Šta je novo?

diskovi kasne sa startovanjem

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
imam 2x30 gb maxtor diamond max+ (raid 0).
prilikom butovanja kasne sa startovnjem, tj. cuje se zvuk kao da se nesto zagrebe u njima i posle 20 - 30 sekundi pocnu sa radom i tek onda se startuje sistem.
da li je neko imao slicne probleme?

poz

To može biti IRQ konflikt. Probaj sa premeštanjem RAID kontrolera u drugi PCI slot, a ako je pak integrisan na ploči onda vidi da li ti je neki od PCI uređaja u Slotu 3 ili 5 ( gledano od AGP-a ).

magick je napisao(la):
To može biti IRQ konflikt. Probaj sa premeštanjem RAID kontrolera u drugi PCI slot, a ako je pak integrisan na ploči onda vidi da li ti je neki od PCI uređaja u Slotu 3 ili 5 ( gledano od AGP-a ).

Ili znas coveka(sta ima) ili si kleopatra glavom i bradom(vise bradom:D)
Otkud znas da covek ima PCI RAID? I da AGP se konfliktuje sa 3/5 slotom? Nije pravilo.

moja greska, zaboravio sam da stavim da imam abit kt7a-r i da je raid integrisan na njoj

a sto se tice slotova 3 i 5, tu su mi mrezna i zvucna, probacu da ih prebacim u druge slotove

ima li neko jos neki predlog?

poz!

magick je napisao(la):

ispraznio sam slotove 3 i 5 ali se nista nije promenilo, i dalje se cuje grebuckanje i dalje kasne sa paljenjem...

Ja imam identican problem! Pisao sam par puta o tome, pronadji taj topic u ovoj sobi.
Ne znam sta da radim, videcu da nazovem servis pa da popricam sa ljudima. Inace model je DiamondMax+ 60 od 40GB na 7200 r/pm.

Amon_Ra je napisao(la):
Ja imam identican problem! Pisao sam par puta o tome, pronadji taj topic u ovoj sobi.
Ne znam sta da radim, videcu da nazovem servis pa da popricam sa ljudima. Inace model je DiamondMax+ 60 od 40GB na 7200 r/pm.

potrazicu taj thread.
a koju plocu imas?

Amon_Ra je napisao(la):

nasao sam topic i zakljucio da sam na*eb'o.
nego, u kakvom je stanju tvoj hdd, jer kod mene ovaj problem ekzistira sigurno vec godinu dana?

Moja ploca je Asus CUSL2-C Black Pearl. Hmm ima 4-5 meseci da imam te probleme koji se javljaju u proseku na svakih 5-6 dana. Hard je u sasvim normalnom stanju, samo sto ima te bugove.

Amon_Ra je napisao(la):
Moja ploca je Asus CUSL2-C Black Pearl. Hmm ima 4-5 meseci da imam te probleme koji se javljaju u proseku na svakih 5-6 dana. Hard je u sasvim normalnom stanju, samo sto ima te bugove.

kada sam ga kupio bug se javljao na svakih mesec dana, pa onda na nedelju dana jednom, a sada svaki put kad ga ukljucim!

Da li ti je hard u garanciji? Nosi ga odmah, ne znam sta cekas?!

ctebah je napisao(la):
kada sam ga kupio bug se javljao na svakih mesec dana, pa onda na nedelju dana jednom, a sada svaki put kad ga ukljucim!

meni tako radi vec skoro godinu dana :) s tim sto to krckanje traje u proseku oko par sekundi
isti disk, samo 20 Gb na kt7e ploci...
btw, koja je to ploca kt7a-r ?

Amon_Ra je napisao(la):
Da li ti je hard u garanciji? Nosi ga odmah, ne znam sta cekas?!

Mislim da mi je garancija vazila godinu dana(sad je istekla) ali nisam siguran, moram da proverim u radnji gde sam kupio jer uglavnom se za diskove i monitore daje garancija od 3 godine!

Ji 4Tze je napisao(la):
meni tako radi vec skoro godinu dana :) s tim sto to krckanje traje u proseku oko par sekundi
isti disk, samo 20 Gb na kt7e ploci...
btw, koja je to ploca kt7a-r ?

Sve su nas 'uradili', prodali nam shkart!
J**** im ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh Dno