Šta je novo?

Dilema

Invader

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Hocu da kupim televizor, pa mi je zapao sa oko jedan Samsungov model (72 ekran), e sad me zanima, koja je razlika u televizoru od 50hz i 100hz, da li bi ja to primetio, posto je razlika u ceni 100e pa me zanima da li se isplati davati toliko da bi gledao u 100hz.

Poz

Zna li neko nesto o ovome :trust:

Razlika u ceni se isplati.

iskreno 🙂
kad sam ih video u radnji odusevio sam se ovim na 100MHz i uzeo ga.
Kasnije sam video da i nema razlike i da je ovaj na 50MHz jeftiniji 1000din njega bi uzeo da uzimam ponovo.
a razlka je pre bila oko 80e

Poslednja izmena:
Wele je napisao(la):
iskreno 🙂
kad sam ih video u radnji odusevio sam se ovim na 100MHz i uzeo ga.
Kasnije sam video da i nema razlike i da je ovaj na 50MHz jeftiniji 1000din njega bi uzeo da uzimam ponovo.
a razlka je pre bila oko 80e

Ne verujem da ce se skoro pojaviti TV na 100MHz, u pitanu su Hz 🙂

Nije MHz nego Hz :d

Cudi me da kazes da nema razlike kad je ima i vrlo je uocljiva. Kazu da se najbolje vidi treperenje tzv perifernim vidom, znaci kad se gleda onako, krajem oka.
Tvrdim da 100Hz vredi razlike u ceni, pogotovo ako je ta razlika 100e.

Mada, ja imam Sony 😉

Poslednja izmena:
Sto se mene tice razlika je evidentna izmedju 50 i 100hz. Ko jednom kupi 100hz tv tesko posle moze da gleda u 50hz. Uostalom ako imate crt monitore stavite 60hz umesto 85hz pa cete da vidite.

hm... ja imam 100Hz Samsung 72cm... da budem iskren, malo mi je krivo sto sam ga uzeo - i dalje mi lepse izgleda slika na 50Hz televizorima (gledao i u prodavnicama, i kod poznanika, vecinom razni samsunzi, Toshibe i Sony)

u svakom slucaju, trazi da ti na jednom 50Hz i na jednom 100Hz TVu puste npr. isti DVD, pa uporedi sta tebi izgleda lapse!

Hvala na odgovorima, e sad sam u drugoj dilemi Sony na 50hz ima slicnu cenu kao Samsung na 100hz, sta je bolje od ta dva 🙂

Ne možeš porediti televizore samo po frekvenciji osvežavanja. Modeli na 50Hz mogu se razvrstati u više klasa, isto kao i modeli na 100Hz. Najslabiji modeli na 100Hz teško da mogu da budu bolji od najboljih na 50Hz (pogotovo na našem tržištu gde ima svega i svačega). A pitanje da li je bolji Samsung na 100 ili Sony na 50 nema smisla dok ne kažeš koje konkretno modele porediš. A i tad će se teško naći neko ko ima oba TV-a, pa može da ti kaže objektivno. Najbolje da odeš u radnju koja ima veliki izbor i ujednačen kvalitet signala na izloženim modelima, pa sam odlučiš.

Invader je napisao(la):
Hvala na odgovorima, e sad sam u drugoj dilemi Sony na 50hz ima slicnu cenu kao Samsung na 100hz, sta je bolje od ta dva 🙂

Ja bih uvek isao na Sony.

Znaci uglavnom je fora da testiras na licu mesta pa koji ti se vise svidi 🙂
Ok, hvala jos jednom

Pogladaj Panasonic na 100Hz, pa ćeš videti razliku :smash:

Nazad
Vrh Dno