Šta je novo?

Dilema

Cosa

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2005
Poena
300
Hocu da kupim laptop, pa se dvoumim izmedju nekih ponudjenih. Evo iznecu moje potrebe pa mi pomozite oko izbora imajuci u vidu osnovne konfiguracije, procesor, rezoluciju, graficku kartu, DVD-RW, win hp...
Iskreno, dvoumim se izmedju:
GIGABYTE G-MAX 501 (Da li je bolje imati DVD/RW umesto bolje graficke, vece rezolucije, SXGA - a koje predstavljaju prednosti modela 512 ?)
GIGABYTE G-MAX 512 (Ima dobru graficku, visoku rezoluciju, SXGA. U principu - za ovaj sam se odlucio, ali bih zeleo da cujem i strucnije misljenje)
TOSHIBA SATELLITE L10-202 (poznatija marka, jaci procesor 1.6 Ghz, dodatak XP HOME)
nisam neki zahtevan korisnik...

Gigabyte ili Toshiba - ukupan kvalitet proizvodjaca ?
Sta je razlika izmedju XGA i SXGA ? Da li je to bitna stavka pri izboru ?

Ranije sam eliminisao HP 6110 i FSA pro V2030

Iz ličnog iskustva:
Kupi nešto sa dobrim displejom i dobrom baterijom, kućištem koje ne krcka kad osloniš ruke.
Jači procesor tipa sa 1.5 Ghz na 1.6 GHz (sigurno nećeš primetiti razliku), po meni nikako nije argument za kupovinu.
Memorija uvek može da se dokupi i čini mi se da modeli sa 512 MB rama koštaju više nego što je to opravdano, odnosno kupiš model sa 256 MB pa dokupiš koliko ti treba i to izađe manje.
Gigabyte modele ne poznajem, a ova Toshiba mi se ne dopada (mada sam je samo na kratko držao u rukama).
Odbacivanje iz izbora FSA pro V2030 je dobar potez.

Video sam nekoliko Gigabyte modela, i svi su vrlo solidno izrađeni, prepuni dobre opreme. Uz neke u okviru osnovne cene ide i torba i mali optički miš. Kućište i najslabijih modela je vrlo dobro i robusno, podseća me pomalo na nove HP Compaq serije.

Mislim da za taj keš nema bolje kupovine u gradu.

Toshiba je uglavnom dobra kupovina, ali plaćaš ime i plaćaš XP Home.

Nećeš ni sa jednim pogrešiti, gledaj da imaš pouzdanu garanciju, Pentium Mobile - nebitna frekvencija, 512+Mb RAM-a i neintegrisana grafička, ako imaš finansijskih mogućnosti.

DVD-RW, što da ne. Mada su obično dosta kilavi ti koji idu uz notebook. Možeš i neko eksterno rešenje - tj. eksternu 5,25" USB 2.0 fioku i unutra stavi šta god ti volja. ;)

Nazad
Vrh Dno