Šta je novo?

Diskusija o ovom laptopi

undeR.

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2010
Poena
159
Kakav je ovaj lap top Acer Aspire 5520Gaming? Interesujem se da kupim ali ne znam kakav je :)

A i usput, trebace mi neki delovi za njega, npr ram i HDD od 250gb ako negde moze da se naruci i kolika bi cena bila.

Ne znam koji je tacno taj tvoj model ali posto sam imao slicne oznake od 17inci predpostavljam da je polovan i da ima kombinacijuAthlon x2 i GF 8000 grafiku. U tom slucaju bi sve zavisilo od cene i ocuvanosti, mada zaboravi na gejming sa tom masinom, ja sam imao GF 8500 GT i igre su radile malo bolje od trenutnih integrisanih radeona 3200 ( a sad su aktuelni i 4200 i jaci ). Tako da bi vec za 30 i kusur hiljada din imao nov laptop sa garancijom, pa ti razgledaj, raspitaj se i vidi sta ti odgovara.

Gaming da ali u proslom vremenu...........Zavisi sve za sta tebi treba laptop.Ako oces za gaming zaboravi na ovaj laptop jer je za igre slab.Jedino ako pod gaming ne mislis na igre iz 2006 godine i jedino ako pod gamingom mislis na igranje novih igrica na low detaljima u 800x600 rezoluciji.Masina je OK medjutim nista specijalno.Sve zavisi koliko ti para trazi za laptop.Danas su cene novih smesno male i na primer za 300 evra imas da kupis MSI laptop(kojeg ne preporucujem jer ne volim nikako MSI ali novo je novo pa cak i MSI).U svakom slucaju licno bi pre uzeo i po meni najgori brend zvani MSI pre nego polovni laptop koji je manje vise isti kao MSI od 300 evra.Jedino danas ako kupujes laptop za 150 evra onda se isplati.A davati 250 evra za laptop a 300 evra nov sa 2 godine garancije je ludost.Jer ti ne znas dal ga je neki tip drndao pre tebe i dal je ploca ili grafika ok ili je ne.Das 250 evra za neki solidan laptop i ne daj boze ti rikne ploca za mesec dana i nisi nista uradio.A za 300 evra imas nov MSI koji jeste 0 od kvaliteta i ima ocajan servis ali je uvek bolje resenje od bilo kog polovnog laptopa.Vidjao sam slucajeve ljudi koji su plakali jer su dali 300 evra za polovan laptop kojem su bile grejane grafike i normalno garanciju nisu imali i morali su da daju velik novac za popravku laptopa.Tako da po meni ako dajes vise od 150 evra za polovni laptop onda se pomoli bogu da ce te sluziti jako dugo.A pre toga ipak razmisli o kupovini novog laptopa.

Poslednja izmena:
Pa vidis, laptop zelim da kupim do 250e ali solidan, bitno mi je da imam neke igrice, na primer BF2 ili tako neke, ne ove novije :) trazim ceo dan nigde solidnog lap topa za 250e, sve ili je 300 ili preko 300, ali ******. Tacnije, ne znam jel se isplati, ali ovaj lap ima 2GB rama, ne znam grafa, mislim da je 8400(1gb) , dual core 2.0 i sto je najgore 80GB harda, mada hard nije skup?

Evo informacije o njemu kako je lik postavio:

Kod:
Extra Gaming Laptop Acer Aspire 5520G , Procesor Dual-Core 1mb Kesa dva puta 2,0Ghz. 15.4 inca CristalBrite Monitor ( 180 stepeni vidljivost , nema gubitka boje ni senke ) Nvidia GeForce 8400 grafika sa 1Gb Memorije, 2 Gigabajta RAM Memorije , 80Gb Hard Disk Kamera , Mikrofon , Bezicni pristup internetu Wireless , Lan , 5.1HD Sound, Dvd rezac, USB lampa za Laptop . . . Kako nov , u besprekornom ( savrsenom ) stanju , nikada ni jedan jedini problem nije imao. Instaliran je Windows 7 operativni sistem. Laptop je star nepunih godinu dana. Baterija drzi sat i po vremena. Ima dosta igrica instaliranih i svih pratecih neophodnih programa. Ja sam prvi i jedini Vlasnik , cuvao , mazio , pazio vidi se po slikama stanje

Ako se ne isplati, ja nez, prvo mi ej nudio lap top bez punjaca za 240e, lol, pa sam mu rekao nista onda, e onda me je zvao i rekao moze sa punjacem 240e :p ali ne znam, treba mi dobar savet,

gaming i 250Evra ne idu zajedno u recenici.

pogledaj poredjenje grafika za laptopove u vecini igara na ovom linku: http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html
nadji igru koju bi igrao i vidi koja grafika daje pristojan FPS.

takodje, nakon godinu dana, laptopu verovatno je smanjen kapacitet baterije i ako se ne otvori zarad ciscenja - pun je prasine i pregreva se. a garancija je najbitnija i po meni presudna, jer je lako kvarljiv.

Da, da, bez garancije nista, ali ipak, ovaj lap top i ne izgleda tako lose, meni nije bitno sad da igram black ops i takve igre, neke obicne samo da imam. Ali ne znam, jedva sam ga nagovorio za 240e. Znaci, ne isplati se?

P.S. prodat lap top :(
Нема за шта да ти буде жао ;) лепо су ти људе горе све написали. Те варијанте продаје лаптопа без пуњача :d ми миришу на препродавце, а можда и на превару. Боље сачекај још мао, скупи тих 50-100е, купи нов лаптоп и спавај мирно следеће 2 године.

Javio mi se drugi covek za lap top, evo sta kaze

Kod:
extra lap top extra dizajn 15.4 cristal brite. 
amd turion 64x2 TL56 1,8mhz x2 . . .320 gb hard 2gb memorija . . grafika geforce 8400M, G, CAMERA, LAN, WIFI, USB, DVI, DWDRW, BATERIJA OKO 1,5 h. PUNJAC ORGINAL. . lap top je extra sacuvan

Uz garanciju

Fujicusiemens Amilo Pa 2548

oces da nas pitas za svaki oglas? :p

ukratko, po meni neophodno: Intel C2D procesor, izbegavati Futjisu i MSI, grafiku iz one tabele, ekran 15" 16:9 rezolucije...

Nazad
Vrh Dno