Šta je novo?

Dinamicka IP

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima imam ugovor sa Telekomom za adsl..E sad..Igram neku igricu online i ne moze sa istog racunara da registrujem vise naloga zbog iste ip adrese..Pogledao sam preko neta koja mi je ip i u opisu pise da mi je dinamicka..Zar ne bi trebalo svaki put kad ukljucim pc da mi bude druga ip adresa..Posto sam iskljucio/ukljucio i ostala mi je ista ip??
Jel negde gresim??

Ne PC, već ruter. :)

Gasiš/pališ ruter da bi ti provajderov DHCP server dodelio novu eksternu ip.

cek..i onda admini za tu igricu ne mogu da me provale da imam vise naloga:d??

vidi uspelo,heh hvala druze..koje zezanje..

Eh, da je tako lako. :)

Ima tu još stvari preko kojih mogu da provale da se jedan isti računar/konekcija kači na server/sajt. Ne znam tačno sve, ali ako si dovoljno dokon - na Google i polako.

Hvala i ovo je puno znacilo..Ako jos neko zna neku foru kako da ih zavaram nek pomaze:-devil-:
evo sad trazim na tu temu na netu al neista ne iskace..Pa ako neko ima koju informaciju iz prve ruke..

Poslednja izmena:
Pored IP moras da pobrises i kukije u brauseru koji koristis da pristupis tom sajtu, inace dzaba ti novi ajpi.

Ok..video sam da mogu da me prate preko MAC adrese..nasao sam i gde ona moze da se menja..Al za to ne moram da brinem tu adresu samo provajder adsl-a moze da vidi..i naravno ovlascena lica..
Tako da ako:
1.svaki put pre log in menjam ip
2.Svaki put pre log in pobrisem kukije
Ne mogu da provale da sa istog racunara koristim vise naloga??\

Nego jel postoji neki program koji sam menja ip adresu..posto mi bas gubljenje vremena da pre svakog log in moram da gasim adapter..??

"Gasi Segu, pregrej'o se adapter" ... :D

"Ok..video sam da mogu da me prate preko MAC adrese..nasao sam i gde ona moze da se menja..Al za to ne moram da brinem tu adresu samo provajder adsl-a moze da vidi..i naravno ovlascena lica.." Apsolutno netačno. Bilo ko bilo kada na netu može da vidi MAC adresu rutera tvog rutera....

Možda ne bi bilo loše da argumentuješ svoj stav... ( Naravno, ako ne koristiš malo sofisticiranije metode zaštite, ili ukoliko ruter nije u bridge-u, pa sa nekog drugog uređaja ide uspostava PPP sesije, u tom slučaju bi se videla MAC adresa tog uređaja...).

Nije mi najjasnije sta hoces da kazes. Originalna MAC adresa se gubi posle prvog hopa. Da bi originalna MAC adresa (ili CPU id, ili neki drugi identifikator sa racunara) posluzila za identifikaciju na serveru, potrebno je da klijent (npr uradjen u flashu) prosledi ove podatke serveru. Znam da ovakve zastite koriste pojedini sajtovi sa multiplejer video igrama (iako se postavlja pitanje legalnosti ovakvog nacina identifikacije zbog ugrozavanja privatnosti).

WAN strani si vidljiv WAN IP adresom, zar ne? Većina ovih ruterćića ima 2 i/ili više MAC adresa ( MAC na LAN Switch-u, MAC I-net....tj. koliko PVC-a toliko i MAC adresa(inkrementalno se povećava zadnji broj ) i upravo ova MAC adresa na WAN strani ( koja se i oglašava ISP-u ako je ruter u routed mode-u) je veoma lako "uhvatljiva" ;)

Ovde govorimo o sadrzaju paketa od najnizeg do najviseg lejera, zar ne? Originalno pitanje je vezano za identifikaciju korisnika od strane servera. Ako se kao klijent nakacis na neki game server, tvoja MAC adresa nece biti u sadrzaju paketa koji dospeva do servera. Da li se slazemo oko toga? Posto je to sustina teme.

Aj ovako.. igrica je e-republik na netu..Da li ako pre svakog login-a menjam ip adresu..Jel tada admini ne mogu da mi udju u trag da koristim vise naloga?
Ili ima jos neki nacin da vide da jedan isti korisnik koristi vise naloga..to me zanima

Ne znam koja je to igrica, niti koje su tehnologije koriscene na strani klijenta. Od toga zavisi i odgovor na tvoje pitanje. U opstem slucaju mogu da te identifikuju na milion nacina pored IP adrese. Ali, kao sto rekoh, sve zavisi od primenjene tehnologije na klijentu.

Uvek mozes pokusati da zaobidjes zastitu tako sto ces pored promene ip adrese koristiti neku live linux distribuciju sa cd-a. Na taj nacin (ponovnim startovanjem sistema) eliminises veliki broj nacina na koji te mogu identifikovati.

Vrh Dno