Malo je of topic, ali zanima me kako ti radi taj ruter?
Kupio bih ga danas, pa da cujem info iz prve ruke?
Koliko imas kompova nakacenog na njega?
Shta ti kaze SBB support? Jel si dobio user/pass i ostale parametre?
Kazu da oni ne preporucuju upotrebu rutera :wall: Nikakve parametre nisam dobio, ali sa user/pass sve radi ok kada startujem konekciju iz Windowsa. Medjutim, kada sa rutera pokusam da uspostavim PPPoE prijavi chap authentification failed. Tako da sada moj ruter koristim kao switch. :-devil-:
No trenutno mi brat nije u Bg pa mi nije problem.
ajd', cisto informativno, objasni malo detaljnije kako ovo radi
Ja imam ovaj ruter, ali ima problem sa SBB wirelessom. Naime ne moze da prodje autentifikaciju pri uspostavi pppoe konekcije.
OK. za trenutak sam pomislio da tvrdis da svi zajedno mogu na net u ovoj postavci. jesi li pokusavao da kloniras MAC na WAN portu rutera kad pokusas da uspostavis PPP vezu uz pomoc njega?
Maul je napisao(la):Da, imao sam isti taj problem jer sam elegantno hteo da resim konektovanje na SBB wireless. TP-Link nije mogao, ali je Planet (model koji je kostao oko 80E) uspeo. Tako da je ipak TP-Link krivac a ne SBB.
Mislim da jesam. Probao sam uglavnom sve kombinacije koje su mi pale na pamet i nista nije pomoglo. Cak sam nasao neki update firmware na kineskom, koji ima neke promene u PPPoE ali nije pomoglo.
Ma jasno je da nije samo do SBB-a, cim bez problema uspostavlja PPPoE sa racunara. Moguce da SBB za wireless koristi neku dodatnu proveru, koja u osnovnoj verziji PPPoE protokola koja se nalazi na ruteru nije podrzana. A mozda samo ne koriste standardne vrednosti parametara (ili one default na ruteru nisu standardne), a ruter ne moze da se automatski detektuje prave vrednosti.
Vec sam zaboravio, secam se da je problem u CHAP autentifikaciji, ali se ne secam da li je to standardni deo uspostave PPPoE veze.
Ja sam imao loše iskustvo sa ovim modelom i SBB kablovskim internetom. Pri korišćenju flat interneta, router se zaglupljivao svakih 2-3 dana, dok je na prepaidu radio korektno.
Nedavno sam ga menjao za TP Link TL-460, ali nisam još isprobao kako radi na flatu.
Za pocetak pozdrav svima!
ovako moja iskustva kazu da nisu krivci routeri vec uredjaji preko kojih se router kaci na internet. Konkretar primer su bili ovislinkovi apovi i bilo koji router![]()
Pazite cak ni Mikrotik koji je ozbiljan ruter nije mogao da progura pppoe kroz njega. naravno to su videli pa su vec u sledecoj generaciji promenili to. Tako da svakako pre kupovine ovih malih routera morate se raspitati o kompatibilnosti sa adsl modemom apom i ostalim uredjajima preko kojih rade.
Sto se tice autentifikacije na wirelessu se uglavnom koristi samo pap dok se na npr. adsl koristi pap, chap i mschap1
Da, imao sam isti taj problem jer sam elegantno hteo da resim konektovanje na SBB wireless. TP-Link nije mogao, ali je Planet (model koji je kostao oko 80E) uspeo. Tako da je ipak TP-Link krivac a ne SBB.
Ja imam ovaj ruter, ali ima problem sa SBB wirelessom. Naime ne moze da prodje autentifikaciju pri uspostavi pppoe konekcije.
mikrotik bez wireless kartica moze bas jeftino da se sklopi (stara masina sa 2 lan), tezi je deo nauciti da podesis sve to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari