Šta je novo?

Dilema

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Hocu da kupim televizor, pa mi je zapao sa oko jedan Samsungov model (72 ekran), e sad me zanima, koja je razlika u televizoru od 50hz i 100hz, da li bi ja to primetio, posto je razlika u ceni 100e pa me zanima da li se isplati davati toliko da bi gledao u 100hz.

Poz

Razlika u ceni se isplati.

iskreno :)
kad sam ih video u radnji odusevio sam se ovim na 100MHz i uzeo ga.
Kasnije sam video da i nema razlike i da je ovaj na 50MHz jeftiniji 1000din njega bi uzeo da uzimam ponovo.
a razlka je pre bila oko 80e

Poslednja izmena:
Wele je napisao(la):
iskreno :)
kad sam ih video u radnji odusevio sam se ovim na 100MHz i uzeo ga.
Kasnije sam video da i nema razlike i da je ovaj na 50MHz jeftiniji 1000din njega bi uzeo da uzimam ponovo.
a razlka je pre bila oko 80e

Ne verujem da ce se skoro pojaviti TV na 100MHz, u pitanu su Hz :)

Nije MHz nego Hz :d

Cudi me da kazes da nema razlike kad je ima i vrlo je uocljiva. Kazu da se najbolje vidi treperenje tzv perifernim vidom, znaci kad se gleda onako, krajem oka.
Tvrdim da 100Hz vredi razlike u ceni, pogotovo ako je ta razlika 100e.

Mada, ja imam Sony ;)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice razlika je evidentna izmedju 50 i 100hz. Ko jednom kupi 100hz tv tesko posle moze da gleda u 50hz. Uostalom ako imate crt monitore stavite 60hz umesto 85hz pa cete da vidite.

hm... ja imam 100Hz Samsung 72cm... da budem iskren, malo mi je krivo sto sam ga uzeo - i dalje mi lepse izgleda slika na 50Hz televizorima (gledao i u prodavnicama, i kod poznanika, vecinom razni samsunzi, Toshibe i Sony)

u svakom slucaju, trazi da ti na jednom 50Hz i na jednom 100Hz TVu puste npr. isti DVD, pa uporedi sta tebi izgleda lapse!

Hvala na odgovorima, e sad sam u drugoj dilemi Sony na 50hz ima slicnu cenu kao Samsung na 100hz, sta je bolje od ta dva :)

Ne možeš porediti televizore samo po frekvenciji osvežavanja. Modeli na 50Hz mogu se razvrstati u više klasa, isto kao i modeli na 100Hz. Najslabiji modeli na 100Hz teško da mogu da budu bolji od najboljih na 50Hz (pogotovo na našem tržištu gde ima svega i svačega). A pitanje da li je bolji Samsung na 100 ili Sony na 50 nema smisla dok ne kažeš koje konkretno modele porediš. A i tad će se teško naći neko ko ima oba TV-a, pa može da ti kaže objektivno. Najbolje da odeš u radnju koja ima veliki izbor i ujednačen kvalitet signala na izloženim modelima, pa sam odlučiš.

Invader je napisao(la):
Hvala na odgovorima, e sad sam u drugoj dilemi Sony na 50hz ima slicnu cenu kao Samsung na 100hz, sta je bolje od ta dva :)

Ja bih uvek isao na Sony.

Znaci uglavnom je fora da testiras na licu mesta pa koji ti se vise svidi :)
Ok, hvala jos jednom

Pogladaj Panasonic na 100Hz, pa ćeš videti razliku :smash:

Nazad
Vrh Dno