Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Ne postoji negativno i pozitivno rapsoloženje na berzi :). Ljudi pišu svoja mišljenja, procene i analize. Bear može da bude prilika za zaradu isto kao i bull. Bitno je samo dobro proceniti u kom smeru se kreće cena.
Pa jel sada još bear ili je krenuo bull? Naravno oscilacija cena će uvek biti, nego me interesuje misljenje.

Cekamo Morbiusa za strucno misljenje :)

Ja se mislim da krenem da kupujem krajem nedelje ali tek ako vidim da smo udarili u neki support na ~56 je bio prosli put..

Ali tek za malu lovu.

Dok ne krebem da slusam kako je sve gotovo i kako je kripto propao nedam pare ..
Dok "B92" boomer gang ne počne da hejtuje da sve je ponzi i sve propada i ide ka nuli do tad ne kupuje se ništa. 😎

Meni nije jasno što kripto ne kreće više. Sve se otvara za run, tržište je potpuno delulu, equities berza raste iako je nose samo tri tech firme i svi špekulišu o smanjenju kamatnih stopa, klasični last hooray scenario. Ako kripto još bude čekao da se pridruži, ode voz i hvata nas korekcija. Sad, dal će to biti manji pad kao 2022. ili klanica kao 2008., to ostaje da se vidi. Lično, navijam pre za klanicu, jeste da ćemo svi da se napatimo, al kad znaš da te to u nekom momentu čeka, nema smisla odlagati.

Korekcija u kriptu je stigla i za sad deluje manja, dok se ne dokaže suprotno. Nije gotova, čeka nas bar još jedan leg down, ne mogu da kažem šta će biti posle. Najverovatniji scenario je da onda imamo last hooray zajedno stocks i kripto, ali moguć je i manje verovatan scenario da je kripto kao najšpekulativniji već završio pesmu i krenuo polako u bear market, dok će se stocks pridružti za par meseci. Ne može se ni klanica odlagati večito, ove nedelje se završava prva polovina godine u kojoj sam smatrao da smo bezbedni, sve dalje je lutrija.

Gledam upravo BTC.D chart i zapade me za oko par detalja sto se tice same strukture:

Previous high to new high skoro pa identicno -23% ako se odigra i sama duzina od 1225 dana low to new low to bi bilo negde krajem septembra ove godine. Nista nije zagarantovano ali uzimajuci u obzir i druge aspekte poput DXY, i stock market-a koji nam visi kao mac nad glavom i koji je trenutno u paraboli ja jednostavno ne mogu da vidim BTC u konsolidaciji jos par meseci. Iz razloga sto bas tad moze da se desi crash na berzi i u toj situaciji BTC ne moze da pravi neki van serijski ATH. Sve u svemu mislim da lako moze da se desi left translated cycle top za BTC bas iz ovih razloga, negde sept/okt. Pogotov jer vecina ocekuje neki sablonski top sledece godine.

1719387321585.png

Obzirom koliko Btc nema snage za gore i koliko svi altovi krvare Fet je sigurica, jedini se zeleni.

BTW, jel neko ovde kupovao Tremp? Ne bi bilo lose uvaliti nesto pred izbore. Imate i Boden ako navijate za drugu stranu ;)

Poslednja izmena:
Kakvi su to novčići? Da li se finansira kampanja njima?

Kakvi su to novčići? Da li se finansira kampanja njima?
Ne, meme su. Nisu direktno s doticnima povezani, zato nisu Tramp i Biden nego Tremp i Boden. Jedino tako su menjacnice pristale da ih ubace. Na Solaninom blockchain-u su.
Ja sam uvalio stotku iz zezanja, za sada lepo ide :)
Moze pred izbore da se zaleti, treba ucestvovati ;)

Razlog pada cene ASI trojke je izjava lika iz Fet-a koji je rekao da Coinbase nece podrzati alijansu tj. da nece raditi konverziju u ASI i da ce to morati licno kroz wallet da se radi. Citam na twitter-u da se mnogi sa Coinbase zale i im je nejasno sta da rade tako da vecina prodaje novcice u strahu da ne ostanu zaglavljeni ili ne ostanu bez novcica.
Sve u svemu malo se manipulise cenom pre mergera ;)

Pitanje vezano za DOT... Ne uspevam da nadjem odgovor na sledece:
Koja je konstrukcija projekta vezano za stejkovanje i nagrade za isto? Sustinski, pokusavam da nadjem "rupu" u projektu, i u kom momentu bi eventualno smanjili nagrade za stejkovanje koje su dosta visoke. Prijaju nagrade od DOT a sada se lomim da li ulagati dalje u DOT ili da gledam dalje.
Da li neko ima neka dubinska znanja o DOT i o stejkovanju pa da podeli informacije?

Hvala.

Sta je sa OCEAN na gate.io?
Znam da treba da se menna u ASI, ali mi trenutno pise da XXXOCEAN vredi 0usdt?

Nakon skoro 3 meseca cekanja mozda docekam uskoro krsteni pad ispod 60k.

Vec me smorilo bilo.

Koja je konstrukcija projekta vezano za stejkovanje i nagrade za isto? Sustinski, pokusavam da nadjem "rupu" u projektu, i u kom momentu bi eventualno smanjili nagrade za stejkovanje koje su dosta visoke. Prijaju nagrade od DOT a sada se lomim da li ulagati dalje u DOT ili da gledam dalje.
Da li neko ima neka dubinska znanja o DOT i o stejkovanju pa da podeli informacije?

Hvala.
Ja sam dosta u DOT-u i dokupljujem ga DCA taktikom. Vidim da spremaju dosta toga JAM protokol koji mislim neće doći pre 2025, 2.0 nadogradnju što je pred vratima, spajanje sa ETH koje isto tako može dovesti nove igrače i projekte na njihovom Blokchainu. Pratim vesti na X mreži i vidim da je strah svuda a pogotovu na Polkadotu, masa je skeptična, ne veruju im baš nešto tako da ako ode još dole ja ću ga dokupiti. Mislim da će Polkadot opstati i pokazati svoju snagu 2025-2026. Problem je generalno u kriptu što se novac prosipa na Shit coine, meme coine poput Shiba, dodzova itd. Mislim da nam sada trba strpljenja mnogo više nego pre. Takodje pre sam mišljenja da će Polkadot da dobije ETF nego Solana. Solanu su napumpali meme coinu što je i oteralo cenu na preko 100$. Ako bi me pitao da li da ulažeš još u DOT rekao bih ti da, ali rizik postoji svuda i u ETH i u BTC a kamoli u Dotu, Ako sve bude išlo kako trba a mislim 85% da hoće Polkadot ćemo videti preko starog ATH. Ja ga ciljam na 80-120$ i to mislim da će JAM protokol najviše napumpati. Pozdrav

Nakon skoro 3 meseca cekanja mozda docekam uskoro krsteni pad ispod 60k.

Vec me smorilo bilo.
Haha , meni order i dalje stoji na 56.6k , ali nema smora, opušteno.

Trebalo bi da poljubi 56k uskoro, ne znam kad Nemci kreću da prodaju i da li su već krenuli, najave su bile u Julu, isto i Mt. Gox ...
Ako probije 56k možda se sjuri do 51k , tu guram all in.

Hvala.
Nema tu nikakvih tajni. Dot ima godisnju inflaciju nekih 10% i nema max supply. Sto manje ljudi stejkuje, vece su nagrade. E sad problem je sto nema dovoljno traznje da pokrije tih dodatnih 10% godisnje pa uglavnom cena pada i jako tesko ce dostici novi ath.

Trebalo bi da poljubi 56k uskoro, ne znam kad Nemci kreću da prodaju i da li su već krenuli, najave su bile u Julu, isto i Mt. Gox ...
Ako probije 56k možda se sjuri do 51k , tu guram all in.
Neki cak i pisu da zbog BlackRocka , koji manipulise, moze da padne cak i na oko 40k.

Možda u bearu, 200WMA je na 36k, po meni teško će i ispod 50k, i 56k mi je čak nešto sumnjiv već dosta dugo, nije više situacija kao ranije da budu korekcije po 40%, sad su jedva i 15% 20%
Jedino ako izbije neka globalna kriza mi izgleda da bi BTC mogao ispod 50k, sazreva asset sve više i više, iako je dosta mlad.
Blackrock jeste moguć problem, šta da se radi, tako je kako je, do sada je kupovao samo OTC, na Coinbase samo kad ponestane OTC, svi gledaju da ne utiču na cenu kako prodajom tako i kupovinom, Nemačka vlada mislim da sad počinje prodaju ali trajaće to mesecima, laganim tempom, baš iz razloga da ne bi dumpovali naglom prodajom, za Mt. Gox ne znam, oni ne prodaju već koliko razumem samo šalju nazad korisnicima btc koji je bio zarobljen sve do sada, pa se pretpostavlja da bi onda korisnici to odmah prodali, mada negde sam čini mi se pročitao da će zapravo da šalju bitcoina u vrednosti koliko su u momentu zarobljavanja vredeli tada u dolarima.

Neki cak i pisu da zbog BlackRocka , koji manipulise, moze da padne cak i na oko 40k.
Koji su im argumenti za to?
Cena nije bila ni 30k dok se nije zavrtela prica oko etf-a. Mozemo samo da zahvalimo blackrocku sto smo videli 70k.
Glavna stvar je sto treba da se raspodele mtgox novcici. Market sigurno nece dozvoliti da ti ljudi prodaju na ath. Sto se bude vise odugovlacilo to ce "vise boleti".

Koji su im argumenti za to?
Cena nije bila ni 30k dok se nije zavrtela prica oko etf-a. Mozemo samo da zahvalimo blackrocku sto smo videli 70k.
Glavna stvar je sto treba da se raspodele mtgox novcici. Market sigurno nece dozvoliti da ti ljudi prodaju na ath. Sto se bude vise odugovlacilo to ce "vise boleti".
Argumenti za to su poredjenje sa kanabisom, jer valjda kad se odobrilo da se kanabis moze kupovati , svi proizvodi od kanabisa su "leteli" po marketima. Medjutim blackrock je usao u pricu i oborio cenu svega.

Argumenti za to su poredjenje sa kanabisom, jer valjda kad se odobrilo da se kanabis moze kupovati , svi proizvodi od kanabisa su "leteli" po marketima. Medjutim blackrock je usao u pricu i oborio cenu svega.
Koliko ovo zvuci neozbiljno. Ako je nesto bilo nelegalno, pa postalo svima dostupno, logicno da ce u pocetku biti boom na trzistu a posle da ce pronaci fer vrednost. Kako Babic kaze, ovde se stvarno porede babe i zabe. :)
Blackrock btc etf investitori su kupili preko 300k btc i od pocetka imali samo jedan negativan dan.
Retail je jos uvek potpuno nezainteresovan za kripto, vidi se to po ceni altcoina. Mnogi su se opekli cak i u proslom bull marketu na luni, ftx, celsiusu i sl. a tek posle u bear marketu. Dosle su nove generacije kripto degena koji ne mogu da holduju duze od pola dana i bez problema prodaju u minusu 50% i vise posle par sati. Kupuje se samo hajp i kad cena ide gore. Zato to i koriste manipulatori i stancaju i prodaju im meme coine. Ali nece to jos dugo trajati, trziste se uvek svojim mehanizmima samo ocisti od smeca.

Ako probije 56k možda se sjuri do 51k , tu guram all in

Taktike su nam veoma veoma slicne..

da ne kazem identicne.

Jedino sto cu da raspodelim kupovinu kroz vreme, a ne u odnosu na cenu.

Upravi uzeo BTC za 10% stable coina .

Za dalje cemo da vidimo

Nazad
Vrh Dno