Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

CUDOS ce izgleda da se utapa u ASI. Ne bi bilo lose mozda uvaliti nesto u njega obzirom da su ga dampovali kada se odredjivao odnos. (119:1 sa Fet-om)

CUDOS ce izgleda da se utapa u ASI. Ne bi bilo lose mozda uvaliti nesto u njega obzirom da su ga dampovali kada se odredjivao odnos. (119:1 sa Fet-om)
Pa kako sad jos jedan, malo mi je cela prica oko ovog merger-a sus iskreno iako sam imao sve coine (i dalje drzim dobar deo) na jako niskim ulazima.

Generalno nisam zadovoljan kako je prosao merger u ASI, koliko informacija izdaju o celom procesu mergera itd, a cinjenica je da su ga hajpovali dosta jako pa na kraju utihnuli.

Pa i nisu utihnuli ali jeste prestalo hajpovanje. Zato se cena izduvala, vesti su prosle i pada sell. To je normalna pojava.
Sto se tice mergera, ide to sasvim solidno. Evo ti timeline:
  • Sep 11th: CUDOS Token Merger Governance Proposal
  • Sep 14th: FET on Cardano Migration / Bridge Open
  • Sep 14th: AGIX Ethereum Staking Close
  • Sep 19th: Snapshot Taken / Vote Open
  • Sep 24th: Vote End
  • Sep 26th: Ethereum Network Token Merge Open

Meni je merger bio vise manje nepotreban ali na duze staze mozda se pokaze kao dobar potez. Vidim da sklapaju dilove stalno, objavljuju sve i svasta. E sad, koliko je to stvarno to niko ne zna. Ripple je klasicna prica kako se pumpa i hajpuje dok se mulja na veliko. Za sada je potencijal neminovan, zato sam i ja tu.

Imao sam sva tri novcica pre mergera, ocean sam ubrzo prodao i uvalio u Fet. Na kraju je ispalo da se udruzuju sva tri AI novcica u koje sam uvalio pare. Necu to dirati do daljeg kao ni BTC.

Cudos mi je tek nepotreban u celoj prici, nisam ni cuo za njih ali su mali. Ne znam koliko ce oni da doprinesu alijansi. Ako glasanje ne prodje Cudos ide lagano u zaborav a sto se Asi tice, kao da se nista nije ni desilo :)

Hvala Saj na informaciji, nije lose pokusati sa cudos. Arbitraza je preko 40% sada. Jeste da je losa likvidnost ali moze da se proba sa par K da se uzme 30-40% na brzinu.

Rizično je mnogo ulagati u CUDOS. Ja ću sigurno da preskočim.

I meni se cini da cu da ga preskocim, suvise mi smrdi cena. Ustvari, nece cena nigde, nece se odnos menjati. Malo sam kopao po netu, Cudos ima neku gomilu grafa koje iznajmljuje i to je fakticki njihov ulog u ASI kome treba puno snage i ozbiljni data centar. Fet i Agix su vec uvalili 153M u kupovinu opreme u avgustu. Kapiram da su dampovali neke novcice pre toga i srokali cenu :ROFLMAO:
Ako je ovakav narativ kapiram da nece biti prepreka da Cudos upadne u pricu.

Ja sam ga uzeo za 3k, nece mi mnogo promeniti sta god bude. Koliko vidim cudos holderi nisu zadovoljni jer misle da tako gube potencijal za rasti i zbog toga je bio dump. Ali ce vec neko da pokupuje pred glasanje, glasace za i uzeti lagan profit. Najveci rizik po meni je da fet padne u medjuvremenu, ali to je rizik sa svim coinima.

Jel imao ko šta Matica na Binance? U toku je swap na Pol, ali trenutno je ono što sam imao u walletu nestalo bez traga i glasa. Nadam se da će se pojaviti u obliku Pol tokena 1:1 kako su najavili prethodno.

Sto mu gromova, nema ni mog MATIC-a :)

Nema bratko 🤷. Evo ja proveram od sinoć od kad sam se šokirao. Jedno 4800 kom imao, tj. nadam se da ih još imam.
Fellow Binancians,

Binance will support the Polygon (MATIC) token swap to Polygon (POL).

At 2024-09-10 03:00 (UTC), Binance will delist all existing MATIC spot trading pairs (i.e., MATIC/BNB, MATIC/BRL, MATIC/BTC, MATIC/ETH, MATIC/EUR, MATIC/FDUSD, MATIC/JPY, MATIC/TRY, MATIC/USDC, and MATIC/USDT) and cancel all pending MATIC spot trading orders. At 2024-09-13 10:00 (UTC), Binance will open trading for the POL/BNB, POL/BRL, POL/BTC, POL/ETH, POL/EUR, POL/FDUSD, POL/JPY, POL/TRY, POL/USDC, and POL/USDT trading pairs.

Token Swap​

• MATIC tokens will assume the ticker of POL tokens on Binance.
  • All MATIC tokens will be swapped to POL at a ratio of 1 MATIC = 1 POL

Ja ga imam na Exodusu. Exodus kaže da ga je automatski migrirao ali da još uvek stoji ticker MATIC. Sve u svemu, kod mene je sve OK.

Prvi put citam da neko ima bilo sta pozitivno da kaze o ASI coinu, svaka cast na hrabrosti ili kako se vec to zove..😊

Prvi put citam da neko ima bilo sta pozitivno da kaze o ASI coinu, svaka cast na hrabrosti ili kako se vec to zove..😊
Zove se kockanje :ROFLMAO: Ne mogu da gresim dusu, Fet mi je lepo zaradio. Nije mi se uopste svidelo to spajanje u ASI iz istog razloga kao sto se ne svidja ni holderima Cudos-a. I ja mislim da to smanjuje potencijal za skok. Cim sam cuo za alijansu odmah sam to i rekao, 3 tokena se spaja u jedan, marketcap se preko noci naduva i donekle smanjuje moguci skok.
Apsolutno razumem holdere cudos-a, uzimali su novcic za sitnu lovu, nadaju se da ce se u toku pumpa umuvati u top 100 ili top 75 novcica i sada odjednom preko noci, bez ikakvog skoka izlaze na 24-to mesto i limitiran skok.
Mozda nije lose na duze staze, pitanje je kako bi se mali cudos snasao vremenom ali sta je tu je. Ulaze u daleko krupniju pricu, ulazu svoj HW.... Videcemo uskoro koliki je ASI potencijal.

Možda bi bolje bilo da stvari zovemo pravim imenom, ASI je za sada vrlo maglovit pojam a ispada da se on zapravo uključio u FET a ne obratno kakva je bila najava.
Mmmmneeeee. Odakle ti to?
Ostala je skracenica Fet i to je vise manje to. Hajde, neko mora CEO, neko mora biti CFO u kompaniji, podelili su to. Svaki od 3 tokena je doneo nesto svoje i zaduzen je za nesto. Evo Cudos sada koji donosi svoj HW.
Ne znam koliko pratis pricu.
Nemoj pogresno da me shvatis i dalje tu ima puno lufta da nam prodaju maglu, slazem se. Tako je sa svima. Treba vremena za ovo. Nije to nesto sto moze za mesec dana da se zavrsi i da se zapocnu projekti. Potrajace ali ja tu vidim potencijal. Vesti su bitne, da se najavljuje i da se radi da bi se ispratio ciklus. A za dalje cemo videti, ko ziv ko mrtav.

Kada slože priču, potencijal može da se vidi u svakom novčiću. Da slušam te šilere, sada bih ulagao samo u Dash.

Poenta je da nije samo prica, obecanja ne kostaju nista. Dash je sjajan ali je izgubio ljude, tesko je ljude uvuci nazad, skoro nemoguce. Mozes cudo napraviti i nece biti dovoljno.
Monero se nekako i iscupao posle onoga kad su nagazili novcice koji nude anonimnost, Dash je posrnuo opasno i nikada da ispliva. Kad su svi izasli iz Darkcoin-a svojevremeno ja sam igrom slucaju otkrio da je Evan genije i sta sve planiraju da urade i uvalim pare u njega.
S druge strane posle sam se uvalio u LTC koji nikada nista nije dao u marketing, kad je Charlie prodao novcice isto se raspao community i ostalo je istorija. Najgori potez koji su napravili je sto su usli u merge mining sa Doge-om. Doge uvaljivale sve u marketing i eto gde je ko.
Cudan je kripto. Sjajni projekti pucaju, shitovi opstaju samo zbog hajpa... Meme coini imaju vece zajednice od dobrih projekata. Ceo svet je pukao s mozgom.

To što je komplikovano, ne znači da je nemoguće. Ako im je komplikovano da promene naziv novčića (što su mnogi pre njih odradili bez većih problema), šta će se deseiti kada se susretnu sa nekim većim izazovom?

Pa, verovatno i jeste komplikovano. To ne menja nista u osnovi. Zove se Artificial Superintelligence Alliance, ostao je FET.

I Mercedesu se obilo o glavu kad su stavljali Renault 1.5dci motore. Ljudi kupili Mercedes, nece Renoa. Nema veze sto je bio najbolji mali motor, nema veze sto savrseno radi. Ne treba se opterecivati glupostima.

Slazem se da je trebalo odraditi to do kraja ali su otpor pravile menjacnice koje nisu odradile posao sa svoje strane. Neke su odradile na vreme i pre vremena, nece nece odraditi nikada jer su ili nesposobni ili nece sebi da prave komplikaciju i da oni snose rizik. To je cela prica. Zato je ostalo na Fet-u.

Znam kako zvuci, napisao sam bas onako kakva je realna situacija. Birao sam reci :ROFLMAO:
Opet kazem, problem su menjacnice, nisu oni ali ljudima to ne znaci nista kada gledaju samo "izlog".
Nije iskljuceno da se i obije u glavu. Mozda je "izlog" jedini bitan za uspeh.

Ja sam i dalje ostavio dosta novcica iskljucivo zbog AI hajpa, a cinjenica je da nema "zvucnijeg" projekta vezano za AI. Sto se tice projekta kao i 99.9% ostalog, moze da uspe a i ne mora ali cinjenica je da ako krene malo jaci bull, od AI novcica ocekujem jaci skok iskljucivo jer je trenutno hajp oko toga, sve dok ne dodje nesto "novo".

Ključna činjenica na koju treba obratiti pažnju.😝
Slazem se i sa time. To jeste ozbiljan faktor ali sto kaze @duhacjedan AI je u ovom trenutku jedino sto me zanima zbog hajpa. Sigurno je da nece svaki Ai projekat uspeti ali se hajpuje sve sto ima veza sa AI tako da ocekujem ozbiljan skok. NV je primemr kuda ide prica, oborili su rekord u prihodu jer sve grafe trpaju u data centre. Ovo je trenutak kada Ai hvata ozbiljan zalet i to ne treba zanemariti.

Kada sam uvaljivao pare pre pocetka ciklusa plan je bio da nadje 3 AI novcica, 3 dobra performera iz proslog ciklusa, 3 meme i BTC. Na odredjeni period povucem crtu i vidim koliko je ko napredovao i prebacujem iz losijih u bolje. Igrom slucaja sva 3 moja Ai izbora su se ujedinili. Da sam to hteo, ne bih nikada pogodio. Sve u svemu ocekujem puno. Nije mi bitno da li je FET, ASI, ICP ili nesto levo, ne vezujem se. Svi ce imati ozbiljan skok, treba pratiti trend.

Nazad
Vrh Dno