Šta je novo?

Disney+ Sony Smart TV problem

chevu1990

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2014
Poena
245
Moja oprema  
Mobilni telefon
Nord 2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,

Ne znam da li je neko naleteo na slican problem ili ne ali imam sledecu situaciju.

Pazario sam Sony KD-55x85J tv koji je smart i ima ugradjen Google TV koji radi na bazi Android 10 sistema.

Na ovoj platformi dolazi nekoliko preinstaliranih aplikacija izmedju ostalih i Disney+.

S obzirom da pomenuta aplikacija nije podrzana u Srbiji sa aktivnim VPN-om bi trebalo da sam u mogucnosti da pristupim aplikaciji, sto sam do sada na starom TV radio koristeci MI TV BOX S, jer taj tv nije bio smart.

Dolazim do sledeceg problema. Prilikom startovanja aplikacije, pojavljuje se ekran koji kaze da aplikacija treba da se azurira.

1642074279393.png

Klikom na azuriranje(napominjem VPN je aktivan) vodi me na Play Store gde se javlja ovaj ekran.
1642074236446.png

Ok, razumem se koliko toliko u aplikacije i instalacije, proveravam dva puta VPN, restartujem TV, pokusavam ponovo i nikako ne dobijam mogucnost da instaliram update.

Proveravam verziju aplikacije koja je dosla preinstalirana da bih video koja je verzija i pokusao rucno da je updatujem
1642074371266.png
Ispostavlja se da je verzija dosta starija od aktuelne i skidam sve medjuverzije do najnovije kako bih preko APK pokusao da updatujem. Dozvolio sam untrusted sourceve i skinuo sve verzije sa apk mirror sajta.

1642074459256.png

Nakon sto sam pokusao da instaliram bilo koju verziju dobio sam poruku da aplikacija nije updatovana/instalirana.

1642074498114.png

Dalje mi pada na pamet da obrisem Disney+ i da ga instaliram od 0. Medjutim to nije moguce jer se built in aplikacije ne mogu obrisati, vec samo disejblovati na Sony TV uredjajima, nemam ROOT privilegije i ne bih da ROOTujem tv koji je narednih 5 godina u garanciji, iako sam citao da je to moguce.
1642074573944.png

Da li neko ima ideju sta jos moze da se pokusa, kako resiti ovaj problem.?

Palo mi je na pamet da je problem do google naloga koji je povezan sa TV-om jer je taj nalog srpski, ali isti taj nalog je koriscen na mi tv box s i sve je radilo kako treba. Dodatno da je gugl prepoznao da je drzava Srbija, ocekivano ponasanje play store-a ne bi bilo da kaze da uredjaj nije kompatibilan s aplikacijom, vec da sakrije da aplikacija ne bude vidljiva. To se desava kada se pretrazi play store kada nije ukljucen VPN jer play store prepoznaje odakle je IP adresa.

Ne bih da ostavljam mi tv box s pored uredjaja koji ima odlican android TV ugradjen u sebe, tako da to ne smatram validnim, vec samo prelaznim resenjem dok ovo ne resim.

Prilozi

• viber_image_2022-01-13_07-38-37-403.jpg
    viber_image_2022-01-13_07-38-37-403.jpg
    141.6 KB · Pregleda: 2
Ja sam ga na Mi Box S instalirao ovako (mislim da je i za update potrebna ista procedura)

1 pokreni VPN, konektuj se na USA
2 pokreni settings pa force stop Google play zatim clear cache
3 pokreni Google play i potraži Disney plus i uradi install ili update

Ja sam ga na Mi Box S instalirao ovako (mislim da je i za update potrebna ista procedura)

1 pokreni VPN, konektuj se na USA
2 pokreni settings pa force stop Google play zatim clear cache
3 pokreni Google play i potraži Disney plus i uradi install ili update
Pokusao sam da clear cache i data sa google play services, ne sa samog play store, pokusao posle toga i da restartujem Tv i dalje mi javlja da nije kompatibilno niti mi daje da updatujem preko APK fajla ... bas ne uspevam nikako da updatujem aplikaciju ...

Nemoj instalirati skinut apk, nego probaj sa stora ovako kako sam napisao.

Grešku ti pretpostavljam izbacuje jer nisi skinuo Android TV verziju.
Nisam kod kuće, ali ako hoćeš poslaću ti koja je verzija kod mene.

Nisam ni ja kuci da pokusam jos jednom, ali pokusacu kasnije, Svakako mislim i da preko play store-a nisam uspeo, al javim.

Ocistio sve gugl servise, restartovao android pokrenuo VPN i proradilo. Hvala puno

Nazad
Vrh Dno