Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Kako god da se piše, interesantna priča o tom novčiću.

Pise se Langley i nije sediste FBI nego CIA
ja bih malo da zeznem vestacku inteligenciju koja se ipak bazira na analitici . par greski u slovnom nizu nije strasno. poruka sa greskom se dekodira u kvantnom umu bez greske :) pri tome ostane ispod radara. Ima AI jos mnogo da nauci. nista dobro od nje , na zalost ne ocekujem.

Za to vreme btc krenuo da "divlja" pre vikend .. altovi hvataju korak

Podelio bih svoju otvorenu poziciju. Usao sam u BTC na 98k vrlo povoljno mi se cini da je napad na 100k. Imam dve pozicije za zatvaranje 103k, 109k. Poluga je x10. SL je na 97k

Blizicse lagano ka 100K. Prvi put je bilo ocekivano da sr odbije. Ovaj put ima sanse da se probije. Ako se nekim slucajem odbije i treci put znate sta sledi ;)

Evo gledam gornji post od 11.4.2021. Tada sam projektovao cenu od 97k, sto je tada izgledalo SF. Trebalo je preko 3 godine da dodjemo do te cene. Cestitam svima koji slave ;)
Kad sam vec u Baba Vanga fazonu, da nastavim tom linijom.
Elem, od pre nekoliko meseci (a mozda i duze), u moj monotoni & smesni zivot se usetao Smesni chart.Tada sam i pomenuo na ovom cenjenom forumu da cu poceti da kupim prnje na 96k.Delom sam to i uradio, ali zaista veoma malim delom (ispod 10%), a iz sledeceg razloga. Jednog nedavnog mamurnog jutra sam kao Neo u Matrixu, poceo da gledam kroz Mr Smitha (chart BTC-a) i sve mi je postalo jasno. Odjednom sam uocio nove zakonomernosti koje (gle cuda ) do tada nisam primetio a (gle,gle cuda) izgleda ni niko drugi (bar koliko je meni poznato).Kako ne zelim samo ja da uzivam u blagodetima otkrovenja, vec ako ne citava planeta onda bar citav Benchmark forum, da predjem na stvar.
Elem,vecina kripto zajednice nekako govori da ce ciklus trajati do kraja 2025. Tu i tamo, neko pominje i skraceni ciklus, ali niko tacan target i tacan datum. Kako nema vise Hudinija, resio sam ja da preuzmem tu nezahvalnu ulogu.Kao sto se vidi, u prethodna 2 ciklusa, od pravog proboja ATH(roze polje), samo 4 candla je bilo dovoljno da dodjemo do sledeceg roze polja. Rukovodeci se time, mozemo ocekivati da ce krajem marta 2025. kurs biti 256k. Mozda se desi neka korekcija pa ponovo dodjemo i krajem godine do istog kursa ili neznatno viseg(kao u poslednjem ciklusu), ali to je nebitno
Ali ne samo to. Vidimo da i kada krene Bear market, zaustavice se na donjem roze polju. To je gde smo sad. 96k
Ko ne zeli puno da rizikuje moze da kupi npr call opcije (nisam se jos udubljivao u novu derivatnu berzu). Kao siguricu moze da stavi 21 SMA na weekly chart. U prethodna 2 ciklusa u sadasnjem stadijumu nijedan weekly candle nije zatvorio ispod. Ukoliko se to desi, moze se reci da je patron prekrsen. Ali moze se desiti da su vas kitovi istresli. ***** li ga, nema bas garancija za sve. Pozz drugari, happy trading, i kao sto nam rahmetli premijer rece-Vidimo se u buducnosti. Ili jos bolje, vidimo se na pivu u martu. Nadam se da cete dotle dovoljno da zaradite da castite nekim pivom🍺🍺
4 candle.png

Bilo bi dobro kada bi neko od iskusnijih predlozio neke strategije za uzimanje profita, mislim da bi svima znacilo. Naravno not financial advice. Jer kad krene ludilo velika vecina se zavoza i na kraju ostane bez veceg dela profita.

Nemam pojma sta ovoliko gura XRP, jos malo i flipovace SOL.

nista od toga
.......
  • Grayscale offers accredited investors the chance to invest in 19 cryptocurrency trusts, including XRP, SOL, and XLM

Vest je od pre dva dana a neki su znali i ranije :cool:
strooooong HOOOOLD

ja prodadoh neki dan XRP na 1.15 , za utehu nisam imao puno:ROFLMAO:
..........
Svaki jak skok na novcicima koji imaju veliku kapitalizaciju je sa razlogom, novcici sa manjim MC su podlozni muckama (pump and dump)

Poslednja izmena:
Vesti ima raznih ali dosta od mene.

Prodao sam i poslednju kolicinu ETH-a za trejd na 3720$ ( izgleda da volim da zaokruzim na xx20 :) ). Obavio sam jos par nekih sitnijih trejdova sa USDT-om koji sam zaradio prodajuci nagrade i uvecao sam i taj deo. I uradio sam jednu glupu stvar koju inace ne radim ali ispalo je dobro na kraju. Onu kolicinu ETH-a koju sam prodao na 2950$ sam opet kupio na 3257$ jer sam ocekivao bounce ( a kada sam vec kupio i drugu kolicinu tada zasto ne i sa tom ) i prodao sam je opet na 3520$ ( kazem ja volim :) ) tako da sam povecao prosecnu prodajnu cenu na nekih 3130$ recimo. Deo tog novca sam izvukao jos ranije. Plus sam zaradio na onoj kolicini koju sam prodao takodje na 3520$ pa kupio na oko 3270$. Tu kolicnu koju sam kupio na 3270$ sam prodao sada na 3720$. Ako uzmemo u obzir da sam u trejdu pre toga zaradio oko 250$ po novcicu ispada da mi je prosek nesto malo ispod 4k a ako bih uprosecio obe kolicine dodjemo do cifre od oko 3550-3600$ average. Vise nemam ETH-a koji sam planirao da prodajem. Samo HODL deo ali to se ne dira. Tu spada BTC, ETH, DOT, ATOM, TRON, ADA, STRAX,...

Prodao sam i celu kolicinu XRP-a na 1.5$. Imao sam neke sitne trejdove sa njim za oko 0.1$ razlike. Nista epohalno ako pogledamo cifre iznad ali gain je gain.

Znaci ukratko:

ETH - 3550-3600$ average
XRP - 1.5$
XLM - 0.29$ ( ovo me i dalje najvise nervira jer je bas skocio. Sa 0.08 na 0.55. Ali isto tako ce i pasti. Time se tesim :) )

Nagrada od stejka sam uvecao za nekih 20k tako da ne znam koji je average. Obavio sam kupovinu SOL-a na 229$ ( oko 500 komada ) i prodao na 237$, kupio XRP na 1.30$ ( oko 83000 komada ) i prodao na 1.40$ i jednu koliicnu ETH-a obrnuo gde sam zaradio oko 2-3 komada. U prevodu sve zajedno kada se sabere oko 20k na inicijalnu cifru od nagrada.

DOT - 7.6$
ATOM - 7.83$
STRAX - 0.055$ ( drugo nerviranje jer je 2 dana nakon moje prodaje otisao na 0.074 a nakupila se lepa kolicina. Nesto malo ispod 1M komada )

Tako da je to to od mene sto se tice trejda. Vise ne prodajem nista ( osim nagrada kada se nakupe ) a kolicinu USDT-a od prodaje coina necu da diram. Kao da je nemam. Ona ce biti koriscena za kupovinu vecih dipova ili ce cekati neki sledeci bear market. Po meni smo u bull-u od 16k i ako pogledamo mesecni grafikon samo se zelenimo i vece su sanse da ce biti par crvenih nego zelenih. Ne zelim vise da rizikujem i nisam alav tako da sada malo bleja. Stize Steam Winter Sale, malo sam pazario u Autumn Sale-u ali ceka se main event. :)

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    58 KB · Pregleda: 62
Sta je poguralo FET ovako,lepo ide cena ka gore ?

Bilo bi dobro kada bi neko od iskusnijih predlozio neke strategije za uzimanje profita, mislim da bi svima znacilo. Naravno not financial advice. Jer kad krene ludilo velika vecina se zavoza i na kraju ostane bez veceg dela profita.
Imaš unazad u postovima od člana Simke1984 lepo objašnjeno, stepenasta kupovina i stepenasta prodaja i nema greške. Naravno, ko ume da bude dosledan i ko je otporan na FOMO.

Mislim da bi se trebalo osloboditi žaljenja za propuštenim prilikama, mada je teško. Skoro sam, gledajući šta nije skočilo, video da WLD samo čeka svoj red i ubacim nekih 100$ na 2.32. S obzirom da je iznos simboličan išao sam all in, all out, glupo da prodajem stepenasto po 20$, tako da je izlaz bio juče na 2.89 očekujući da se vrati dole, pa eventualno kupi ponovo. Trenutno je 3.68 i ne izgleda da će stati na tome, ali avaj. Kako sam ranije tretirao sitne gubitke od 30-40$ beznačajnim, tako sada sitne dobitke smatram značajnim i teram dalje.

A propustene prilike… Neko ce zaliti mozda sto ovaj FET nije uzeo za 1.85$ koliko je sad ako bude 30$, a opet mozda se strmoglavi opet na 0.80 ceni nikad se ne zna…
Podsecam da je DOT ATH imao na oko 50$ cini mi se.

E jednom i mene pozitivno da us... bukvalno sam pogledao sta je najvise palo i odlucio da kupim REN pre nekih dan. Probudim se jutros i bam. Sreca prati budale, ne znam ni sta je ovaj coin. Sad ono prodaj il cekaj neki prosli ath...

edit: otisao da guglam, posle 10 min prodao sve ahaah. 27% zarade kome nije dosta

sta se trenutno desava.....
BTC se lepo rasprodaje na 95-96 u tisini i presipa na ETH i altove, vec desetak dana, dominance sa 61% pao na 56%.
Cekamo novog predsednika, bice tu pregovora Ukrajina, pa Izrael.... dosta se prica o kripto ....
Sve vodi tome da ce polovinom MARTa biti ludo i nezaboravno.

Ne gledajte ATH na novcicima, to je samo fikcija, neki su vec probili a neki nece ni prici svome istoriskom maksimumu.
Da li ce DOT probiti ATH, sigurno nece a dokle ce dobaciti to niko ne zna.
Licno ocekujem od ETHa jedno lepo dupliranje a isto tako i horde novcica koji ga prate:)

AI je skroz "mlitav" , povuci ce i njega trzeste ali ne treba ocekivati nesto epohalno.

dogs and cats ne pratim , letos htedoh da uzmem DOGE na 0.10 i ne prodje kartica (bilo manje od 30 dana do isteka) , te necu sigurno da ga kupim na 0.40:eek:

Elem, serujte ovde vesti sve gde nesto naletite, narocito ove manje projekte na kojima ce BOOM biti kratak i jak.

stay tuned , bice zanimljivo🎯

S obzirom da je najveći dobitnik u cuklusu do sada XLM sa blizu 5x, čini se da zaboravljeni fintech novčići u ovom krugu ima da vrlo dobro prođu, evo Tezos je kenuo da tuče. Neki zaboravljeni as tipa EOS, Kusama, bi mogao da pokida. Samo kad bi čovek znao koji u mnoštvu.

Al to sve samo ako budemo imali vremena da se ciklus normalno istriči, što čisto sumnjam. Za dva meseca debeljko preuzima kormilo u Beloj Kući, a čovek je već dokazana budaletina, krenuće u neki carinski rat, taman toliko treba da ekonomija na aparatima konačno lipše.

Idealno
inaguracija 20 januar
mesec-dva mirovni sporazumi
kripto vasiona
15.mart kripto friday (rasprodaja)
leto treznjenje
jesen crnjak, skroz
15.10-15.11 vracamo se u igru:)

Nazad
Vrh Dno