Šta je novo?

Disciples III ???

Nadam se da ce ovaj deo doziveti pravi fijasko, poput cetvrog dela heroja pa da ocekujemo otkup licence od neke ozbiljnije kompanije i potom kvalitetan nastavak!

Nema sanse (nazalost) da se sve lepo vrati na staru dobru (izvrsnu) 2D grafiku i kvazi 3D varijantu borbe....
Da se ja pitam ja bi samo sve to prebacio u neku visu wide rezoluciju i sve bi bilo vise nego dobro. U svakom slucaju 2D grafika je mnoooogo detaljnija od 3D, a ovde 3D je apsolutno bespotreban.
Mozemo mi da drobimo do sutra, situacija je takva da nema da se bira. U stvari ima - Disciples II :)

A i ono na predhodnoj strani napisano stoji. Zamislite samo FPS ili MMO....ihaaaaaa
Kad se malo bolje prisetim, izasla je neka igra (mod) FPS Might&Magic, nesto tipa Counter......UZAS..... :)

Da slazem se potpuno! Evo skinuh englesku verziju i 1.06 je pocetna... Nesto mi se cini da su malo poboljsavali teksture kao ali sve je to isti djavo kad pogledas u celini...

ма какве текстуре, може да изгледа к'о crysis, није то она игра коју смо сви волели! смрт акели :D

Ja sam se zgrozio kad sam prvi put pokrenuo igru, obzirom koliko sam igrao dvojku. Ali u pauzi tokom ucenja odlucim ja da ispobam igru, da joj dam sansu.

Sve u svemu mogu reci da mi se igra sve vise i vise svidja. Pomak sa 2D na 3D jeste dramatican, kao i neka uprocavanja, ali kako duze igram look & feel je sve bolji i bolji. Ovo ne znaci da igra nema mana. Borba na hex poljima je malo smotano izvedena, pa se nekada desi da meele jedinica umesto da napadne protivnika na susednom hex polju ode na neko drugo polje, i samim tim izgubi mogucnost napada. Mogli su da naprave da zaobilazenje (flankovanje) neprijatelja ima nekog uticaja na borbu ili nanetu stetu. Ovako je skroz isto da li sam odmah naredio napad prsa u prsa, ili potrosio poene kretanja kako bi poslao jedinicu na hex polje iza protivnika, da ga napadne sa ledja.

Poslednja izmena:
I ja mogu reci isto, ali nikako da progutam taj deo s borbom.
Realno sve ostalo mi je super ukljucujuci okruzenje, mape, zamak, interfejs... A onda dodje taj deo kad se sibas na hexu i pegla ti se...

Jel Disciples II bolja od keca? Prvi deo sam obozavao ali dvojku nikad nisam imao prilike da probam, a sad eto izasla i trojka :)

Drugi deo (sa svim expanzijama) je mit i legenda :). Instaliraj i uzivaj u svakom delicu igre. Naratorski deo ispred svake kapanje doprinosi dobroj/mracnoj atmosveri....

igrao sam jos malo, i sa svakim satom igra deluje sve bolje i bolje

i prelepa je, dobar dizajn (glasovi su mozda malo losiji), solidna izvedba, borba nije kao ranije, ali je takticna i dalje interesantna... igra je stabilna nisam primetio bagove

U trojci su bitke daleko vise dinamicnije, zanimljivije i zahtevaju strategisanje, sto mi se izuzetno svidja. Kombinovanje osobina terena i osobina lidera i jedinica je odlicno uradjeno, i narocito dolazi do izrazaja kad kao protivnike imate jedinice koje su skorz imune na obicnu stetu (oruzije) ili su uber jake. Recimo zanimljiva je kombinacija sposobnosti cekanja za dva uzastopna napada - Extra Attack, Whirlwind Attack, koji napada sve neprijatelje na hex poljima oko jedinice i 2x meele hex. Posaljete lidera na 2x meele hex i uradite Extra Attack, u sledecem potezu kada vas opkole neprijateljske jedinice uradite 2x whirlwind, i uz malo srece eto critical attack svima oko vas.

Od bugova zapazio sam samo jedan, i to na IV poglavlju kampanje sa imperijom. Naime u jednom trenutku, nakon zavrsetka poteza, na dugmetu koje me vodi do mog glavnog grada stoji ime glavnog grada od protivnika na mapi, vilenjaka. I ladno mogu uci u njihov grad, istrazivati magije, graditi zgrade i torsiti im novce. Resenje za bug je snimiti igru i zatim je odmah ucitati ili imati jos jednog lidera pored glavnog grada, kojem date naredjenje da udje u isti kako bi ste mogli da istrazujete magije i zidate zgrade za nove jedinice.

Poslednja izmena:
Nisam jos probao igru, ali naravno nameravam. Smorio sam se od silnih negativnih komentara obzirom da sam polagao dosta nade u ovu igru.
Nego, od svih koji su popljuvali igru, neka se jave oni kojima je Heroes IV (pa cak i V) bio ****** u odnosu na III i nikad ga nisu igrali. Potrebna mi je ta informacija da bih znao da mogu slobodno da idnorisem te postove :D
Sorry za off..

Meni, mada sam odigrao nedelju dana kampanje... Ipak, daj sansu D III, sto da ne...

Jel' se desavalo jos kome da popije BSOD tokom igranja?...

jok

Kod unapredjivanja jedinica, da li je dovoljan jedan level-up da se jedinica unapredi u sledecu, ili prvo mora da se postigne level koji ta sledeca jedinica ima? Ne znam da li je bug, ali na primer drugi fighter ima level 7, treci ima level 13, ako udjem u borbu sa lvl 7 i napredujem, fighter mi automatski dobije lvl 13 (cak se i prikaze posle borbe da su svi dobili npr. 350 exp, a on 7500).

nije losa igra...lepo ubijam vreme ali je puna bagova
jedan od njih....udjem da upgrade-ujem grad a on uopste ne prikaze moj grad nego od protivnika...a sto je najgore mogu da radim sta hocu
resenje je da moram da snimim poziciju izadjem iz igre udjem i onda je normalno samo taj prvi put kad hocu da upgade-ujem...svaki sledeci put dok ne izadjem je tudj grad :D

Poslednja izmena:
Meni se gore pomenuti problem zamene grada dešavao samo u IV chapter-u Empire kampanje.
U pitanju je engleska verzija igre build v1.06.
Osim ovog bug-a nisam naleteo ni na jedan drugi.

Kod unapredjivanja jedinica, da li je dovoljan jedan level-up da se jedinica unapredi u sledecu, ili prvo mora da se postigne level koji ta sledeca jedinica ima? Ne znam da li je bug, ali na primer drugi fighter ima level 7, treci ima level 13, ako udjem u borbu sa lvl 7 i napredujem, fighter mi automatski dobije lvl 13 (cak se i prikaze posle borbe da su svi dobili npr. 350 exp, a on 7500).

dovoljan je jedan lvl-up, ona brojka tipa kod squire-a 5 lvl, je lvl cap za squire-a
svejedno je da li ces njega unaprediti u knighta sa 1. ili 5. lvl-a

Meni se gore pomenuti problem zamene grada dešavao samo u IV chapter-u Empire kampanje.
U pitanju je engleska verzija igre build v1.06.
Osim ovog bug-a nisam naleteo ni na jedan drugi.

potvrdjujem ono gore
u sledecem chapteru je sve normalno...za sad

Igra je tesko ruganje svemu sto je uradjeno zakljucno sa Disciples II.
Ubacen ruzan 3D engine , sve jedinice i gradjevine prekopirane (igrao samo kampanju sa Imperijom).
Magije su uzas ne vidjeni. Pa ono nema veze sa mozgom. Lvl 1 i lvl 4 magija se razlikuju koja koliko daje ili oduzima nekom. A tek animacija bacanja istih je za preki sud.
Gde su one prelepe i raznolike magije koje su krasile D2 ???
I povrh svega kampanja ne poseduje nikakvu pricu. Od pocetka do kraja misije imate mozda 10 redova teksta koje mozda prozborite sa nekim.
Sve u svemu nevidjena glupost i smrt jednog prelepog i unikatnog serijala.

Ubacen ruzan 3D engine , sve jedinice i gradjevine prekopirane (igrao samo kampanju sa Imperijom).
Magije su uzas ne vidjeni. Pa ono nema veze sa mozgom. Lvl 1 i lvl 4 magija se razlikuju koja koliko daje ili oduzima nekom. A tek animacija bacanja istih je za preki sud.
I povrh svega kampanja ne poseduje nikakvu pricu. Od pocetka do kraja misije imate mozda 10 redova teksta koje mozda prozborite sa nekim.

Preterujete sa pljuvanjem. Igra uopste nije toliko losa, medjutim, izgleda da Disciples fanovima najvise bode oci combat, koji je uradjen po ugledu na "omrazeni" HOMM serijal. :D

Budite srecni sto licencu nije preuzela neka kompanija poput Bethesde i napravila od igre "next gen" TPS.

jel iko ima problema sa snimanjem igre? Odradim save uredno gali sacuvanog statusa nigde,tj nemam sta da ucitam?!

jel iko ima problema sa snimanjem igre? Odradim save uredno gali sacuvanog statusa nigde,tj nemam sta da ucitam?!

Moras u folderu gde ti je instalirana igra da napravis novi pod nazivom "Save".

Da je igra izasla na vreme (kad je i bilo najavljeno) taj engine i ne bi bio toliko kriminalan...

o cemu vi, igra nije ruzna uopste... osim magija na mapi koje su em ruzne em spore i smaraju

Sad cu i ja nesto, kao predstavnik tima pljuvaca, reci. Dao sam sansu igri, evo igram je vec treci dan za redom po nekoliko sati. I zaista, sto je vise igram sve manje mi je odbojna, uprkos totalnog razocarenja na pocetku. Pocinju da mi se dopadaju sitnice koje se otkrivaju tek nakon malo duzeg igranja, poput level up shrinea, teritory mark je sada cuvar i ne moze se tek tako lako preuzimati, jedinice mogu slobodno setati mapom (kao u heroesomm IV) i ima jos ponekih simpaticnih sitnica, videcemo u kasnijem delu igre... Cak mi toliko ne smeta ni mobilnost jedinica, ali taj engine jedinica tokom borbe, pa kao da je iz 2005-te...

Графички по мени игра не изгледа лоше колико се по овде изложеном може закључити. Јединице су доста добро стилизоване што се најбоље види на екрану са статистиком за исту. Ту бих завршио с комплиментима. Унапредити јединицу је мисаона именица! Херој ми пређе неколико нивоа док се буђави зомби унапреди у неки хрскавији леш. Анимације бацања магија су већ споменуте. Прича нула. У једном тренутку непријатељска војска је прешла ЦЕЛУ мапу у једном потезу и напала ме. Победио сам само зато што је вукодлак био имун на све. Онда је из истог места испузала још једна војска и опет исто! 3 минута треба да гледам како армија противника прелази целу мапу и иде тачно на мене. Учитам позицију и оно ништа! Мир и тишина. Требало је неког некромансера да нађем... или сам закаснио или га убише. Нисам се много узбуђавао.
У сваком случају, тројка је убила серијал само тако. Више је него очигледно да су у једном тренутку одлучили да крешу трошкове. Да се неко способан лати посла можда би и могли да изваде кестење из ватре. Али ово што су избацили је није много употребљиво.

Nazad
Vrh Dno