tl;dr@KurtK
ok, kada me tako lepo pitaš
ukratko: Gledano na dugi rok, makro je je glavni. Tehnikalije mogu da dominiraju u kratkom, ali u dugom roku je makro i tata i mama.
U vreme restriktivne monetarne politike, koja dolazi posle epske "opuštene" mon. pol. koja je, uzgred napumpala vrednosti u nebesa stvorivši najveći mehur ikada, od onih tangible, do onih non tangible, - sledi urnebesan pad vrednosti kao najklasičnije pucanje epskog mehura.
Kripto je najobičnije beta tržište koje nije doživelo pravi strukturni bear market od svog nastanka do sada, uz to nema nikakvu stvarnu vrednost osim što služi za trgovinu sličnu kazinu, čime se mnogi one braincell idioti hvale.
Šta predisponira makro danas?
inflacija i njena lepljivost i politika FED-a prema istoj, naravno i ostalih finansijskih institucija
Obveznice, pa ekviti, pa svi ostali aseti, mada je nemam volje da kripto stavim u bilo kakav asset iako ga crypto community stavlja iz kompleksa niže vrednosti... al ajde..
.
.
kripto se vozio onako kako se vozio jer je postojao višak likvidnosti. Likvidnost se debelo povlači, i nema naznaka da će stati povlačenje. Ko ima hrabrosti da lovi bear market rally-je, nek mu je sa srećom, ali za one koji misle da je svaki rally, pa i ovaj, neki novi giga bull run, je za lečenje.
.
.
da li stvarno neko misli da je bitcoin safe haven? da li stvarno ima neko?
imam jedan graf da mu pokažem, mada ne jedan...
braća su copium na maks, skoro mi ih je žaoMikie, prestani više da potežeš ekonomiju, ti ne kapiraš da ovde radi magija bre, MAGIJA! Ti to ne možeš da shvatiš, pa tebi car izgleda go. Oni su genijalni, oni mogu da razumeju sve te intrikantne detalje, šare i dezene tkanine, oni kapiraju tu magičnu lepotu! I zato će zbog svoje genijalnosti zaraditi milione, trilione, kamione, avione, a ti ćeš samo ljubomorno da gledaš na njihov uspeh! Šta ti tu činjenice pokušavaš da izneseš, oni odgovarajau kratkim doskočicama, jer oni su tako genijalni!
Mani se ćorava posla, pogle kakve interesantne stvari se dešavaju po svetu. Evo, još jedan vikend, još jedna giga-banka mora da se spašava. Došao nemački kancelar, pa kaže ne brinite, Deutsche Bank je u najboljem redu. Eto, a ja se bio zabrinuo, došao Olaf, pa kaže da je sve super, taman da kupim kripto i odem opet da se kockam, ubedi me čovek.
Izguglajte koliko je potrebano i kojih mašina da ovoliko skoci snaga kopanja btc-a i koliko to kosta.
"put the money were your mouth is"meni i dalje nije jasno kako vi mislite da je shitcoin alpha???
kakoooo ? i zašto?
Iznajmite sobu vas dvojica. 😀Mikie, prestani više da potežeš ekonomiju, ti ne kapiraš da ovde radi magija bre, MAGIJA! Ti to ne možeš da shvatiš, pa tebi car izgleda go. Oni su genijalni, oni mogu da razumeju sve te intrikantne detalje, šare i dezene tkanine, oni kapiraju tu magičnu lepotu! I zato će zbog svoje genijalnosti zaraditi milione, trilione, kamione, avione, a ti ćeš samo ljubomorno da gledaš na njihov uspeh! Šta ti tu činjenice pokušavaš da izneseš, oni odgovarajau kratkim doskočicama, jer oni su tako genijalni!
Mani se ćorava posla, pogle kakve interesantne stvari se dešavaju po svetu. Evo, još jedan vikend, još jedna giga-banka mora da se spašava. Došao nemački kancelar, pa kaže ne brinite, Deutsche Bank je u najboljem redu. Eto, a ja se bio zabrinuo, došao Olaf, pa kaže da je sve super, taman da kupim kripto i odem opet da se kockam, ubedi me čovek.
@RingeRajama bez zabluda
shitcoin je shitcoin
braća misle da ako T-Bonds padaju da je BTC safe haven buahahaha
idi bre, sprdnja od ljudi
braća se obogatile u FED infinity QE i misle da su povukli Boga za m**a...
.
.
kažem, smejaću se kad izgube sve
"put the money were your mouth is"
Pokazi nam short poziciju ili batali priče za malu decu ako nemaš otvoren short
Ili nemas para pa samo lupetaš
Ili ne znas kako to da uradiš tek onda nemaš pojma o marketu
Ili nisi siguran u to sto pričaš
Te priče ja to ne radim jer ja sam makro su za tviter infuensere.
Jer ako znas 100% u kom pravcu ide cena.. A ti ne uzmes zaradu od toga.. Samo se vrati na ono gore sto sam naveo kao razloge
Znam da nisi meni rekao, ali ako se ti razumeš, ajde molim te objasni i meni kako direktno profitirati od finansijskog sloma. Recimo da je sasadjak u pravu, ja nisam bio u stanju da sve to nezavisno proverim, ali recimo da je sve što piše tačno i da nama sledi žestoki run na kripto menjačnice u sadašnjoj klimi gde je i na banke run. Gde ja da otvorim short, kad su sve trading platforme direktno izložene svim tim problemima?
Neko mi reče Saxo bank, kao su valjda te skandinavske banke zdravije, ne mogu da se registrujem, očekuje nacionalni broj od 10 cifara, a grčka AMKA ima 11. Ima li neka druga trading platforma da ti možeš da budeš siguran da će ostati solventna šta god da se desi? Čitam kako da nabavim CDS, ne može, al možeš da nabaviš ETF-ove koje ih drže, upetljao sam se kao pile u kučine, to su stvari napravljene
Ne znam kako da ti pomognem jer je za tebe stablecoin prevara, kripto je prevara, fiat je prevara.. Koliko je meni poznato samo te stvari mozes da koristis za short..
Sa druge strane ako si siguran za long.. Juriš tražiš info kako da profitiras od longa.. Ako si siguran za short.. Juriš trazis informacije kako da profitiras od shorta..
Pogledajte prilog 382755
![]()
Over 1,200 German banks can now offer Bitcoin trading to their retail customers
German securities processing giant has announced the launch of its new platform that enables 1,200 affiliated banks to offer Bitcoin trading.t.co
Kad se pojedinci počnu pros... ovde na forumu, pripadne mi muka. Ljudi, svoje frustracije ostavite kući, uzmite lekiće... kome se crypto ne svidja, bilo da cena ide gore ili dole, nema šta da traži u ovoj temi.
Ne vidim zasto bi se neko koga kripto ne zanima uopste i ukljucivao u diskusiju sem da troluje. Cijenim svacije misljenje ali ne volim da mi neko forsira svoje i ubjedjuje me da to sto radim nije dobro iako rezultati pokazuju drugacije.Ako sam dobro shvatio, vi kao ravnopravnog sagovornika prihvatate isključivo nekoga ko radi trange-frange sa kriptom?
Ko to ne radi ili je glup ili nema m00da, pa i nije dostojan debate.