Šta je novo?

Kućna multimedija Dilema

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Burazer iz Amerike hoće da kupi roditeljima nov smart TV i zamolio je mene da nađem neki dobar ovde.
Dobar mislim pod LG, Samsung, Sony...itd
Gledao sam Gigatron i vidim da ima baš mnogo.
Treba mi TV 55 inča, naravno smart
E sad, moja dilema je sledeća.
Vidim da ima različitih OS za smart televizore.
Njima treba nešto što nije komlikovano, da mogu da instaliraju npr Netflix app, YT...itd

Šta da gledam?
Koji OS tj koji TV?

P.S. Prvo sam postavio temu u pogrešan forum.
Izvinjavam se

FOX 55" sa "WOS" u imenu, moze i 65" ako im odgovara. Dolaze sa magic remoteom, ima na ananasu sad cini mi se za nekih 45k, sto je odlicna cena. U pitanju su televizori koji imaju zvanican LGev webos, po licenci, apdejtovi i sve idu normalno. Nije se mucio sa 4K, pusta sve zivo.

Ja sam uzeo Xiaomi P1 50", ima android tv, ali je dosta bolje iskustvo sa FOXom po pitanju fluidnosti menija, i cini mi se i kvalitetniji panel u odnosu na Xiaomi.
Zavisi na sta su navikli, ali za iste pare definitivno ovi domaci sa WebOS. Jedino se pazi da nema nekih mana jer su losiji sa kontrolom kvaliteta, a mozda se i meni zapao los primerak inicijalno sa foxom kad sam pazario. Srecom garancija u bcgroupu je ok i resili su odmah.

Na Sony televizorima imas preinstalisan Netfliks i Youtube, dugmad na daljinskom za direktan start. Ostale aplikacije skidas iz gugl pleja, operativni sistem na televizorima je android tj gugl TV. I sve to lepo radi na osnovnim modelima, slika je vise nego zadovoljavajuca za taj nivo.

S druge strane, roditeljima koji gledaju iskljucivo jkablovsku sam pre 2 godine kupio osnovni LG, msm da je model bio UM7200, i mecku sam rodio da koliko toliko namestim sliku a da bude gledljiva.

E sad. ako je budzet veci i moze da se uklopi OLED ( LG, Sony) ili QLED (Samsung) , onda su razlike minimalne, samo treba kupiti onaj koji ima produzenu tj 5-ogodisnju garanciju.

Moze ko sta hoce da kupi, ali za sve pomenute marke tv danasnji Samsung je tata (kao sto je za klima uredjaje Daikin). Krajem prosle godine sam kupio peti, qled 55" i radi bez greske.

Vrh Dno