitanju je asus hd7770 dc v2.

Da li si overclockovao grafiku/procesor/bilo sta? Da li se to dogadja samo kada koristis Google Chrome?

Nista, komp kupljen pre nedelju dana. Koliko sam do sada skontao, uvek mi se desavalo dok koristim chrome. Igram WOT, LA NOIRE, itd... bez da se javlja ikakva greska.

Imao sam takvih istih problema onda kada sam imao HD6870 karticu, i na kraju je problem bio u drajverima. Ako npr. imas Catalyst 12.8, obrisi ih, i vrati se na 12.7 ! Nadji ih negde na internetu. Probaj da li ti to resava, pa javi, hoce nekad AMD da zezne nesto 🙂 Alternativno, instaliraj najnovije Beta drajvere, google-uj, pa vidi da li stari/novi resavaju taj problem sa Chrome-om.

Evo sad mi je izbacio to i usred normalnog koriscenja racunara, bez chorma. pise nesto isti fazon, samo windows explorer has stop itd... 😡

Isprati temperature graficke, drajver puca jer ne saradjuje sa grafickom kako treba.

Evo danas furam Internet explorer umesto Chroma i sve sljaka normalno. Moguce da se drajevi i Chrome nisu slagali?

moze da bude neka nekompatibilnost drajvera
ali iz iskustva ti mogu reci da to ne valja kad tako radi.
To obicno rade defektne karte.
Ako si iz Beograda ili imas nekog ovde pozivam te kod mene da to iztestiramo
na nekoliko razlicitih masina pa ako ne valja karta da je reklamiras.
Poz

Poslednja izmena:
Hvala, nisam iz Bg-a ali nisam ni daleko. Ako je karta defektna, zar ne bi to trebalo da se ispolji i preko igara? Mislim, kad je pod opterecenjem? Inace, da li bih mogao da je istestiram nekim programom, pa da postavim rezultate?

Poslednja izmena:
Evo upravo mi je crashovao na Internet exploreru. Izbacio mi onu poruku iz naslova. Pre toga sam pola dana igrao WOT i MW3 na max settings, i nista. Znaci samo dok koristim pretrazivace crashuje?!

Ne, igrao sam par sati uzastopno WOT na Full HD i high podesavanjima bez problema. Malo pre igrao oko sat vremena MW3 sve na max bez problema. Udjem u Internet explorer, surfujem i odjednom ebena poruka....

nosi na RMA :-( imao sam i takvih slucajeva gde se tako neispravnost manifestuje.
Mozes da testiras Msi Afterburner i Kombustor, Furmark, 3d mark 11,
defektna je kartica sorry

Imao sam sličan problem sa Sapphire 6870 - napon koji karta dobija u low power modovima rada nije dovoljan. Mislim da treba da pogledaš da li ima noviji BIOS koji to možda rešava, a ako ne - pravac RMA. Mada, TDRovi mogu biti posledica različitih problema - RAM itd... Proveri mašinu sa Prime95, pa posle nosi kartu na RMA ako sve radi.

Mislim da je problem u Flash plugin-u. Obrati pažnju na kojim web stranama ti pucaju browser-i, ali ako se dešava samo dok si na Web-u ne verujem da je problem u grafičkoj.

Zašto da ne? Svi moderni browseri koriste hardversku akceleraciju preko grafike.

Pa za sada samo dok sam na webu... Sa Chromom je bilo par puta dnevno, sa IE mi se jednom desilo. Evo sad sam instalirao ponovo Adobe FP i Shokwave i ovako izgleda kartica plugin u Chromu

plugin.jpg

Ljudi, a da li je moguce da je drajver zezao zbog nedostatka SP1?! Danas sam sasvim slucajno procitao ovo na sajtu AMD-a:

"The Catalyst driver requires Windows 7 Service Pack 1 to be installed."

Instalirao sam SP1 i reinstalirao drajvere. Jel moguce da sam ispao toliki pajser?! 😡

Moguce je da zadnji drajveri traze SP1.

i koje je na kraju resenje kada se drajver posvadja sa flesom? moze li bez SP1 da se resi problem?

Znas kako, juce da kucnem u drvo problem nisam imao. Upalio sam Internet explorer i Chrome u isto vreme i usao sam u 5-6 flash igara sa fejsa (istovremeno) + sam pootvarao raznorazne sajtove na kojima ima animacija i upljen youtube na koji sam pustio ceo film, a u pozadini dok je sve to bilo otvoreno, picio sam WOT. Znaci silovanje. Ama bas nista se nije dogodilo. E, a pre svega toga sam odradio update windows 7 na sp1 i nakon toga apdejtovao drajvere preko dri.geniusa i naravno reinstalirao adobe flash player i shockwave. Celi dan je bio upaljen komp. To je bilo juce. Sad nisam kod kuce, verovatno do ponedeljka pa ne mogu jos da testiram grafiku.

Aj da ne otvaram novu temu nego da pitam ovde.Drugar ima graficku karticu sapphire hd5850 referentnu i ima problem od skora kad igra igrice online zabada mu komp.Pojavi se plavi ekran i komp se restartuje.Igrica je original i to battlefield 3 i jos neke dve koje su takodje originali ali ne znam kako se zovu.Instaliran je win 7 64 bit koji u sebi ima sp1.Internet provajder mu je ikom i ima odlicnu brzinu mislim da je 16/1 i dobar mu je ping.Ovo mu se desava samo dok igra online igrice.Kad igra igrice koje nisu online sve normalno radi.Direct x je instaliran takodje.Skinuo je najnoviji driver za graficku.Ne znam da li on pravi problem ili nesto drugo?Da li je mozda bolje da skine neki stariji driver za grafu ili ne?I ako je bolji neki stariji driver kazite koja verzija da mu kazem da skine i instalira.Od antivirusa ima instaliran norton ali mislim da on ne pravi problem.
Eto ako neko ima ideju sta bi moglo praviti problem cekam neki savet.

Aj da ne otvaram novu temu nego da pitam ovde.Drugar ima graficku karticu sapphire hd5850 referentnu i ima problem od skora kad igra igrice online zabada mu komp.Pojavi se plavi ekran i komp se restartuje.Igrica je original i to battlefield 3 i jos neke dve koje su takodje originali ali ne znam kako se zovu.Instaliran je win 7 64 bit koji u sebi ima sp1.Internet provajder mu je ikom i ima odlicnu brzinu mislim da je 16/1 i dobar mu je ping.Ovo mu se desava samo dok igra online igrice.Kad igra igrice koje nisu online sve normalno radi.Direct x je instaliran takodje.Skinuo je najnoviji driver za graficku.Ne znam da li on pravi problem ili nesto drugo?Da li je mozda bolje da skine neki stariji driver za grafu ili ne?I ako je bolji neki stariji driver kazite koja verzija da mu kazem da skine i instalira.Od antivirusa ima instaliran norton ali mislim da on ne pravi problem.
Eto ako neko ima ideju sta bi moglo praviti problem cekam neki savet.

Moze stvarno biti bilo sta. Pre nego sto pocnemo da nagadjamo i razmisljamo, uradi sledece.
Trebas da ugasis automatski restart pri plavom ekranu, kako bi mogao da iscitas poruku o gresci. Ides na Start, pa desni klik na Computer i tu Properties. Sa leve strane imas Advanced System Settings, to izaberes i onda ides na Settings pod grupom Startup and Recovery. Tu odstikliras Automatically Restart, te potvrdis svuda sa OK.

Onda uzmi igraj BF3 ili sta vec, pa slikaj plavi ekran kad se pojavi, i postavi ga ovde da vidimo.

Nazad
Vrh Dno