Šta je novo?

Dilema

cholak

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2002
Poena
620
Imam coveka u Austriji koji mi moze uzeti Bilt by ATI 8500le64 tv-out,po ceni od 139 eura.E sad MSI GF4 4200 64Mb tv out kosta 161 euro.Vec imam nvidijinu kartu GF2MX i znam otprilike kako radi 4200 jer sam od ortaka zajmio 4400.Kupujem li inferiornu kartu budem li uzeo ovu Atijevu?Prvenstveno za igre potom za divx na TV-u.Sa nvidiom znam da nemam problema zahvaljujuci tv-tool programu,a sa Atijem dobijam crni okvir okolo ili ne?Svaciji komentar je dobrodosao.cheers

Da je u pitanju full ati a ne le rekao bih ti da pazaris, ali ovako je mnogo bolja kupovina 4200.

Ajd'

U ovom slucaju naravno MSI 4200!:)

A sto mislis da je full ati toliko bolji od LE varijante... Pa nije to ono djubre nVidia i njene MX gluposti. LE varijanta se razlikuje od full varijante samo po tome sto nema DVI izlaz i po tome sto je klok 250/250 za razliku od 275/275 koliko je na full varijanti. Ja sam uzeo LE build by sa 128MB bga memorije u kanadi, i klokno ga na 300/300 bez problema. Nego batice, ako hoces da uzimas igracku karticu onda uzmi tog MSI, a ako hoces odlican 2D i sjajan TV out, onda uzmi Atija... s tim sto ja nikada ne bih uzeo nvidiu, kao sto Cvele ne bi uzeo atija... stvar ukusa, ili sto neko rece preko "Do You want to be nVidiot od fanATIc?" :D

Pogledaj malo bolje Ti4200 karte, vecina ih ima isti 2D kao i Ati, a karte sa Chrontel chipom imaju jednako dobar TV izlaz. Ako hoces kartu bez premca u "D-u i sa perfektnim TV izlazom, tu je Matrox neponovljiv. LE koji se prodaje kao build by Ati cesto i nije pravi Ati nego se pravi u drugim pogonima, ali zato full Ati je sigurno pravi. O razilici u performansama izmedju 8500Le i Ti4200 ne vredi ni raspravljati. Dok ne padne cena 9700 i dok se ne pojavi 9500 Ati, ovo je tenutno ipak best buy.

P.S. Cena Ati 8500LE u USA sa 275/275 clock-om je 90$, i po toj ceni se isplati, ali ne i za 130€

Alexandar je napisao(la):
Pogledaj malo bolje Ti4200 karte, vecina ih ima isti 2D kao i Ati, a karte sa Chrontel chipom imaju jednako dobar TV izlaz. Ako hoces kartu bez premca u "D-u i sa perfektnim TV izlazom, tu je Matrox neponovljiv. LE koji se prodaje kao build by Ati cesto i nije pravi Ati nego se pravi u drugim pogonima, ali zato full Ati je sigurno pravi. O razilici u performansama izmedju 8500Le i Ti4200 ne vredi ni raspravljati. Dok ne padne cena 9700 i dok se ne pojavi 9500 Ati, ovo je tenutno ipak best buy.

P.S. Cena Ati 8500LE u USA sa 275/275 clock-om je 90$, i po toj ceni se isplati, ali ne i za 130€
Hvala svima na odgovorima,pomogli ste mi u izboru naredne graficke karte,tj MSI4200!

Alexandar je napisao(la):

Ok... da ne bi rasplinjavao pricu o proizvodnim pogonima i slicno, neka se zavrsi na ovome sto je do sada bilo, pa neka covek proceni.

Nazad
Vrh Dno