Šta je novo?

DirectX 8.1 Programs May Stop Working on Computers with AMD

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Da preciziramo da se problem odnosi samo na XP instaliran na platformu sa AMD procesorom...

Desava se i meni uredno, sa F1 2001, koji u ME radi savrseno.

Nazalost fix nije barem zasad downloadable, treba se obratiti MS Support-u koji ce vam, verovatno nakon "legitimisanja", isporuciti fajl !

'oce l' neko da pokusa da ime se javi, a ??? :D FX

Pazi, vrlo moguce. Meni se desava da Direct3d igre koje potpuno podrzavaju DX 8.1 izbacuju u windows (Race Driver demo i F12002) doduse ne uvek vec u 32bit paleti i sa max detaljima. F1 izbacuje cim je 32bit paleta i rezolucija veca od 640 (u 16 bita radi ok u svim rezolucijama). GF3je u pitanju, Morgan i K7T266Pro2. Inace sve Opengl igre rade savrseno.

Evo meni morrowind izbacuje ponekad u pendzere na Intelovom 2.4 giga...isto WinXP .
Tako da ne verujem da je do AMD-a nego do M$-a i njihovih morona...
P.S. doduse sve druge igre, apsolutno sve, rade savrseno.
Recimo War3 sam presao bez ijednog bagica a neretko je masina i po 10-ak sati bila u istom, tj. ostavljao sam je i kad nisam igrao na recimo 1-2 sata pauze..
I bez najmanjeg baga...

&Mancha& je napisao(la):
Pazi, vrlo moguce. Meni se desava da Direct3d igre koje potpuno podrzavaju DX 8.1 izbacuju u windows (Race Driver demo i F12002) doduse ne uvek vec u 32bit paleti i sa max detaljima. F1 izbacuje cim je 32bit paleta i rezolucija veca od 640 (u 16 bita radi ok u svim rezolucijama). GF3je u pitanju, Morgan i K7T266Pro2. Inace sve Opengl igre rade savrseno.

Meni se isto desava sa F1 2002, samo izleti odjednom desktop. :p Doduse nisam probao sa 16 bit paletom ali probacu, bas da vidim da li ce i onda.

Mister No je napisao(la):
Tako da ne verujem da je do AMD-a nego do M$-a i njihovih morona...
Pa niko nije ni rekao da je do AMD-a, ako si procitao link, lepo su i "priznali" :)...ili :( (uf, nezna covek dal' da place ili da se smeje...)
Microsoft has confirmed that this is a problem in the Microsoft products that are listed at the beginning of this article.

Heh, toliko ccudi:)

Meni F1 2002 radi po nekoliko sati bez ikakvih problema(Morgan, KT3 Ultra, MX400 29.42 det) ali zato u Le Man 24H i GORE nisam uspeo ni da udjem :(

Definitivno nije problem samo do MS-a... Nego do AMD-a i VIA-e...

U potpisu:

Magick

Aj shvati covece da procesor (bio on Intel ili AMD) nemoze prouzrokuje nefunkcionalnost nekog softwera. Moze samo u slucaju da poseduje fabricku gresku pa da nesto neradi kako treba u samom procesoru, i software moze jednino da radi ili da neradi na nekoj platformi jer je mozda pisan samo za odrejden set instrukcija koji neki exkluzivni procesor ima.

Evo sta MS kaze:

Microsoft Corporation admits finding a problem running DirectX 8.1 on Windows XP from AMD technology. According to the company, an error window message is supposed to appear, in case of bad loadings, which it doesn't do so. Some news sources claimed that the source of this causing is from a faulty programming from Microsoft.

http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q321178

MS je kriv :D

Drugu je WarCraft III izbacivao kao lud na Me a meni samo jednom na 98SE . Obojica furamo AMD ;)

Ser_Zile je napisao(la):
Drugu je WarCraft III izbacivao kao lud na Me a meni samo jednom na 98SE . Obojica furamo AMD ;)

Meni na AMDu nije izbacio nijedanput. Cak ni u beta verziji.
Zavisi sve to od mnogo vise faktora nego samo od AMDa i Via-e, ko zna u cemu je bio problem
P.S. nijednom nije zakocio ni na Intelu

Evo i ja da se oglasim. Ovaj primer je samo deo slike koju već izvesno vreme pokušavam da vam predočim. VIA kao firma je priča za sebe, oni imaju svoju poslovnu politiku i svoje kupce kojima odgovara cena i performanse njihovih proizvoda. Naravno uvek će postojati i druga grupa potrošača čijim zahtevima VIA ne može da odgovori prvenstveno zbog svojih bagova i slabe softverske podrške ( do juče nisu postojali sertifikovani MS drajveri ). Naravno postoji i treća grupa koja možda ni nema neke posebne zahteve ali jednostavno drži do sebe i neće da kupuje bilo šta. E, ja sam negde između ove druge i treće. :)

Što se AMD-a tiče, ja nikada nisam dovodio u pitanje valjanost njihove arhitekture i sposobnost njihovih inžinjera, ali mi je smetao slabiji kvalitet izrade ( keramičko pakovanje ) i "sitnice" poput termalne diode i termal throttling-a, što je pretpostavljam bila neminovnost da bi se održale tako niske cene.

Ipak, ne mislim da je ovo propust VIA-e ili AMD-a, a i kako bi mogao biti, ali ipak jeste njihov problem. Ovo je klasičan primer obstrukcije Wintel-a. Prema svemu što nije Intel, Alpha ili Mac ( znači respektabilno ) MS ima politiku "mi ćemo se potruditi da pružimo podršku, ali ne možemo garantovati da će to da radi kako treba". To bi još i bilo razumljivo da se ne radi o drugom po veličini proizvođaču procesora i čipsetova ( AMD / VIA ). Bezobrazno nema šta, ali šta ostaje nama krajnjim korisnicima? Ako želite da se poštedite muka i obezbedite sebi najpouzdaniju i najstabilniju PC platformu, koja će uvek biti podržana i garantovano raditi sa svim hardverom i softverom, morate da odrešite kesu i platite par stotina više. To je ono što je nepojmljivo našim čoveku koji nije navikao ni softver da plaća, a kamo li nekakvu neopipljivu podršku. Sa druge strane manje zahtevni "kućni" korisnici koji računar uglavnom koriste za Internet, igrice i DivX jeftiniju i čak nešto bržu konfiguraciju će otplaćivati problemima sa pregrevanjem i bukom, kao i akanjem sa raznoraznim zakrpama i drajverima za sve živo od čipseta pa do samog procesora. To je prava cena jeftinije konfiguracije.

Pitate me da li se AMD/VIA isplati? Kako za koga. Nekome svakako da, a neko ne sme ni da pomisli na tu kombinaciju. Iskreno se nadam i verujem da će sa Opteronom biti drugačije, ali i tada bih se držao isključivo AMD-ovog čipseta.

Edit: Evo direktnog linka za tau zakrpu, znači samo treba da kliknete na njega i skinete tih 586.60 KB. Uzdravlje i želim vam što manje zakrpa. :)
:wave;

Zaboravih da vam kažem da zakrpa radi samo za Win XP. Sorry.

byMaX je napisao(la):
Kakva je to ispravka,... neki patch?

Patch za WinXP, isto sto je i magick post-ovao.

Nazad
Vrh Dno