Šta je novo?

DILEMA ...

Gaga 3

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poena
169
ACER
Procesor: AMD Athlon II Dual-Core P320, 2,10 GHz
Memorija: 2048 MB
Displej: 15,6" HD LED LCD
Rezolucija: 1366x768
Hard disk: SATA 250 GB
Linux
Grafička karta: ATI Radeon HD 4250 Graphics 256 MB
Optički uređaj: DVD±RW DL
1x 10/100/1000 Ethernet,802.11b/g
3xUSB 2.0
HDMI
Težina: 2,6 kg
1,3 MPx kamera
5u1 čitač kartica

Garancija jos 8 meseci za 240 evra ili

DELL inspirion N 5030
Težina : 2.6kg - 3.0kg
Ekran : 15.6" HD TruBrite (1,366 x 768)
Procesor : Intel Pentium DualCore T4500 2.3GHz
Memorija : 3GB DDR3
HDD : 320GB
Grafika : Intel GMA 4500M
Ostalo : 3x USB
Ostalo : Bluetooth
Ostalo : Card Reader
Ostalo : DVD/RW
Ostalo : LAN
Ostalo : VGA
Ostalo : Web Camera
Ostalo : WLAN

Garancija : 36 Meseci za 280 evra ???

Koji da kupim od ova dva.....za net, office i hd filmove...

Uzimaj dell-a i ne razmisljaj uopste...Meni je trebalo manje vremena da razmislim nego sto mi je bilo potrebno da otkucam ovu poruku

A moze li malo neko obrazlozenje , inace sam vickasta devojka, a ne momak... :).....zar je toliko bolji dell?? Dell nema hdmi i numericku tastaturu sto mi konkretno smeta! :d

a posto si devojka onda: dell je i lepsi! 3god garancija vs 8 meseci, nema sta da se razmislja.

Dell bi bio bolji izbor ali postoji kvaka nem HDMI tako d aod kvalitetnog gledanja filmova na nekom spoljnjem monitoru nema ništa. Druga stvar je integrisana grafička kartica i njena (ne)sposobnost da reprodukuje HD filmove

Sad je pitanje da li ti toliko treba HDMI, ako ne onda uzimaj Dell.

kritika meni je desktop trenutno povezan na 42" full hd preko vga kabla... vidim neku razliku ali nedovolju da bih rekao da nema nista od "kvalitetnog gledanja"... ubuntu driveri se tripuju sa hdmi-em, osim toga zakacim laptop ponekad, pa mi bzvz da prebacujem kabl tamo vamo...

Iako sam fan Acera u ovom slucaju je Dell vidno bolji izbor. Intel se pokazao bolje u laptopovima, vise ram memorije, hdd veceg kapaciteta, garancija 3god... Intel GMA 4500M bez problema pusta 720p.

Najbolje ni jedan.

Acer je bolji tehnički - medjutim kratka (preostala garancija) i takodje zastarela platforma govore protiv ovog izbora, iako je cena na oko dobra.
Dell je stara platforma, provereno loš dizajn na ovoj seriji sa mnogo critical failure - i nedostatak osnovnih priključaka čine ga lošim izborom za 280 EUR:

dakle, bolje ni jedan. potraži neki drugi.

E necete verovati ali Dell se prodao , e neverovatno, tako da sad ostaje Acer i ima neka Toshiba procesor Intel pentium t4300 ( je l ovo jedno jezgro ili dva) ram 3gb DDR2 grafika Mobile Intel® GMA 4500M ....hard 320 gb....aluminijumsko kuciste i ima sve prikljucke, garanciju jos 9 meseci za 250 evra..........sta cu sad......joj ljudi izvinite sto vas smaram, ja da se dobro razumem odmah bih uzela jedan, ali evo kako je sad ispalo!

Da li su to polovni notebook račuanari pošto mi nije baš najjasnije ta varijanta tolko para ali je garancija tolika

Kupljena Toshiba, za sad sam bas zadovoljna :d:d......hvala svima na pomoci!

Izmedju polovnog apple i novog acera biram novi acer!Polovni laptop je nesto najgore sto se moze uzeti.Bolje uzeti i budjavi MSI za 29 000 din nego polovni dell za 250 evra.Jeste pakom-msi najgori servis ali imas mogucnost za popravkom dok kod polovnog nema.......Aj ta toshiba nekako moze da prodje jer ima 9 meseci garancije.T4300 je 2-jezgarni procesor.Ja imam T4200 i OK je procesor.Pod OK mislim za obavljanje osnovnih operacija i surf i office.Za neke zahtevne stvari nije.Na desktopu imam phenom i mogu reci da je dosta bolji procesor.Medjutim taj T4300 je sasvim OK za laptop procesor.Lepo radi 7-ca i za normalno koriscenje je sasvim dovoljan.Ko zeli da se igra i ko zeli da radi u nekim zahtevnim programima treba da ide na i3 i i5 seriju.I ja bi se bez razmisljanja izmedju novog dell-a i polovnog acer-a uvek odlucio za novi dell.Prvo sto je novi sa 3 godine garancije a drugo sto je hardver bolji.Inace sam ljubitelj AMD-a ali nisam zagrizeni ludak koji fura AMD po svako cenu.U laptopovima je intel mnoogooo bolji a takodje i u desktopu trenutno je bolja opcija uzeti intel u nekim kategorijama.Iskreno mislim da si trebala da dodas jos nekih 100-tinak evra i da uzmes nov ali sta je tu je.Dobro je da imas i tih 9 meseci garancije.Da nemas nikakvu garanciju napravila bi ogromnu gresku.Vidjao sam u svom poslu gomile razocaranih ljudi koji su uzimali polovne laptop racunare.Vecina ljudi je uzimala polovnjake koji su imali budzene grafike.Vecina tih "prodavaca" je kupovala pokvarene lapove sa crknutom grafikom i putem zagrevanja ih "ozive" i tako prodaju ljudima.Ljudima radi po 10-15 dana nekad i mesec dva i onda laptop samo rikne tj upalis laptop i on se odjednom ugasi posle par minuta ili nema slike.Onda odneses u servis i stigne te gorka istina da je popravka skupa tj nemoguca.A ti si dao tih 250 evra i nema garancije.E zato ja ne bi uzeo nikad polovan laptop.Kad sam kupovao moj laptop sadasnji imao sam ponudu da kupim za iste pare sony vaio od 18 inca sa full HD rez , 1 tb hdd i odlicnom grafikom i core2duo CPU.Odbio sam bez razmisljanja i uzeo nov laptop.Jednostavno novo je novo a ja ne znam ni ko je koristio taj laptop ni dal je grejana grafika i ko je tu sta cackao.Sad kad je nov laptop od 270 evra pa nadalje polovni laptop racunari gube znacaj.Mozda da neko ponudi dual core sa 2 gb ram-a i 250 gb hard za 130-150 evra to se isplati rizikovati ako nemas love.Ali davati 250 evra za laptop a imas za malo vise para isti hardver i to nov je jako los potez.....

Poslednja izmena:
Hej hvala na ovom iscrpnom postu, sad si me malo ubedacio, ako nesto crkne ijaooooooo......nadam se da nece...videcemo, prodavac je jako ozbiljan i kaze da je jako malo koriscen, na oko nigde nema jednu tackicu. Sve sam probala i sve radi, za sada! Videcemo dalje! :d Isto vise volim Intel, siv je, ceo je kao metaliziran, tipke mu nisu gumene, ni plasticne nego nekako, ne znam sta je ovo sive, prijatne za kucanje, ima srpska slova i numericki deo , a tastatura nije zbijena. Ima legalan softver u njemu win 7 home 64 bitni. I tako videcemo dalje kako ce se ponasati! :d

Nazad
Vrh Dno