Šta je novo?

Dileme oko TFT monitora

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
Treba da za posao (znači, brzina odziva nije najbitniji faktor, već prvenstveno kvalitet slike; cena takođe ne igra ulogu) kupim TFT monitor veće "inčaže" (19'' ili 20''). Gledajući testove u časopisima suzio sam izbor na nekoliko modela, pa me interesuje vaše mišljenje:
- 19'': postoji jednoglasje da je Samsung 970P najbolji. OK, mene interesuje koji mu je od LG modela (naj)približniji, L1980Q ili L1970H?
- 20'': u jednom našem časopisu nahvališe Samsunga 204B i rekoše da je maltene fenomenalan monitor po vrlo povoljnoj ceni, u drugom našem časopisu dobio je prosečne ocene za kvalitet slike. Ima li neko iskustva iz prve ruke?
:wave:

Mislim da LG nikako nema priblzinog konkurenta u toj profesionalnoj klasi, tako da slobodno pazari 970P, koji ima dosta bolju sliku od navedenih modela. U tom rangu konkurent je Viewsonic 930P, a konacnu odluku bi trebalo da donese cena.

Znam da nije nijedan od monitora koje si naveo, ali mislim da bi trebalo razmisliti o Belinea 10 20 35 W.

link

Imam ovaj monitor nekih mesec dana i stvarno sam oduševljen kvalitetom slike. Imao sam prilike da uporedim sliku sa nekolicinom drugih TFT-a i zaista se radi o odličnom kvalitetu prikaza. Istina, nisam imao prilike da ga uživo uporedim sa 970P.
Radi se o wide forrmatu koji je odličan za poslovnu primenu (naravno ne za sve). Koristi Premium MVA panel kompanije AU Optronics.

Poslednja izmena:
^ Tema izvadjena iz naftalina, pretpostavljam da je izbor davno nacinjen..
Ne znam da li LG ima jos uvek S-IPS ili P-MVA monitora u 19" klasi, oba navedena modela su sa TN panelima, koje ja preporucujem da se izbegnu.
Ja na poslu koristim S-IPS LG L1930B (pravilno HW kalibrisan) i kvalitet slike je izvanredan.

Update: Za sebe sam upravo narucio 21" Wide Samsung 215TW sa S-PVA panelom. Videcemo da li je izvikan ili valja kada stigne ;).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno