Šta je novo?

DirectX 9.0 pitanje

Machiavelli

Čuven
Učlanjen(a)
08.12.2003
Poena
619
Da li DirectX 9.0 mogu da instaliram na racunaru koji ima graficku karticu GeForce 2 MX400?
Jednom sam instalirao i nijedna igrica nije htela da radi, a posto ne moze da se uninstalira, a i nisam nasao na MS sajtu informaciju koja me zanima, obracam se vecim strucnjacima. 😀

Mozes. Ta anomalija koju pominjes je bila uzrokovana necim drugim. Izmedju ostalog dx9 donosi i neke sigurnosne zakrpe...

PS Da nisi ti slucajno Vlada iz 30-og?🙂

Instaliraj DX9.0b on jos vise poboljsava sigurnost. Takodje bi trebalo da je ispravljen mBlast worm bag.

To st ose tebi desavalo nije bilo do DX-a vec do drajvera. Za tu kartu su najblji Detonator 41.09 ili 43.03.

Sumnjam da su detonatori 4x.xx bolji od 29.xx.., nisu oni (NVIDIA) za gf2 seriju radili nikakva poboljshanja posle 29.xx drajvera, jedino shto neke novije igre nece da se pokrenu bez novijih drajvera, a to je druga stvar....

Kako se to lepo kaze, svaki DirectX je retroaktivno kompatibilan, tj. nema nikakvog valjanog razloga da stariji hardver/softver ne radi sa novijom verzijom.

Pa ne kaze se bas retroaktivno jer se to odnosi na neke druge stvari🙂 Uostalom Marti je tu a on je ipak pravnik🙂

Hvala, instalirao sam ih i sve je OK.Ne znam sta je prosli put izazvalo pometnju u racunaru, ali sada znam sigurno da sam ja bio pometen dezinformacijama.("Nece to da radi na tvojoj karti, bla,bla...")

Za Broza:Ne, nisam. 8)

septimus je napisao(la):
Sumnjam da su detonatori 4x.xx bolji od 29.xx.., nisu oni (NVIDIA) za gf2 seriju radili nikakva poboljshanja posle 29.xx drajvera, jedino shto neke novije igre nece da se pokrenu bez novijih drajvera, a to je druga stvar....

U pravu si. Nisam skontao da je ta karta. Ja sam mislio da ima GF 4 MX440 pa sam preporucio 41.09 ili 43.03. Za GF2 su 29.xx jako dobri.

Ipak sa 41.09 drajverima sam kod brata na GF2 MX400 uspeo da namestim Clone i jedino je sa tim drajverima sve htelo da radi. Tako da iako nisu od 29.xx verzije nista poboljsavali cini mi se da su ipak 41.09 malo bolji.

pa uvek uz novi directx trebaju i noviji drajveri. eto na primer, za radeona katalisti trazhe directx 9, a trazhe i service pack 4 ako vozish win2000 (kao na primer ja), tako da meni sve potrebne stvari za grafiku (sp4 -> dx9 -> catalyst) zauzmu trecinu cd-a...

Samo da napomenem da stari drajveri imaju problem sa DX 9.0a (b) i s*ebu OS odma po dizanju. Ni 2D ne radi kako treba nego se smrzne. Dok sam ukapirao da stavim noviji detonator, vec sam dva puta digo OS. Karta je bila GF 256, det. 28.32 i logika "sta ce njoj novije kad nema potrebe."

Ja kod moje bratanice imam DirectX 9.0b
TNT2 karta i drajveri 23.11.
Windows XP SP1.

Nista nije zeznuto i sve radi odlicno. Cak Jedi Outcast moze da se igra ali kada se izadje na otvoreno onda je slideshow 8D

E pa to je druga stvar. Na XP-u radi sve OK.

Nazad
Vrh Dno