Šta je novo?

Dimenzije 17'' TFT i CRT ?

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Bio sam siguran da je ovo nemoguce :D

CRT 17'' Samsung 793DF: Visina: 24.4 cm ; Sirina: 32.3

TFT 17'' Samsung 730BF: Visina: 27.2 cm ; Sirina: 33.8

normalno, a dubina :d

Kad bi skinuo prednju plastiku na CRT nasao bi se los koji inch

To je normalno. Kod CRT imas zakrivljenje ekrana, pa je 17'' zapravo 16,3''.

Ako mene secanje dobro sluzi, a i pise na samoj kutiji :D, vidljiva dijagonala za CRT 17" je 15.9".

Takodje, ako izracunas ono sto je zero eksperimantalno dobio, videces da je za TFT dijagonala 17.0808... incha, a za CRT je 15.93710... incha.

Dakle, slaze se :D

Poslednja izmena:
U pravu si, za CRT je 15.9'' !

"matematika je tacna,
dva puta nista je nista,
sto zanici da crva nije ni bilo!" :d

Ma losi su im lenjiri pa ne mogu lepo da izmere.
Ja sam imao LG CRT 17' koji je bio 16' dijagonale,sada posedujem Samung 931BF koji je oko 19,3'.
****ga jajare se stisle kad su pravili CRT-ove

Pricao sam konkretno za Samsunge, ali i ostali su tu negde.

Ovo da su se stisli je delimicno u pravu. U pitanju je vise marketinski trik da monitor cija je vidljiva dijagonala <= 16" "nazovu" 17" monitorom (koliko navodnika :D). Zapravo on i ima 17" dijagonalu, ali se ne vidi ceo, vec je deo zakljonjen kutijom. Tu ti nestane tih 1".

Ista stvar ko sa gigabajtima kod proizvodjaca HDD-ova...

Da li si siguran ?????

Kod TFT-a je vidljiva dijagonala 17",kod CRT-a oko 16" ( i bez maske )

Jeasam, isto je i kod TV-a, deklarisanih 54cm nikad ne prelazi 51cm dijagonale, zato sto mudraci koji mere ekrane izmere ono sto su proizveli, a ne ono sto mi vidimo, pa u dimenziju ukljuce i onaj crni okvir po ivici ekrana koji je vidljiv kod starijih modela televizora, dakle, nije dijagonala 17" vidljivog dela vec celog ekrana.

Zashto bi samsung krio inch ? :d

zato shto zna da srbin nece uzeti lenjir da meri nego ce odmah otrchati kod komshije i reci "ogroman tv, 54cm!" ako komshija podje da izmeri, lenjir ce misteriozno da pojede machka :p

Ima srba koji mere, veruj mi, pacijenti prve klase, pa kazu :"Ovo nije 17 incha nego jedva 16, podele cenu monitora sa 17 pa pomnoze sa 16 i kazu, evo ovoliko cu da platim, toliko se vidi, necete me prevariti".

Nazad
Vrh Dno