Šta je novo?

Dilema za sluske....

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
superlux hd681b vs hd681f vs Presonus HD7A
Treba mi sto vishe basa ?
za rock uglavnom...

681 Evo ili HD7A (681b su dosta slicne kao HD7A ali ih nema kod nas), ove prve imaju jaci ali nesto manje kvalitetan bass i nekako su vise za elektronsku muziku dok HD7 imaju precizniji, brzi bass prilagodjen raznim zanrovima.

Evo su bolji izbor u smislu funkcionalnosti jer dobijas mogucnost izmene kabla (1.5m i valjda 3m, kraci npr za telefon laptop i duzi za PC i ostalo.) a postoji i lak mod posle kog slusalice zvuce jos bolje, bass je kvalitetniji, brzi i postaju univerzalnije (pogodne za razne zanrove). Uz to dobijas i dodatne velurske jastucice koji se lako menjaju.

Ali ipak ja bih kupio Takstar HI2050, jer dokazano zvuce najbolje za te pare + su materijali/izrada bolji nego kod SL/PreSonus.
Imas vec dosta toga po netu i forumu o ovim slusalicama (neki navode da su jedne od najboljih do 200$), definitivno su najbolja kupovina mada nisu ni ostale pomenute lose, daleko od toga. Jos da Takstar imaju mogucnost izmene kablova i 2 u fabrickom pakovanju kao Evo.. bilo bi sjajno.

E sad, koliko ces biti zadovoljan zvukom sa svim ovim slusalicama zavisi od toga koji plejer/DAC koristis.

Poslednja izmena:
Takstar 2050 otpadaju, jer nema kod nas, znaci 681, 681evo ili Presonus HD7A
nesto od ta 3 moram odluciti do sutra.
Ako ti nesto znaci, prelazim sa grado sr60 koje su mi bile PERFEKTNE,e sad koje su najblize njima...

Poslednja izmena:
Pa naruci Takstar..
Koji dac koristis ili slusas muziku uz integrusu/telefon? I zasto menjas Grado ako su ti odgovarale?

681 EVO nema ni kod nas trenutno,treba da se ceka u prodavnici iz Nisa navodno ce nabaviti,ako nadjes negde javi i meni.

Te otvorene slusalice,kao Takstar, jel se cuju glasno u sobi,mislim ako je jos neko u sobi dok su mi na glavi,jel glasno i njemu? Nisam nikad cuo otvorene...

Te otvorene slusalice,kao Takstar, jel se cuju glasno u sobi,mislim ako je jos neko u sobi dok su mi na glavi,jel glasno i njemu? Nisam nikad cuo otvorene...

Zavisi od modela a i koliko ih pojacas, na nekim umerenim jacinama zvuka nece praviti ''problem'' ali ce se cuti u tihoj sobi a ako ih koristis sa pojacalom i odvrnes na max.. mogu da se cuju u celom stanu npr :)

Pojelo ih vreme,na.xonaru ih slusam...

Na tvom mestu bih narucio Takstar. Ako bas ne mozes da cekas onda HD7 ili Evo, procitaj malo utiske po netu a i ovde na forumu pa sam zakljuci sta ti vise odgovara.

Koji tacno Xonar koristis?

Zavisi od modela a i koliko ih pojacas, na nekim umerenim jacinama zvuka nece praviti ''problem'' ali ce se cuti u tihoj sobi a ako ih koristis sa pojacalom i odvrnes na max.. mogu da se cuju u celom stanu npr :)

Na tvom mestu bih narucio Takstar. Ako bas ne mozes da cekas onda HD7 ili Evo, procitaj malo utiske po netu a i ovde na forumu pa sam zakljuci sta ti vise odgovara.

Koji tacno Xonar koristis?

ds a obicne 681 su bas ****** ?

Niko to nije napisao ali su 668b, 681b, evo bolje.

Za kucnu upotrebu nece ti smetati to sto su otvorene/poluotvorene i sto je izolacija malo slabija.

Najbolje bi bilo da odes do M.... prodavnice i da probas hd7.

A jos bolje bi bilo da narucis Takstar.

ne vredi, 681 original, b, evo, svako kaze razlicito...a najvise me ubija shto nemam mogucnosti da probam svaki od ponudjenih na istom izvoru zvuka...
moram napamet.HD7 otpadaju jer sam video da su skuplje od 681 a da je pitanje dal i za 1% bi mi nesto menjalo al opet ne mogu da ih uporedim sa 681 jer nema nigde izlozeno i tako u krug...

Imas povecu temu na head fi o SL i slicnim slusalicama, obicne 681 vaze za ''najlosije'' tj imaju najjaci bass ali i najnapadnije visoke, 681b/668b/Samson/Presonus se vode kao najbolje uz Takstar dok su Evo bez modovanja iza njih ali posle uklanjanja tog tankog sloja sundjera izbijaju mozda i na prvo mesto (tj drugo iz takstara) mada nisu velike razlike izmedju svih tih slusalica.

HD7 bar mozes da probas u BG, novi model je 48e (verovatno je sve isto samo je dizajn nesto drugaciji) a na KP sam video stariju verziju (dizajn) za ravno 40e koliko su uvek i kostale.

Lepo ti kazem, naruci Takstar HI2050 dok ih jos ima na ali-u i za 38-45$ dobices ubedljivo najbolje slusalice koje mogu da se kupe za taj novac. Ako bas neces da narucujes skokni do M....S prodavnice i probaj HD7.

Vrh Dno