Šta je novo?

Direct Push?

Mozes li malo da pojasnis. Da li si mislio na push to talk???

Ne, nisam mislio na Push to talk opciju, vec Direct push.
U pitanju je opcija koju imaju telefoni sa WinMobile 5.0 operativnim sistemom.

Evo dela teksta o HTC TyTN modelu gde se pominje ta opcija:
Additionally, the device is equipped with support for Windows Mobile 5.0 Direct Push technology. Microsoft's direct push, announced one year ago, uses Exchange Server 2003 SP2 to push compressed Outlook information to devices equipped with the Messaging and Security Feature Pack (MSFP) for Windows Mobile 5.0. Updates to email, calendar items, contacts, and tasks are transmitted to the devices as they arrive at a corporate system running Exchange Server.

http://www.windowsfordevices.com/articles/AT2589578688.html

I najava Direct Push, godinu dana ranije:
Outlook data sent between Exchange Server and a Windows Mobile device is "significantly compressed," according to Microsoft, with initial tests showing network bandwidth savings ranging between 35 percent and 50 percent.

http://www.windowsfordevices.com/news/NS4769392958.html

to radi samo u situaciji kada imas win mobile 5.0 i sinhronizujes se sa exch-om 2003SP2/2007 ili ti ko onaj vic nasao sam resenje ali radi samo na sfericnim pilicima u vakuumu :)

Ok, imam uredjaj sa WM6.0 i pristup exchange 2003SP2 serveru. U prevodu, imam i sfericne pilice i vakuum. ;) Interesuje me da li ima jos neko to (pilice i vakuum:D)?

Poslednja izmena:
I ja koristim Exchange i video sam kako funkcionishe na WinMobile. Stigne ti email kao SMS, moze da se podesava da li ce da se prikazu zamo headeri ili da tu pushuje ceo email u inbox. Ne znam, sta drugo reci o push emailu :)

Slicno moze da se potera i preko GMail-a, ako se podesi IMAP4 pristup. Samo se nakacis na email account i u realnom vremenu se osvezava sadrzaj svakog foldera, a tebi dolazi obavestenje na telefonu (moze npr. na bilo kom Symbian-u da se isproba) cim ti stigne neki email u inbox. Jedino je glupo sto Symbian nema opciju da Messaging aplikacija bude na neki nacin non-stop aktivna, ali rezidentna.

Ja koristim na mom mobilnom MS Direct Push i služi kao Blackberry servis kojim ti mail stiže na tvoj mobilni da ne moraš ti da se sinhronizuješ u nekom vremenskom intervalu, nešto kao i SMS. Lepo radi, samo exchange server mora da bude minimum 2003 sa SP2.

Nazad
Vrh Dno