Šta je novo?

Discord Nitro wtf?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Drugari upravo sam dobio sms da mi je kartica za internet plaćanje zadužena za 2.99USD. Znam da ništa nisam kupio, u izvodu piše DISCORD*NITROBASICMONS (Discord nalog imam ali ne koristim više od godinu dana), a koliko vidim po googlu u pitanju je njihov neki servis. Da li sam prihvatio nešto što nisam trebao tada kada sam pravio nalog, da li je menjano nešto (možda Elon Musk i ovde nešto zaveo) ili mi je neko hakovao karticu (sreća pa ne držim nikad mnogo para na istoj ali opet), eventualno nalog. Da li se još nekom desilo? Prilažem i sliku za svaki slučaj. Šta činiti?

P.s. za početak ću da probam da se ulogujem, promenim šifru i vidim da zaustavim bilo kakvu pretplatu ako je ima, ali opet kažem, ništa mi nije jasno.

Prilozi

• Screenshot_20221105_171754.jpg
    Screenshot_20221105_171754.jpg
    103.8 KB · Pregleda: 36
Pa vidi sa njihovom Podrškom o čemu se radi, i da li je možda greška. To ti je prvo što treba da uradiš.

Meni se isto sa intesom desilo da su mi bili nekako leakovani podaci iako nigde nisam snimao kredencijale sa kartice. Priznali su da su imali neki propust ali sam svakako zatvorio racun.
Bilo je to pre mozda 2 godine.
Jednog dana mi je samo stigao sms da je neko pokusao da kupi avionsku kartu od 280 funti, srecom pa nisam imao u tom trenutku novac na racunu.

Javila mi se neka devojcica ne bas upucena. Kaze nasa je preporuka da se ova blokira odma i izradi nova kartica, nije me ni saslusala ko svet. Za zahtev tog tipa (nova kartica) moram licno u banku, kaze ne moze ona to da uradi; kao moze samo da blokira. Ja reko pa to i sam mogu sa sajta, a ona me ubedjuje da ne moze. Reko evo upravo gledam u tu opciju...cirkus!
Posto sad svejedno nemam para na kartici, sacekacu sa blokadom do ponedeljka; nikad se ne zna moze li sutra za nesto da zatreba :) I ono sto znam, kada se ulpacuju vece cifre, mora da se uradi ona dodatna provera sa unosom koda koji stigne na sms i vazi 120sec.

Posle kazu da sam paranoja jer ne volim Google pay, koji na zalost jos uvek koristim.

Do google paya još nisam ni stigao, nesretna erste ne podržava (ko zna zašto je to dobro).

A i oni dali pare za bazični Nitro umesto da probaju da kupe RTX 4090...c, c, c. Ni lopuže nisu kao nekad...

Ili bar Fold 4 16/1TB HK varijanta 🤣

Intersport je imao proneveru tj leak/exploit a koristili su Intesin payment processor cini mi se.

Ako si ikada placao njom, to je, potrazi threadove na benchu

Izgleda da ti je neko hakovao bankovnu karticu jer je previše gledao belugine klipove i zamislio da je hecker :LOL:

Savet je da ugasis racun u intesi i otvoris u nekoj drugoj banci. Posle 2 godine i dalje imaju istih problema koji nisu ni malo naivni.

Nazad
Vrh Dno