Šta je novo?

Discman preko radija

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Video sam pre nekoliko godina na TV-u neki dodatak (koji se tada prodavao, tj. dobijao, uz neki discman) uz pomoc koga je bilo moguce slusati discman preko FM tuner-a. Uredjaj je u isto vreme bio i ispravljac za discman i predajnik.
Zanima me gde bih mogao da nadjem slican uredjaj i koliko kosta.

To je popularna ''bubica'' koju su u moje vreme svaki bolji elektronicari pravili i hteli da budu piratski DJ......Mislim da sam ih video u halo oglasima...(samo predajnik)
Odmah da ti kazim da bez obzira na domet iste krsis zakon o radio difuziji jer ce isti signal
cuti svi u radijusu (zavisi od snage ''bubice'') oko tebe na fm frekvenci koju koristis....a to je standardna radio fm frekvencija 88-108 MHz (komsija otkrio novu radio stanicu na 88.9 MHz...tvoju:)))))))))) ja sam svojevremeno....osamdesetih imao jedan takav mikrofon kojim sam zezao komsije.....isao je na batt 9V i imao domet od 50m pa kad sam cuo koje su kosekvence vrlo brzo je zavrsio u kanti:)))))))))
Kvalitet zvuka je daleko ispod nekog koji bi mene zadovoljio i zavisi od puno parametara (antene...snage...kvaliteta komponenti....itd) nema dinamiku i ima jako izrazen sum tako da je dobar za radio kasetofone a ne i za Hi-Fi najboljem slucaju ce biti na razini neke manje komercijalne radio stanice u precniku do 10m i drasticno ce kvalitet padati sa povecanjem istog

Vrh Dno