Šta je novo?

Dilema

fortes

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2006
Poena
319
Posto sam resio da malo "osvezim" konfiguraciju,potrebna mi je pomoc oko izbora nekih komponenti.
Konkretno se dvoumim izmedju Sempron-a 2800+ i Celeron-a 336 2.8GHz.U razlicitim casopisima i na forumima su ih cesto uporedjivali,ali su prilicno razliciti krajnji rezultati.Jedni se "kunu" u Sempron,drugima je celeron bolji.komp ne koristim za neki "ozbiljan" posao,znaci igre,filmovi i sl.
Takodje me interesuje koja ploca bi najbolje isla uz svaki od tih procesora.Ali uzmite u obzir da imam agp karticu,i da necu jos neko vreme moci da je promenim.
Za procesor,plocu i 512 ram-a sam izdvojio oko 200-230e,pa ako ima neka bolja varijanta od ove moje, molio bih da mi neko predlozi.
Unapred hvala

Procesori su tu negde mada sempron moze dobro da se OC na nekoj dobroj ploci, ako te zanima OC.
Ako uzimas Sempron uzmi nforce3 plocu, meni je vazno da ploca ima pasivno hladjenje zbog buke i ventilatora koji se zaprljaju ili pokvare.
Za 336 preporucujem ASUS P5P800S 68e ili jos bolju ASUS P5P800 SE 77e,
Taj 336 je 64-bitan i ide u soket 775 a takvih AGP ploca nema mnogo pa ti je izbor ogranicen. Pogledaj na pc berzi.
Mislim da je sve jedno, uzmi jeftinije.
Moja subjektivna preporuka u ovom slucaju Intel.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno