Šta je novo?

Disk jos nije crko..a kad ce ne znamo

Sine Nebojsa

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
319
Da skratim pricu,stvar stoji ovako,posle one legendarne grmljavine,opisane u postu o internetu,moj prijatelj posle nekog vremena utvrdi da mu komp ne radi,odnese u jedan servis,tamo kazu napajanje i maticna,odnese na radno mesto (opstinska uprava)nece ni tamo,kazu hard disk crko,iznerviran odnese u drugi servis,tamo kazu isto hard crko,i on kud ce kupi novi (4500 din) hitachi 320 gb u ovom zadnjem servisu i komp radi.Medjutim ja ne budem lenj,nego uzmem od njega taj hard i ubacim ga kod mene kao master,i gle cuda ovaj vaskrso,ne da radi nego samo tako,podigao se i stari sistem,ali ja sam instalirao novi i stvarno radi,skinuo sam hd tune pro trial 15 dana,eror scan i helth diska sve ok,ni jedna greska ili bad sector,disk je inace ExcelStore Tehnologies 250 gb kinez a evo i ocitavanja sa hd tune
transfer rate :
minimum 46,1 mb/s
maximum 90,8 mb/s
average 76,3mb/s

access time 18,8 mb/s
burst rate 118,1mb/s
cpu usage 2,2%

i sad nisam pametan,a nije ni moj drug,dal da bije nekog ili da ubije sebe :d,svi ga proglasili mrtvim a hard radi,ja bih ga zadrzao za sebe uz malu doplatu,al mi nije jasno kako nece da radi kod njega u kompu,i to potvrdila tri servisa ...sta vi mislite na osnovu ovih podataka sa hd tune.

i sad nisam pametan,a nije ni moj drug,dal da bije nekog ili da ubije sebe :d,svi ga proglasili mrtvim a hard radi,ja bih ga zadrzao za sebe uz malu doplatu,al mi nije jasno kako nece da radi kod njega u kompu,i to potvrdila tri servisa ...sta vi mislite na osnovu ovih podataka sa hd tune.

Ti HD Tune rezultati nisu bitni kad je u pitanju ispravnost i pouzdanost diska.

Sto se tice toga zbog cega HDD nije radio, postoji vise mogucih razloga;
mozda je zbog kabla od napajanja ili konektora, mozda je do (S)ATA kabla ili konektora, mozda nije ni bio spojen, mozda su ga lagali...

Ako disk prolazi sve testove, ne vidim razlog zbog koga se ne bi koristio, s tim sto bi na taj novi mogao da stavi backup, a moze i obratno.

a koji program daje najpouzdaniju sliku o ispravnosti hard diska.

Mozda je nakon grmljavine doslo do neke sitne promene jacine napajanje, jer predpostavljam da ako je HDD kinez, onda je verovatno i napajanje kinez, pa je taj hdd mozda malo osetljiviji po tom pitanju, mozda jednostavno sto kamikaze kaze, nesto oko data ili power kablova nije uredu...

a sto se sigurnosti o ispravnosti HDD-a tice, sa tim nikada nisi na cisto, moze da ti radi godinama, a moze svega par dana....

e,pa ovaj novi disk je radio 4 dana i ista prica kao sa prethodnim,definitivno nije do harda,sistem nece da se podigne,ni safe mod nece,ostalo nisam mogao da probam jer je drug odmah upalio auto,komp u isti i pravac servis...

e,pa ovaj novi disk je radio 4 dana i ista prica kao sa prethodnim,definitivno nije do harda,sistem nece da se podigne,ni safe mod nece,ostalo nisam mogao da probam jer je drug odmah upalio auto,komp u isti i pravac servis...

Na kraju ce mu se vise isplatiti da kupi kvalitetno napajanje i APC SurgeArrest, nego da se vozika, nervira i menja hard diskove svake nedelje :trust:

Valjda ce u servisu proveriti PSU, MoBo, RAM...
Al' kol'ko ce i to da mu naplate... :S:

e strasno je to sto u odredjenim "servisima" kada vide nekog neukog , oderu ga do gole koze bukvalno ni zasta, za neku sitnicu...valjda tvoj drug nece proci tako

e strasno je to sto u odredjenim "servisima" kada vide nekog neukog , oderu ga do gole koze bukvalno ni zasta, za neku sitnicu...valjda tvoj drug nece proci tako

pa i mogao bi da prodje,lepo sam mu predlozio da donese komp kod mene,pa da lepo isprobamo deo po deo,amd konfiguraciju imamo oboje,probamo sve od napajanja do procesora,ali tvrda glava ne slusa:wall:,nek ga deru bas me zanima sta ce mu sad naci kao problem.

ja otisao sa drugom u servis,momci koji tamo rade (servis je inace na trecem spratu jedne zgrade,da se ne prepoznaju koji ne treba) tvrde da je virus u pitanju i da je isti putem podataka prebacen u novi hard,sto naravno nema veze,jer sam ja sve formatirao,cak i stari hard proradio na neko vreme.Donesem ja komp kuci i krenem redom sa delovima iz mog kompa,ram memorija,grafika,lan kartica,hard,cd rom,baterija,napajanje,update biosa maticne ploce (asus M2A-MX) jedno po jedno i ista stvar se desava,kad palim komp sistem se podigne,ali posle restarta nema sanse,moram da ga ugasim pa opet da ga upalim,a dva puta nije hteo ni to,nego sam morao ponovo da ga gasim i palim,procesor radi odlicno,jedino maticna mora da je problem,ja drugo nisam mogao da zakljucim,jel neko imao slican problem.

ja otisao sa drugom u servis,momci koji tamo rade (servis je inace na trecem spratu jedne zgrade,da se ne prepoznaju koji ne treba) tvrde da je virus u pitanju i da je isti putem podataka prebacen u novi hard,sto naravno nema veze,jer sam ja sve formatirao,cak i stari hard proradio na neko vreme.Donesem ja komp kuci i krenem redom sa delovima iz mog kompa,ram memorija,grafika,lan kartica,hard,cd rom,baterija,napajanje,update biosa maticne ploce (asus M2A-MX) jedno po jedno i ista stvar se desava,kad palim komp sistem se podigne,ali posle restarta nema sanse,moram da ga ugasim pa opet da ga upalim,a dva puta nije hteo ni to,nego sam morao ponovo da ga gasim i palim,procesor radi odlicno,jedino maticna mora da je problem,ja drugo nisam mogao da zakljucim,jel neko imao slican problem.

Pa ako si isprobao sve moguce kombinacije sa hardverom, onda je najverovatnije tako :trust:

e pa ispade da nije,meni oci ispadose ceo dan,ali komp proradi,windows xp nece ni da bootuje ni da ucita,ali vistu ultimate od prve,instalirano i sve radi bez problema,da li je do drajvera ili sta je ne znam i ne zelim da znam,bitno on radi,restartuje se normalno,i vreme je da elvis napusti zgradu..dosta je vala...lock.

tvrde da je virus u pitanju i da je isti putem podataka prebacen u novi hard,sto naravno nema veze,jer sam ja sve formatirao,cak i stari hard proradio na neko vreme

e pa ispade da nije,meni oci ispadose ceo dan,ali komp proradi,windows xp nece ni da bootuje ni da ucita,ali vistu ultimate od prve,instalirano i sve radi bez problema,da li je do drajvera ili sta je ne znam i ne zelim da znam,bitno on radi,restartuje se normalno,i vreme je da elvis napusti zgradu..dosta je vala...lock.

Ne bi trebalo da je do drajvera, jer je ta masina verovatno ranije radila neki duzi period bez ikakvih problema.

Cak i posle formatiranja diska, virus je, pored Interneta, mogao dospeti u masinu i preko bilo kog "domaceg" softvera, pa cak i Windows-a.

Da li si pre te uspesne instalacije Viste nesto radio oko hardvera i kablova?

Sta ima prikljuceno od USB uredjaja?

Jednostavno nema logike da je Vista lek :trust:

Jednostavno nema logike da je Vista lek :trust:

IMA :S::S::S:
Ja sam prosle nedelje imao slicnu situaciju,da 3 razlicite verzije XP nisam uspeo da instaliram,a Win 7 beta je prosao iz prve.Posle 7-ice instalacija XP je prosla normalno....

Marfi je uvek budan :wall::wall::crash:

WTF?! Ne kontam - ja to jos nisam doziveo...

IMA :S::S::S:
Ja sam prosle nedelje imao slicnu situaciju,da 3 razlicite verzije XP nisam uspeo da instaliram,a Win 7 beta je prosao iz prve.Posle 7-ice instalacija XP je prosla normalno....

Marfi je uvek budan :wall::wall::crash:

E pa da ga :hump:

Jesi li to imao slucaj na nekom novom hardveru ili na onom na kojem je prethodno XP normalno radio?

Mozda je to Microsoft na neki softversko/hackerski nacin zakuvao kako bi poboljsao prodaju novog OS-a :-devil-:

SuperStaljin je lepo napisao - http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1794686&postcount=11 :d

Nov komp ( kupljen na akciji u megamarketu ) - Intel Atom integrusa i WD PATA HDD 160GB.:S:
Prvo dzamperi nisu bili dobro podeseni,kabal nije bio dobro utaknut,a na kucistu stikeri...
I kad sam sve to uspeo da sredim :-devil-::-devil-::-devil-: - nisam mogao da napravim particiju/particije i da ih formatiram - ni pomocu XP instalacionih diskova ni pomocu alata sa Hirens Boot CD-a. :mad::mad::mad:
Testirao sam HDD i prolazio je sve testove :( :crash:
I na kraju dohvatim WIN 7 i instaliram ga bez ikakvih problema.
Posle toga pobrisem sve i bez problema instaliram XP.Komp je u upotrebi svaki dan i normalno funkcionise.

Magija,gremlini....... :hump::hump::hump:

kao sto reko,dal je magija,dal su mali ljudi u kutiji,ali komp radi,a meni poraso ugled ,komp bio u tri servisa i nista,a onda dosao do mene i sad radi,xa,xa,sto se tice hardvera menjao sam sve delove sa mojima,nije hteo da radi,cim se upali radi do prvog restarta i posle nema sanse da se podigne windows,ni u safe mod nisam mogao da udjem,i onda vise iz ocaja i besa,nego iz neke logike uzmem vistu i instaliram,napominjem da sam koristio vistu ultimate mix sp2,malo preradjenu i da nisam instalirao ni jedan od fabrickih drajvera koji idu uz komp,sve je to vista sama,i za maticnu i za zvucnu i za integrisanu grafiku (ati radeon x1200) i za lan,ova vista je inace optimizovana da radi i na 512 ram,mada komp ima 2 gb,i vratio sam i stari hard disk,za koji su u servisu rekli da je crko,sutra ide drug da mu vrate pare za ovaj novi sto su mu utrapili hitachi 320 gb,nepotrebno naravno,inace komp je kupljen u decembru prosle godine na akciju u Metro u Nis,i jednom je vec bio u servisu zbog gomile virusa,i da hardver je isti nista nije menjano ni dodavano,na njemu je XP radio do pre dve nedelje.

Poslednja izmena:
Lepo je to, al sad ce svi da te masiraju da im sredjujes kompove za Dž :type:

to je moglo u pocetku,sad nema sanse,samo 5/6 ljudi mogu da racunaju na to,ostali nikako,a tu je i pitanje mentaliteta,jednom tipu je bilo skupo podizanje sistema za 500 din,pa je odneo komp u servis i platio 800 din :d,ima nas raznih ;)

to je moglo u pocetku,sad nema sanse,samo 5/6 ljudi mogu da racunaju na to,ostali nikako,a tu je i pitanje mentaliteta,jednom tipu je bilo skupo podizanje sistema za 500 din,pa je odneo komp u servis i platio 800 din :d,ima nas raznih ;)

Hahahahaha!

Radije bi covek da ima stetu, nego da ti imas korist :smash:

Valjda ce sve raditi i posle ta famozna 4 dana, pa ti ugled nece biti ukaljan :wave:

Dali neko zna gde je zvanicni servis za IBM ? Imam crknuti Hard disk.

Nazad
Vrh Dno