Šta je novo?

Diskeeper 7 ???

• Začetnik teme Začetnik teme bansek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
Svojevremeno u Digitalu dosta nahvaljeni defragmentator softver - radi defragmentaciju svaki dan po malo i uopste ne ometa rad na racunaru... Mozda na papiru, ali u stvarnosti uvek pogodi kada igram neku igricu i onda pocne da drlja po disku, ili dok sam na netu (malo pre me je blokirao, pa sam morao da restartujem sistem). Nervira me sve vise i vise. Kakva su vasa iskustva?

Ne znam kako ti, ali ja volim da imam potpunu kontrolu nad svojim racunarom i ne volim te automatske defragmentacije u pozadini: disk nesto drlja non-stop, a ja pojma nemam sta on tu radi ctp;
Zato defragmentaciju pustim kad to JA hocu, a ne kad se njemu cefne, pa savetujem i tebi isto, tj. iskljuci automatsku defragmentaciju u pozadini.

moja preporuka ti isto glasi:
definitivno iskljuchi bilo shta shto radi "samo", vishe je shtete nego koristi, to je za mashine na kojima rade ljudi koji ne umeju ili nemaju privilegije da puste defragmentaciju, pa administrator odredi u koje vreme ce se to automatski odraditi a user ce da sacheka

Moji utisci...

Zaista jako dobar program, veoma brz (provereno na P1 200MHz i HDD 40GB😀), samo me interesuje da li je moguce uraditi full defragmentation? BTW, jednom sam sasvim slucajno prvo defragmentirao Nortonovim SpeedDiskom, i onda otisao u Diskeeper. Rezultat je bio porazavajuci. Ono sto je u Speedisku prijavilo kao savrseno defragmentisan disk, u Diskeeperu je bio skoro heavily fragmented 😕 . Da li zna neko o cemu se radi?

Re: Moji utisci...

DiSLOcAtEd je napisao(la):
Zaista jako dobar program, veoma brz (provereno na P1 200MHz i HDD 40GB😀), samo me interesuje da li je moguce uraditi full defragmentation? BTW, jednom sam sasvim slucajno prvo defragmentirao Nortonovim SpeedDiskom, i onda otisao u Diskeeper. Rezultat je bio porazavajuci. Ono sto je u Speedisku prijavilo kao savrseno defragmentisan disk, u Diskeeperu je bio skoro heavily fragmented 😕 . Da li zna neko o cemu se radi?
Ako probas obrnuto (DK, pa SD) desice se ista stvar, a fora je u nacinu defragmentiranja, tj. rasporedjivanja fajlova po hardu...
U svakom slucaju, nije bitna samo brzina i lakoca upotrebe, jer poenta je defragmentiranja da na prvom mestu masina lakse dise posle doticne operacije, pa ti vidi sta ti je bolje.

Nazad
Vrh Dno